to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Προχειρότητα και επικοινωνιακά παιχνίδια στην πλάτη των ανέργων

Βιαστικοί και εκτεθειμένοι οι Βρούτσης και Θεοδωρικάκος


Η πολυαναμενόμενη (όπως έλεγε ο καταιγισμός δημοσιευμάτων) Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας 36.500 ανέργων  (για οκτώ μήνες απασχόλησης) «ήρθε» τελικά χθες, Τετάρτη 4/3/20, με τυμπανοκρουσίες (βλέπε την κοινή ανακοίνωση Βρούτση - Θεοδωρικάκου).

Τυμπανοκρoυσίες που δύσκολα δικαιολογούνται, αν αναλογιστεί κάποιος ότι πρόκειται απλά για «σχέδιο» ΚΥΑ το οποίο, όπως καταγγέλλει στο Left.gr o πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Υπαλλήλων του ΟΑΕΔ, Γιώργος Μακράκης, «δεν έχει εγκριθεί από το Δ.Σ. του Οργανισμού».

Σύμφωνα με τον κ. Μακράκη, το πολυδιαφημιζόμενο πρόγραμμα αποτελεί ουσιαστικά «copy paste» των προηγούμενων προγραμμάτων, αν  εξαιρέσει κάποιος ότι καθιστά υποχρεωτική την «κατάρτιση» (εξασφαλίζοντας «πελατεία» στα περίφημα ΚΕΚ), η οποία σε προηγούμενα προγράμματα ήταν προαιρετική.

Δείγμα της μεγάλης προχειρότητας και της βιασύνης του υπουργού Εργασίας είναι ότι, κατά τον κ. Μακράκη «με βάση τον προϋπολογισμό του 2020, δεν έχουν (ακόμα) διασφαλιστεί οι απαραίτητοι πόροι!»...
 


(η μη διασφάλιση, για την ώρα, των απαραίτητων πόρων προκύπτει από το δημοσιευμένο σχέδιο της ΚΥΑ στο σημείο 15 του οποίου υπάρχουν οι κενές τελίτσες)

«Θεωρούμε ότι τελικά θα βρεθούν τα χρήματα, για το καλό των ανέργων και για να αποφευχθεί ένα πρωτοφανές φιάσκο», δηλώνει ο κ. Μακράκης. Ωστόσο, στηλιτεύει την «έλλειψη σοβαρού σχεδιασμού για ένα σοβαρό θέμα». «Ως ομοσπονδία καταγγέλλουμε τα επικοινωνιακά παιχνίδια στις πλάτες των ανέργων και του ΟΑΕΔ, τον οποίο δεν αναφέρει πουθενά στο δελτίο τύπου του ο κ. Βρούτσης. Συνεχίζει να κάνει εμπόριο ελπίδας με τα συνεχή δελτία Τύπου κενά περιεχομένου, σε ανθρώπους που απεγνωσμένα ψάχνουν για εργασία», υπογραμμίζει ο πρόεδρος των εργαζομένων.

«Και στη μέση βρίσκεται ένας Οργανισμός με τους εργαζόμενους του να προσπαθεί να διασώσει το κύρος και την αξιοπιστία του Ελληνικού κράτους», προσθέτει ο κ. Μακράκης.

Όπως τονίζει: «Ας ολοκληρωθεί η διαδικασία, ας βρεθούν τα χρήματα, ας εγκριθεί από το ΔΣ του ΟΑΕΔ και ας εκδώσει ο αρμόδιος υπουργός όσα  δελτία Τύπου θέλει. Όμως, μέχρι τότε, ας μην παίζει με τον πόνο των ανέργων, που από αύριο θα συρρέουν στις κατά τόπους υπηρεσίες του ΟΑΕΔ για να υποβάλλουν αίτηση, χωρίς οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό να έχουν να δώσουν απολύτως καμιά πληροφορία».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)