to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:34 | 09.03.2020

Πολιτική

Ν. Βούτσης: Με θράσος εκατό πιθήκων η κυβέρνηση στρέφεται εναντίον της Αριστεράς (ηχητικό)

«Με θράσος 100 πιθήκων η κυβέρνηση στρέφεται εναντίον της Αριστεράς και ιστορικών εφημερίδων για να αναδιαμορφώσει τη δεξιά πολυκατοικία με ακροδεξιά θεμέλια»


Με θράσος... εκατό πιθήκων παίζουν πάλι το χαρτί του εσωτερικού εχθρού, τα ίδια έλεγαν για τη Συμφωνία των Πρεσπών που απέτρεψε την παρουσία τουρκικών μαχητικών και τουρκικής βάσης στα βόρεια σύνορά μας σήμερα, ενώ έχουν αναλυτική πληροφόρηση για το ποιες είναι οι ακροδεξιές ομάδες που κάνουν αντιποίηση Αρχής στη Λέβσο επιμένουν καθημερινά ότι πρόκειται για εθνοφυλακή υπό τις εντολές της ΕΛΑΣ, είναι ντροπή, είπε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Α' Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Βούτσης, μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Νίκο Σβέρκο.

 Ο Νίκος Βούτσης ανέφερε:

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο κ. Πέτσας επανειλημμένως προκλήθηκε από εμάς να διευκρινίσει ότι αυτά τα οποία συμβαίνουν στη Λέσβο δεν έχουν καμία σχέση με δυνάμεις και άτομα της εθνοφυλακής αλλά αντίθετα ανεξέλεγκτες ακροδεξιές ομάδες έκαναν αντιποίηση αρχής επί ημέρες. Έστηναν μπλόκα, δεν αφήσαν πλοίο να προσεγγίσει το λιμάνι για να παραλάβει τα αναγκαία, προπηλάκισαν και χτύπησαν ανθρώπους, διώξανε συνεργεία, απώθησαν και απείλησαν δημοσιογράφους. Προπηλάκισαν ακόμα και την επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας ενώ προχώρησαν και σε εμπρησμούς, όπως αυτοί στο χώρο πρώτης υποδοχής στη Σκάλα Συκαμνιάς και στη δομή του Ελβετικού Σταυρού. Όλα αυτά τα γεγονότα είναι άκρως επικίνδυνα και είχαμε προειδοποιήσει εγκαίρως.

Παρ' όλ' αυτά ο κ. Πέτσας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, συνεχίζει να τα καλύπτει κεντρικά. Αυτό σημαίνει ότι τα καλύπτουν η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης. Βεβαίως διέγραψαν αυτόν, ο οποίος βγήκε από τη γραμμή της σιωπής γιατί τα επίσημα στελέχη της ΝΔ στην περιοχή, βρίσκονται απλώς σε μία σιωπηρή ενθάρρυνση ή αποδοχή ή ανοχή των όσων συμβαίνουν. Δεν αποδοκιμάζουν, δεν βγαίνουν μπροστά, πέραν του πολύ καλού πρώην βουλευτή, του κ. Παύλου Βογιατζή που έγκαιρα μίλησε για τις ακροδεξιές ομάδες που κάνουν αντιποίηση αρχής.

Πράγματι η Λέσβος δεν αντέχει άλλο. Η κυβερνητική πολιτική έχει οδηγήσει στον εγκλωβισμό 25.000 μεταναστών και προσφύγων, οι οποίοι προφανώς υποφέρουν ζώντας σε μη βιώσιμες συνθήκες στη Μόρια. Επιπλέον όμως έχει οδηγήσει και όλο το νησί σε μία πρακτικά δραματική κατάσταση όπου τα κουράγια σιγά σιγά τελειώνουν. Δημιουργείται έτσι το υπέδαφος και το θερμοκήπιο για να αναπτυχθούν τέτοιες ακροδεξιές λογικές. Ενδεχομένως θέλουν να επιβάλουν τη δημιουργία κλειστών κέντρων που θα είναι φυλακές για πολύ κόσμο στα νησιά του Β. Αιγαίου. Ο κόσμος στα νησιά έχει άμεση ανάγκη απεγκλωβισμού και αποσυμφόρησης τόσο για τους ίδιους τους μετανάστες και πρόσφυγες όσο και για την κοινωνία, την οικονομία, τις παραγωγικές δυνάμεις και τον τουρισμό.

