to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:30 | 03.06.2013

Πολιτική

Διακήρυξη του Μαραθώνα: Κατά του νεοναζισμού και της πολιτικής λιτότητας

Με την απόφαση να καθιερωθεί και να πραγματοποιείται κάθε χρόνο το διήμερο ειρήνης-αλληλεγγύης στο Μαραθώνα-Ν.Μάκρη, ολοκληρώθηκαν τα «Λαμπράκεια 2013» που οργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, στο Δήμο Μαραθώνα.


Κατά την χθεσινή δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων μίλησαν η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Θεανώ Φωτίου και ο ιστορικός Μιχάλης Λυμπεράτος.

Την πρώτη ημέρα (1/6) έγινε πορεία ειρήνης από τον τύμβο του Μαραθώνα στο λιμανάκι της Ν. Μάκρης. Στο ξεκίνημα της πορείας χαιρέτισαν ο βουλευτής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Γιώργος Πάντζας και ο Γρηγόρης Λαμπράκης, γιος του αγωνιστή της ειρήνης. Η πορεία κατέληξε σε συγκέντρωση με κεντρική ομιλήτρια τη βουλευτή Β’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Σοφία Σακοράφα, ενώ χαιρετισμούς απεύθυναν οδημ. Σύμβουλος, Φώτης Δεληβοριάς, εκ μέρους του Δήμου Μαραθώνα, ο γραμματέας της Νεολαίας Συνασπισμού, Ηλίας Χρονόπουλος και ο Πάνος Τριγάζης εκ μέρους της επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για το «Έτος Λαμπράκη».

Παρέστησαν οι βουλευτές Νάσος Αθανασίου και Αλέξης Μητρόπουλος, ο συντονιστής της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Δημήτρης Βίτσας, ο δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου, ο πανεπιστημιακός Φ. Πάκος, ο πρώην δήμαρχος Παλλήνης, Θόδωρος Γκοτσόπουλος και η Όλια Νικηφορίδου-Βαζαίου, αδερφή του πρωτομάρτυρα της ειρήνης, Νίκου Νικηφορίδη. 

Ακολούθησε η «διακήρυξη του Μαραθώνα» από τον ηθοποιό, Πάνο Σκουρολιάκο. Κατά την δεύτερη ημέρα των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε πολιτιστικό πρόγραμμα υψηλής ποιότητας με συμμετοχή των καλλιτεχνών, Μάνιας Παπαδημητρίου, Κατερίνας Παλιού, Μάρκου Δεληγιάννη, Λυδίας Πάλλα και Γιάννη Κατωμερή. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)