to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:18 | 06.03.2020

Πολιτική

Δ. Παπαδημούλης: Λάθος να αντιμετωπίσουμε το θέμα ως ελληνοτουρκικό, γιατί είναι και ευρωπαϊκό

«Απευθύνω έκκληση στον Κυρ. Μητσοτάκη και τους αρμόδιους υπουργούς να αποδοκιμάσουν δημόσια τις συμμορίες και τους ακραίους που βλάπτουν τη χώρα», τόνισε ο αντιπρόεδρος του ΕΚ και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική συμμαχία. Ο Δημ. Παπαδημούλης δεν παρέλειψε να τοποθετηθεί και για το θέμα του κορωνοϊού.


Σε συνέντευξή στον τ/σ «Open» (Ά. Παυλόπουλος – Ντ. Κουτροκόη) ο Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης, επεσήμανε τα εξής:

Σωστά υπερασπίζουμε τα σύνορά μας, αλλά θα ήταν λάθος να αντιμετωπίσουμε το θέμα ως ελληνοτουρκικό, γιατί είναι και ευρωπαϊκό

Ο Ερντογάν χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες ως όπλα, προκαλώντας μια μεγάλη γεωπολιτική κρίση στα σύνορά μας, προκειμένου να εκβιάσει και την Ελλάδα και την ΕΕ. Γι’ αυτό εμείς σωστά υπερασπίζουμε τα σύνορά μας, αλλά θα ήταν λάθος να αντιμετωπίσουμε το θέμα ως ελληνοτουρκικό, γιατί είναι και ευρωπαϊκό, καθώς τα σύνορά μας είναι και ευρωτουρκικά.  

Απαιτούνται, λοιπόν, -και λυπάμαι που δεν έχουν αναληφθεί- πρωτοβουλίες από την ελληνική κυβέρνηση, με τους εξής στόχους: Πρώτον, πίεση και κυρώσεις απέναντι στον εκβιαστή Ερντογάν. Δεύτερον, αναλογική μετεγκατάσταση των προσφύγων σε όλη την Ευρώπη. Δεν μπορεί η Ελλάδα να μετατραπεί σε Μόρια της Ευρώπης, «πάρτε 700 εκατ. ευρώ και αφήστε μας ήσυχους».

Τρίτον, νέα ευρωπαϊκή πολιτική ασύλου, ώστε να μην είναι αποθήκες ψυχών η Ελλάδα και οι άλλες πύλες εισόδου, αλλά το πρόβλημα να αντιμετωπίζεται με ισοκατανομή ευθυνών σε όλα τα κράτη-μέλη. Και τέταρτον, σεβασμός -από την πλευρά μας- του εθνικού και του διεθνούς δικαίου, για να μην κάνουμε ζημιά στη διεθνή εικόνα της χώρας, στην οικονομία και τον τουρισμό μας.

Απευθύνω έκκληση στον Κυρ. Μητσοτάκη και τους αρμόδιους υπουργούς να αποδοκιμάσουν δημόσια τις συμμορίες και τους ακραίους που βλάπτουν τη χώρα - Πρέπει να δράσουμε συντονισμένα και με πατριωτική ομοψυχία

Και το λέω αυτό, διότι υπάρχουν ένοπλες ομάδες ακραίων, και στα νησιά και στην ενδοχώρα, οι οποίες υποκαθιστούν το κράτος κι έχουν πάρει το νόμο στα χέρια τους. Περιφέρονται με καραμπίνες, προκαλούν εμπρησμούς και επιτίθενται σε ξένους δημοσιογράφους, γεγονός που προξενεί τεράστια ζημιά στη χώρα. Και αυτό, σε συνδυασμό με την ταξιδιωτική οδηγία που έστειλε το Υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ, με την οποία προειδοποιούν για τα ταξίδια στη Λέσβο, καθώς υπάρχουν πολίτες των ΗΠΑ που έχουν υποστεί βία στο νησί.

Απευθύνω έκκληση στον Κυρ. Μητσοτάκηκαι τους αρμόδιους υπουργούς να αποδοκιμάσουν δημόσια αυτές τις συμμορίες και τους ακραίους που βλάπτουν την πατρίδα, γιατί μέχρι στιγμής δεν το έχουν κάνει. Καλώ, επίσης, τον Υπ. Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδη, που έχει καθήκον να φέρει επενδύσεις στην Ελλάδα και να ενισχύσει την οικονομία και τον τουρισμό, να μη λέει για τουρκική εισβολή και πόλεμο, γιατί κανείς δεν θα έρθει να βοηθήσει την Ελλάδα με επενδύσεις, αν ακούει τον αρμόδιο υπουργό να μιλά για πόλεμο και τουρκική εισβολή.

Αν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε αυτή τη μεγάλη κρίση, πρέπει να δράσουμε συντονισμένα και με πατριωτική ομοψυχία, για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας. Κι αν κάτι κάνει ζημιά, πρέπει να το απομονώσουμε. Χθες κάποιος στον Βόλο ίδρυσε μέσω Facebookέναν σύλλογο κυνηγών λαθρομεταναστών, καλώντας τους πολίτες να πάνε ένοπλοι στον Έβρο. Ευτυχώς τον «μάζεψε» η Ασφάλεια κι αυτό που έγινε στον Βόλο, πρέπει να γίνει σε όλη την Ελλάδα με κυβερνητική εντολή και δημόσια δήλωση.

Να εφαρμόσουμε τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τον κορωνοϊό και να ακούμε όλοι όσα λέει η επιστήμη - Ζητώ από τον υπ. Υγείας, κ. Κικίλια, να βγάλει σήμερα μία σαφή οδηγία και να πάρουμε μέτρα

Να κάνουμε και στην Ελλάδα ό,τι γίνεται σε όλο τον πλανήτη: Να εφαρμόσουμε τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τον κορωνοϊό και να ακούμε όλοι όσα λέει η επιστήμη, ώστε να μπορέσουμε να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού, ο οποίος είναι θανατηφόρος. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν μπορεί στην Ελλάδα να μη γίνεται αυτό που γίνεται ακόμα και στη Μέκκα, όπου περιορίστηκαν οι θρησκευτικές εκδηλώσεις. Ακόμα και στην Τεχεράνη, που είναι βαθειά θρησκευόμενοι μουσουλμάνοι, σταμάτησαν τη μεγάλη προσευχή της Παρασκευής. Στη δε ρουμανική εκκλησία, που είναι ορθόδοξη, είπαν «μεταλαβιά με πλαστικό κουταλάκι».

Στην Ελλάδα, όχι μόνο διάφοροι ιερείς, αλλά διαβάζω ότι και στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας παίρνουν διάφοροι τηλέφωνο και τους απαντούν, προφανώς ύστερα από εντολές, ότι -από ό,τι ξέρουν- το κουταλάκι δεν ακουμπάει στο στόμα… Ας τα αφήσουμε αυτά. Ζητώ από τον υπ. Υγείας, κ. Κικίλια, να βγάλει σήμερα μία σαφή οδηγία και να πάρουμε μέτρα. Γιατί η τελευταία εξάπλωση στην περιοχή Αχαΐας – Ηλείας προέκυψε επειδή άφησαν για μέρες το περιστατικό του 66χρονου, χωρίς τον αναγκαίο έλεγχο με βάση τα πρωτόκολλα, θεωρώντας ότι είναι ένα απλό περιστατικό.

 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)