to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:33 | 16.03.2020

Κοινωνία

Πώς βγήκε νοκ άουτ το Νοσοκομείο της Καστοριάς

Μια γλαφυρή όσο και αναλυτική περιγραφή για όσα εκτυλίχθηκαν στην πόλη της Καστοριάς και οδήγησαν το νοσοκομείο σε καραντίνα, δίνει στο left.gr άνθρωπος που έζησε από κοντά όλη τη διαδρομή.


Στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ θα διαβάσετε όλα τα λάθη και τις παραλείψεις των αρμόδιων αρχών, κεντρικών και τοπικών, που οδήγησαν το προσωπικό του νοσοκομείου σε «νοκ άουτ», όπως συνέβη και στην Κοζάνη.

Μια περιοχή 50.000 κατοίκων με επίπτωση κρουσμάτων μεγαλύτερη της Θεσσαλονίκης και το 50% των θανάτων στην Ελλάδα! Με τα μισά κρούσματα στο προσωπικό του νοσοκομείου. Τι έγινε;


Το επιτελικό κράτος στα καλύτερά του!
Στην πόλη ήρθαν 200-300 άτομα από έκθεση γούνας στο Μιλάνο.
Δύο σχολεία από εκδρομή στην Ιταλία και προσκυνητές από τα Ιεροσόλυμα, μετά την εμφάνιση κρούσματος στην Πάτρα.
Η νόσος πέρασε στην κοινότητα και τώρα κανείς δεν ξέρει ποιον να απομονώσει και ποιος κολλάει ποιον και από ποιον. Και βαφτίσαμε τους ασθενείς «ορφανά κρούσματα».
Γιατί; Γιατί οι τοπικές αρχές, η περιφέρεια και η διοίκηση νοσοκομείου φοβήθηκαν μη κακοκαρδίσουν κάποιους ισχυρούς λέγοντάς τους ότι θα πρέπει να απομονωθούν και να προσέχουν. Μην ακουστεί κάτι και μειωθούν οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία την Καθαρά Δευτέρα και μη στιγματιστούν.
Το κέρδος, η πάρτη μας και ο μικροαστισμός μας. Οι πιο καλοί οι μαθητές του Μίλτον Φρίντμαν και του Άνταμ Σμιθ.
Ο ΕΟΔΥ τηγάνιζε αυγά και δεν φρόντισε να πάρει μέτρα απομόνωσης, ούτε καν να δώσει μια οδηγία για αυξημένη επαγρύπνηση, για συναγερμό στα νοσοκομεία και για τεστ ανίχνευσης με το παραμικρό σύμπτωμα.
Αντίθετα, σε όλους μα σε όλους τους ασθενείς συμπολίτες μας, οι γιατροί μόνοι τους παραβαίνοντας τις οδηγίες του ΕΟΔΥ έκαναν τεστ και διέγνωσαν την ασθένεια.
Ο ΕΟΔΥ σφύριζε αδιάφορα. Στην ίδια γραμμή που μιλούσε με το κοινό μιλούσαν και οι γιατροί, με μια ώρα αναμονή.
Έτσι, κατάφερε να βγάλει «νοκ άουτ» μεγάλο μέρος από το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό στα Νοσοκομεία Καστοριάς και Κοζάνης, που δεν είχαν και περίσσευμα. Με ελλείψεις δουλεύουν! Ακόμα και οι μάσκες και τα γάντια ήταν με το μέτρο. «Δεν έχουμε πολλές φόρμες και μάσκες και πρέπει να κάνουμε οικονομία», ήταν οι προτροπές. Η οικονομία πάνω από όλα.
Από κοντά και η τοπική εκκλησία, βασιλικότερη του βασιλέα. Όλα καλά! Γεμάτες οι εκκλησίες από τους ηλικιωμένους και ευπαθείς.
Συσκέψεις χωρίς τους υγειονομικούς, που είναι αυτοί που έπρεπε να είναι στην πρώτη γραμμή.


Επιβολή σιωπής
Μη μιλάτε! Μην ακουστεί τίποτα! Μη μαθευτούν τα κρούσματα!
Λες και το πρόβλημα θα λύνονταν μόνο του. Η επικοινωνιακή διαχείριση πάνω από όλα. Κι έτσι φτάσαμε σε μια πόλη σε καραντίνα με νοσοκομείο σε κρίση.
Η επιτυχία του επιτελικού κράτους, που έχει επάρκεια σε παπάδες, αλλά έλλειψη σε γιατρούς και υλικά! Του επιτελικού κράτους ,που ενδιαφέρεται για το φαίνεσθαι και την επικοινωνιακή διαχείριση και μόνο. Που δίνει ραντεβού για χειροκροτήματα στους γιατρούς, αλλά καθυστερεί μήνες την πληρωμή των εφημεριών τους. Που αδιαφορεί για το εάν έχουν υλικά και μέσα.


Υστερόγραφο: Αληθινό χειροκρότημα και στο νοσηλευτικό προσωπικό που περνά 6-8 ώρες μέσα στη στολή υψηλής προστασίας. Όποιος την έχει δοκιμάσει, ξέρει.
Αληθινό χειροκρότημα στο προσωπικό καθαρισμού του νοσοκομείου που απολυμαίνει όλο το 24ώρο χωρίς βάρδιες.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)