to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:52 | 11.03.2020

Κοινωνία

Έβρος: Έλληνες στρατιωτικοί και δήμαρχοι ενημερώνουν ακροδεξιούς για την απόκρουση της «εισβολής»

Ευρωβουλευτές του κόμματος της Λεπέν βρέθηκαν στα ελληνοτουρκικά σύνορα και «ξεναγήθηκαν» με κάθε επισημότητα από τις ελληνικές αρχές για να σπείρουν τα ξενοφοβικά τους μηνύματα


Σαν μην έφτανε η παρουσία νεοναζί από τη Γερμανία και την Αυστρία στη Λέσβο και στον Έβρο, στα ελληνοτουρκικά σύνορα βρέθηκαν και Γάλλοι ακροδεξιοί ευρωβουλευτές από το κόμμα της Μαρίν Λεπέν. Συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος «Εθνική Συσπείρωση» της Μαρίν Λεπέν, Ζορντάν Μπαρντέγια βρέθηκε στον Έβρο συνοδευόμενος από τον ευρωβουλευτή του κόμματος, Ζερόμ Ριβιέρ.

Μάλιστα, όπως αποδεικνύουν οι φωτογραφίες και οι αναρτήσεις του ίδιου του Μπαρντέγια, οι ακροδεξιοί έλαβαν επίσημη ενημέρωση από εκπροσώπους του ελληνικού στρατού:

Είχαν επίσης συνάντηση με τον δήμαρχο Σουφλίου, Παναγιώτη Καλακίκο:

Σύμφωνα με δημοσίευμα του γαλλικού δικτύου BFMTV, είχε προγραμματιστεί συνάντηση των ακροδεξιών και με τον δήμαρχο Φερών, Δημήτρη Κολγιώνη, καθώς και με τον δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη.

Όπως γράφει και ο Ριβιέρ, συναντήθηκαν με αξιωματικούς του ελληνικού στρατού, υπευθύνων για την επιτήρηση των συνόρων με την Τουρκία, και ένας από αυτούς έκανε λόγο για «τζιχαντιστές»:

Η πρωτοβουλία της Εθνικής Συσπείρωσης, σύμφωνα με το γαλλικό δίκτυο, έχει σκοπό να «καταγγείλει στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο την υποκρισία» των βουλευτών του κόμματος του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν που «υποστηρίζουν οικονομικά την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε».

Το σοβαρό ερώτημα είναι για ποιον λόγο οι ελληνικές αρχές επέλεξαν να «ξεναγήσουν» τους ρατσιστές στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)