to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:04 | 11.03.2020

Πολιτική

Κ. Μάρκου: Δραματική μείωση του τζίρου των επιχειρήσεων στην Αχαΐα

«Η έξαρση του κορωνοϊού έδωσε τη χαριστική βολή στην κίνηση στην τοπική αγορά»


Δήλωση του Κώστα Μάρκου, βουλευτή Αχαΐας, για την κατάσταση στην τοπική αγορά και τα μέτρα της Κυβέρνησης:

Η δραματική μείωση του τζίρου των επιχειρήσεων στην Αχαΐα είχε χρόνια να φανεί. Όπως διαπιστώθηκε από τους εκπρόσωπους των τοπικών παραγωγικών Φορέων, από τον Νοέμβριο έως και τον Ιανουάριο, η αγορά διένυσε το χειρότερο τρίμηνο από το 2012!!! Πιστοποιήθηκε δηλαδή με τον χειρότερο δυνατό τρόπο ότι οι προεκλογικές υποσχέσεις της Κυβέρνησης περί του ότι δήθεν θα οδηγούσε με ασφάλεια τη μεσαία τάξη στη γη της επαγγελίας, επί της ουσίας αφορούσε στη διολίσθηση προς τον οικονομικό μαρασμό των χειρότερων μνημονιακών ετών.

Και σα να μην έφτανε αυτό, ήλθε η έξαρση του κορωνοϊού, που έδωσε τη χαριστική βολή στην κίνηση στην τοπική αγορά. Χιλιάδες μικρές και μεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις και καταστήματα εστίασης και αναψυχής, βρίσκονται πλέον στα όρια της απόγνωσης, ειδικά μετά και την ματαίωση των Καρναβαλικών εκδηλώσεων, γνωστού όντος ότι το Καρναβάλι αποτελεί για την Αχαΐα, έναν σημαντικό πεδίο οικονομικής δραστηριότητας.

Και ενώ όλη η αγορά ανέμενε με αγωνία τις αποφάσεις της κυβέρνησης για την λήψη μέτρων που θα ανακούφιζαν τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ο κ. Σταϊκούρας «σφυρίζει» αδιάφορα, στάση που δικαίως έχει εξοργίσει τους χιλιάδες καταστηματάρχες. Εκτός αν νομίζει η Κυβέρνηση ότι η μεσαία τάξη θα συμβιβαστεί με την ιδέα να περάσει τους επόμενους μήνες καταναλώνοντας τα πολεμικά ανακοινωθέντα από το μέτωπο του Έβρου.

Καλούμε σήμερα κιόλας την κυβέρνηση που τόσο απλόχερα υποσχέθηκε ανάπτυξη και «χρυσές δουλειές» να λάβει μέτρα που θα στηρίξουν την καταρρέουσα αγορά της Αχαΐας.

Διότι, μπορεί να μην έχει ανακαλυφθεί ακόμα το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, αλλά η Κυβέρνηση σίγουρα θα πρέπει να εμβολιαστεί με το εμβόλιο της ευθύνης, της υπευθυνότητας και της σοβαρότητας, όπως επίσης θα πρέπει να σταματήσει να κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση και να ασχοληθεί με τα προβλήματα της πραγματικής οικονομίας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)