to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:48 | 02.04.2020

Κοινωνία

50 τα θύματα του κορωνοϊού στη χώρα, 81 νέα κρούσματα - Αλλη μια κοινότητα σε καραντίνα (liveblog)

Ένα ακόμα θύμα της επιδημίας καταγράφηκε την Τετάρτη, 50 στο σύνολο - 81 νέα κρούσματα συν 20 στο πλοίο «Ελ. Βενιζέλος» όπως ανακοίνωσε ο Σ. Τσιόδρας - Σε καραντίνα μια ακόμα περιοχή, η Φούστανη της Έδεσσας - Όλες οι εξελίξεις για την εξέλιξη της επιδημίας εντός Ελλάδας σε liveblog


Επιβεβαιώθηκαν χθες, Τετάρτη, 81 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα και ακόμη 20 κρούσματα σε πλοίο, ανεβάζοντας σε 1.415 τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του COVID-19 στην Ελλάδα. Όπως γνωστοποίησε την Τετάρτη 1/4 ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, 90 άτομα είναι διασωληνωμένα, ενώ έχουν εξέλθει έξι ασθενείς ως τώρα. Συνολικά έχουν γίνει 17.350 τεστ, όπως πρόσθεσε ο ίδιος.

Σε καραντίνα τίθεται, για 14 ημέρες, ακόμα μια κοινότητα της χώρας, συγκεκριμένα η Φούστανη της δημοτικής ενότητας Εξαπλατάνου στην Έδεσσα, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σε εξέλιξη, θυμίζουμε, είναι και η «Οδύσσεια» των εκατοντάδων επιβατών του πλοίου «Ελ. Βενιζέλος» που βρίσκεται σε καραντίνα έξω από το λιμάνι του Πειραιά, και στο οποίο έχουν ήδη εντοπιστεί 20 άνθρωποι που έχουν προσβληθεί από τον ιό.

Το μέτωπο της οικονομίας και των μέτρων - Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Παράλληλα, και ενώ η χώρα βρίσκεται σε καραντίνα, εξειδικεύονται τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για εργαζόμενους και επιχειρήσεις (δείτε αναλυτικά στην ενότητα Οικονομία), προκαλώντας συχνά και αντιρρήσεις για την αποτελεσματικότητα ή τον συγκροτημένο σχεδιάσμό τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ  από τη μεριά του, παρουσίασε τις προτάσεις του για την καταπολέμηση της πανδημίας και τη στήριξη εργασίας και οικονομίας . Ο Αλ. Χαρίτσης επισήμανε δε πως οι ολοκληρωμένες προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για στήριξη του ΕΣΥ, «αν και αυτονόητες, προς το παρόν δεν έχουν υλοποιηθεί από την κυβέρνηση που έχει επιδείξει επικίνδυνη ολιγωρία». «Άδικη και λανθασμένη η πολιτική του «σταγονόμετρου» για την οικονομία», τονίζει επίσης ο Π. Σκουρλέτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παρακολουθήστε όλες τις εγχώριες εξελίξεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο liveblog του Left.gr (για τις εξελίξεις παγκοσμίως δείτε το αντίστοιχο Liveblog εδώ):

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)