to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:17 | 04.03.2020

Πολιτική

Αυστρία: Το Ίνσμπρουκ είναι πρόθυμο να δεχθεί 200 πρόσφυγες από την Ελλάδα

Πρόθυμη να δεχθεί έως και 200 πρόσφυγες από την Ελλάδα είναι η πόλη Ίνσμπρουκ, πρωτεύουσα του αυστριακού ομόσπονδου κρατιδίου του Τιρόλου, όπως δήλωσε το απόγευμα ο δήμαρχός της Γκέοργκ Βίλι, ο οποίος, «λόγω του μεγάλου αριθμού προσφύγων που βρίσκονται στην Ελλάδα», ζήτησε μία κατανομή τους στις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


   «Η Αυστρία έχει την υποχρέωση να κάνει κάτι, και μάλιστα πολύ περισσότερα από τώρα. Η Ελλάδα πρέπει να βοηθηθεί στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, και γι αυτό η Αυστρία πρέπει να αναλάβει ένα μέρος αυτών των προσφύγων», τόνισε ο προερχόμενος από το συγκυβερνών στην Αυστρία κόμμα των Πράσινων Γκέοργκ Βίλι, σε σημερινή συνέντευξή του στη δημόσια αυστριακή ραδιοτηλεόραση.

   Σύμφωνα με τον δήμαρχο του Ίνσμπρουκ, όπου ζουν σήμερα 132.000 άνθρωποι, «εάν αρκετές χώρες -και στην καλύτερη περίπτωση όλες οι χώρες- της ΕΕ υποδεχθούν ένα μέρος των προσφύγων, τότε θα είναι δυνατόν να τερματιστεί αυτό το δράμα».

   Ο ίδιος προτίθεται να ξεκινήσει μία πρωτοβουλία, στο πλαίσιο της οποίας το Ίνσμπρουκ και άλλες πόλεις και κοινότητες στην Αυστρία θα υποδεχθούν πρόσφυγες- και αυτό, όπως τόνισε, είναι απλά ένα λογιστικό θέμα που μπορεί να λυθεί.

   Αναφερόμενος στην άρνηση του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος -το οποίο συγκυβερνά με τους Πράσινους σε ομοσπονδιακό επίπεδο στην Αυστρία- να γίνουν προαιρετικά δεκτοί πρόσφυγες στη χώρα, ο Γκέοργκ Βίλι παρατήρησε πως το Λαϊκό Κόμμα θα πρέπει μετά να αναλάβει την ευθύνη για μία ανθρωπιστική καταστροφή.

   Το Ίνσμπρουκ, γνωστή πανεπιστημιούπολη και ένα από τα πλέον αγαπητά χειμερινά θέρετρα στην Κεντρική Ευρώπη, είχε φιλοξενήσει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1964 και του 1976, όπως επίσης του Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες του 1984 και του 1988.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)