to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:30 | 05.03.2020

Διεθνή

Και ο αρχηγός του ακροδεξιού κόμματος της Σουηδίας στα ελληνοτουρκικά σύνορα

Στέλνει ξενοφοβικά μηνύματα «αποτροπής» στους ανθρώπους που έχουν εγκλωβιστεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα


Λίγες ώρες μετά την καταγγελία για συντονισμένη επιχείρηση προσέγγισης των συνόρων από γερμανικές νεοναζιστικές οργανώσεις, έγινε γνωστό ότι ακόμα ένας ακροδεξιός, ο Jimmie Åkesson, αρχηγός του εθνικιστικού κόμματος «Σουηδοί Δημοκράτες», ταξίδεψε πρόσφατα στα ελληνοτουρκικά σύνορα με ένα μήνυμα «αποτροπής» προς τους μετανάστες: «Μην έρθεις στη Σουηδία».

Το ξενοφοβικής κοπής φυλλάδιο του ακροδεξιού πολιτικού, γραμμένο στα αγγλικά, αναφέρει: “Η Σουηδία είναι γεμάτη. Μην έρθεις σε μας! Δεν μπορούμε να σας δώσουμε περισσότερα χρήματα ή να σας παράσχουμε στέγαση. Λυπούμαστε για αυτό το μήνυμα.”

Το φυλλάδιο είναι υπογεγραμμένο από τον “σουηδικό λαό” και τους “Σουηδούς Δημοκράτες”.

Ένας δημοσιογράφος από τη σουηδική εφημερίδα Expresssen ρωτά τον Jimmie: “Μπορείτε να μιλάτε εκ μέρους ολόκληρου του σουηδικού λαού;”

“Μπορούμε πιθανότατα να μιλήσουμε για ένα μεγάλο μέρος του Σουηδικού λαού που επιθυμεί μια πιο υπεύθυνη μεταναστευτική πολιτική από αυτή που είχαμε μέχρι τώρα. Είναι αρκετά σαφές στις δημοσκοπήσεις που γίνονται. Τολμώ να το υποστηρίξω ούτως ή άλλως”, απάντησε ο Jimmie Åkesson.

“Έχουμε μιλήσει με πολλούς μετανάστες στην Τουρκία, και θέλουν κυρίως να πάνε πιο βόρεια στην Ευρώπη. Αναφέρουν χώρες όπως Ολλανδία, Γερμανία, Σουηδία και Γαλλία”, πρόσθεσε ο Åkesson, αναρτώντας υλικό στη σελίδα του ακροδεξιού κόμματος στα social media:

Η Alice Bah Kuhnke, μέλος του Κοινοβουλίου της ΕΕ για το Κόμμα Περιβάλλοντος, γράφει: “Από τα βάθη της καρδιάς μου, αισθάνομαι λύπη και ντροπή που ένας Σουηδός πολιτικός είναι τόσο απελπισμένος για την προσοχή που πηγαίνει εκατοντάδες μίλια για να ταπεινώσει απελπισμένους ανθρώπους, γυναίκες, παιδιά, που έχουν φύγει για τη ζωή τους.”

Πηγή: voiceofeurope.com

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)