to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:59 | 10.03.2020

Πολιτική

Αλ. Τριανταφυλλίδης: Θα πάρει πίσω ο κ. Πέτσας τα περί «Δούρειου Ίππου» (Video)

«Αν δεν αποσυρθεί η χονδροειδής αυτή προσβολή, γιατί ο κ. Πέτσας είναι η φωνή του κ. Μητσοτάκη, σε βάρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν πρόκειται να τείνουμε ευήκοον ους σε φράσεις περί εθνικής ομάδας και εθνικής ενότητας γιατί θα είναι κοπανιστός αέρας», σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ


«Θα το πάρει πίσω ο κ. Πέτσας. Η φωνή του κ. Μητσοτάκη θα το πάρει πίσω για να οικοδομήσουμε μαζί αυτό το πλαίσιο της συνεννόησης που μόλις προσδιορίστηκε από τον Πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ότι μέσα σε τρεις μήνες μπορούμε να οικοδομήσουμε με ενότητα, με ενάργεια, με νομική τεκμηρίωση ένα πλαίσιο που θα αφαιρέσει εκατοντάδες υποθέσεις που εκκρεμούν εις βάρος της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων», σημειώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης.

Ο ίδιος, μιλώντας στη συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης των Αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου επεσήμανε ότι «προαπαιτούμενο, είναι αυτή η συγκεκριμένη κίνηση. Με τέτοιου είδους επιλογές και με τέτοιου είδους εκφράσεις, οτιδήποτε άλλο ανήκει στη σφαίρα του μη σοβαρού. Λίγο "Δούρειος Ίππος" και λίγο εθνική ομάδα δεν γίνεται, ή Ιησούν ή Βαραββάν, καθαρές κουβέντες, καθαρά λόγια». 

Συνεχίζοντας τη δριμεία κριτική προς τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για την αναφορά περί Δούρειου Ίππου ο Αλ.Τριανταφυλλίδης επεσήμανε ότι «δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα, η Ελληνική Αντιπροσωπεία στο Συμβούλιο της Ευρώπης να δίνει μάχες ενιαία, αποτελεσματικά, ανεξάρτητα από κομματικές ή ιδεολογικές αναφορές, να αντιμετωπίζουμε την Τουρκική Αντιπροσωπεία, η οποία ήθελε να παρακάμψει τις αιτιάσεις για την παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων στην Τουρκία, για τους χιλιάδες δημοσιογράφους και ανθρώπους της επιστήμης που βρίσκονται στις φυλακές και την ίδια στιγμή  να ακούμε δια στόματος της κυβέρνησης Μητσοτάκη ότι παίζουμε το ρόλο του Δούρειου Ίππου».

«Είναι σαφές και είναι κατανοητό ότι αν δεν αποσυρθεί η χονδροειδής αυτή προσβολή -γιατί ο κ. Πέτσας δεν εκπροσωπεί τον εαυτό του, είναι η φωνή της κυβέρνησης, είναι η φωνή του κ. Μητσοτάκη-, εάν δεν αποσύρει την βαρύτατη, προσδιοριστική αυτή κατηγορία σε βάρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι αποτελεί "Δούρειο Ίππο" άλλης χώρας, δεν πρόκειται να τείνουμε ευήκοον ους σε φράσεις περί εθνικής ομάδας και εθνικής ενότητας γιατί θα είναι κοπανιστός αέρας, λόγια άνευ σημασίας» υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στην επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας του Συμβουλίου της Ευρώπης ο κ. Τριανταφυλλίδης σημείωσε: «Άκουσα λίγο πριν και αν ήταν εδώ αυτό θα ζητούσα από την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας, που γνωρίζει τι κάνει ο κάθε Έλληνας βουλευτής του κάθε κόμματος - γιατί συμμετέχουν και εκπροσωπούνται όλα τα κόμματα σε κάθε Επιτροπή και υπάρχει μια αγαστή συνεργασία και το γνωρίζει η ίδια- αυτό που ψέλλισε να το πει επίσημα και καθαρά για να γραφτεί στα πρακτικά ότι αποδοκιμάζει τη ρήση περί, δουρείου ίππου, που  εκστόμισε από το έρκος των οδόντων του, ο κ. Πέτσας, ως η φωνή του κ. Μητσοτάκη».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)