Η κεντρική ρητορική του κ. Πέτσα δεν είναι απλά απαράδεκτη και πρωτοφανής σε κλίμακα μεταπολίτευσης. Αυτά τα οποία ειπώθηκαν και για την Αξιωματική Αντιπολίτευση αλλά και για δύο εφημερίδες, την Εφημερίδα των Συντακτών και την Αυγή, εμπεριέχουν όλη τη στρατηγική, τη λογική και τη ρητορική περί «εσωτερικού εχθρού». Αποτελούν πράσινο φως για την ακροδεξιά και μία συστηματική και κυνική προσπάθεια να αναδιαμορφωθεί η δεξιά πολυκατοικία με ακροδεξιά θεμέλια και με τη περίληψή της στους ορόφους όλου του κόσμου της Χρυσής Αυγής. Είναι μία διχαστική και εμφυλιοπολεμική ρητορική που μόνο κινδύνους μπορεί να δημιουργήσει.

Όλα αυτά είναι εντελώς απαράδεκτα και θα κάνω μία πρόκληση, μία πρόσκληση για σκέψη στον κ. Πέτσα και εν προκειμένω στην κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη. Ας σκεφτούν ότι την ίδια ρητορική είχαν αναπτύξει και κατά τη διάρκεια της συνομολόγησης της Συμφωνίας των Πρεσπών. Να σκεφτούν πως αν δεν υπήρχε εκείνη η συμφωνία τώρα στα βόρεια σύνορά μας θα επιχειρούσαν τουρκικά αεροσκάφη και θα υπήρχε και μία μεγάλη τουρκική βάση. Δεν ντρέπονται λοιπόν λιγάκι. Μετά από ένα χρόνο κατά τον οποίο αποδείχτηκε πως όλη εκείνη η ρητορική οδηγούσε τα τότε τάγματα εφόδου εναντίον της Αριστεράς, εναντίον των προοδευτικών, δημοκρατικών πολιτών που ήθελαν να λειτουργήσουμε ως σταθεροποιητική δύναμη στα Βαλκάνια και να επιλυθεί το ζήτημα με τη Β. Μακεδονία; Δεν βλέπουν τα θετικά αποτελέσματα εκείνης της τολμηρής πολιτικά απόφασης της κυβέρνησης Τσίπρα;

Έρχονται τώρα ξανά με θράσος εκατό πιθήκων να ξαναμιλήσουν για «εσωτερικό εχθρό» και για έλλειψη πατριωτισμού της Αριστεράς; Είναι ντροπή.

Είναι μία άκρως επικίνδυνη και ανερμάτιστη πολιτική γιατί αντί να στρέφεται εναντίον της Τουρκικής ηγεσίας και της επικίνδυνης εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού-προσφυγικού ζητήματος και της επικινδυνότητας που έχει προκαλέσει στα σύνορά μας, στον Έβρο και τα νησιά αλλά και εναντίον των Ευρωπαίων που μας έχουν κλείσει τα σύνορα και τις διεξόδους για μετεγκατάσταση, στρέφεται εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, εναντίον της Αριστεράς και εναντίον των μεταναστών αποκαλώντας τους ορδές που έχουν ως στόχο την εισβολή στη χώρα μας. Δεν έχει καμία σχέση με ίχνος πολιτικού φιλελευθερισμού αυτή η πολιτική.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)