to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Τράπεζα Αττικής: Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στις μαζικές απολύσεις ενοικιαζόμενων

«Απολύσεις για να τελειώνουμε με την... ενοικίαση (!)»


(φωτογραφίες από την παράσταση διαμαρτυρίας της Πέμπτης 5/2/20: Left.gr)

Οι μαζικές απολύσεις εργολαβικών στην Attica Bank, με τη χήση της τακτικής «διαίρει και βασίλευε» όπως γράψαμε αναλυτικά την περασμένη εβδομάδα, έχουν ήδη ξεπεράσει τις 30, σύμφωνα με εκτιμήσεις εργαζομένων και συνδικαλιστών, ενώ η διοίκηση της τράπεζας αρνείται να δώσει απαντήσεις για τις αιτίες των απολύσεων αλλά και τα σχέδιά της για τους περίπου 30 ενοικιαζόμενους που συνεχίζουν να εργάζονται κανονικά για λογαριασμό της.

Την ίδια ώρα, περίπου 40 εργαζόμενοι «μετακινήθηκαν» σε θέσεις τακτικού προσωπικού με μοναδικό κριτήριο επιλογής το πτυχίο ανώτατης σχολής αλλά χωρίς να τους αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία.

«Η Διοίκηση αναγνωρίζει εμπράκτως αυτό που διαχρονικά υποστηρίζουμε, ότι δηλαδή οι εργαζόμενοι μέσω τρίτων εταιρειών καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της Τράπεζας, έχουν αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία και γνώσεις, έχουν υπηρετήσει με πίστη και αφοσίωση τη τράπεζα επί σειρά ετών, και η αξιοποίηση τους σε θέσεις τακτικού προσωπικού μόνο όφελος θα φέρει προς τη Τράπεζα», σχολιάζει τις προσλήψεις ο Σύλλογος Δανειζόμενου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα (ΣΥ.ΔΑ.Π.Τ.Τ.).

Το εν λόγω σωματείο, με τη στήριξη και του σωματείου του μόνιμου προσωπικού της τράπεζας, καθώς και ενοικιαζόμενων από άλλες τράπεζες, ζήτησε εκ νέου εξηγήσεις, πραγματοποιώντας παράσταση διαμαρτυρίας το πρωί της Πέμπτης 5/3 έξω από το κτίριο της Τράπεζας Αττικής στην Αθήνα (Ομήρου 23). Οι εκπρόσωποι της τράπεζας αρνήθηκαν και πάλι να συναντήσουν το σωματείο.

Εργαζόμενοι που βρέθηκαν στην παράσταση διαμαρτυρίας εκφράζουν στο Left.gr την οργή τους για την προκλητική στάση αδιαφορίας της εργοδοσίας. Όπως αναφέραμε στο πρόσφατο ρεπορτάζ, η τράπεζα πετάει στον δρόμο ενοικιαζόμενους που εργάστηκαν μέχρι και 72 συνεχόμενες ώρες για να εξασφαλιστεί η πορεία αυτής της Τράπεζας όταν οι συγκυρίες ήταν δύσκολες, ακόμα και εργαζόμενη μητέρα που μόλις πριν από έναν περίπου μήνα συμπλήρωσε το 18μηνο προστασίας από απόλυση λόγω μητρότητας...

«Σε μια Τράπεζα που τα οικονομικά μεγέθη ακμάζουν και ο κύκλος εργασιών αυξάνεται, η Διοίκηση αποφασίζει να στείλει στον Καιάδα της ανεργίας δεκάδες εργαζόμενους και συγχρόνως προτρέπει – δια των προϊσταμένων – τους εναπομείναντες να βάλουν πλάτη γιατί, μετά τις τελευταίες απολύσεις, ο φόρτος εργασίας αυξάνεται κατακόρυφα (!)», τονίζει ο ΣΥ.ΔΑ.Π.Τ.Τ. που δηλώνει ότι θα συνεχίζει να στέκεται απέναντι στις λογικές που αντιμετωπίζουν τους ανθρώπους σαν νούμερα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)