to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:35 | 03.03.2020

Διεθνή

Οι τουρκικές δυνάμεις κατέρριψαν συριακό αεροσκάφος

Πρόκειται για το τρίτο συριακό αεροσκάφος που καταρρίπτεται από την Κυριακή - Νεκρός ο πιλότος


Μαχητικό αεροσκάφος του συριακού καθεστώτος καταρρίφθηκε από τον τουρκικό στρατό στην Ιντλίμπ της Συρίας, ενώ σύμφνωα με τοπικά ΜΜΕ ο πιλότος του αεροσκάφους σκοτώθηκε καθώς η σορός του βρέθηκε στην περιοχή Ντέιρ Σουνμπόι που τελεί υπό τον έλεγχο των ανταρτών.

Πρόκειται για το τρίτο συριακό αεροσκάφος που καταρρίπτεται από την Κυριακή, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Από την πλευρά του, ο συριακός στρατός κατέρριψε, σύμφωνα με το συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana, ένα τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) κοντά στην πόλη Σαρακέμπ στο νότιο τμήμα της επαρχίας Ιντλίμπ.

Στην Άγκυρα, το υπουργείο Άμυνας δήλωσε πως «στο πλαίσιο της επιχείρησης 'Ανοιξιάτικη ασπίδα’ που συνεχίζεται με επιτυχία, ένα αεροσκάφος L-39 του (συριακού) καθεστώτος καταρρίφθηκε».

Την Κυριακή, η Τουρκία ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του συριακού καθεστώτος στην Ιντλίμπ αφού υπέστη βαριές απώλειες. Περισσότεροι από 30 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν την περασμένη εβδομάδα σε επιδρομές τις οποίες, σύμφωνα με την Άγκυρα, εξαπέλυσε το συριακό καθεστώς.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, 119 Σύροι στρατιώτες και 20 φιλοκαθεστωτικοί μαχητές σκοτώθηκαν στις τουρκικές επιδρομές από την περασμένη Πέμπτη.

Το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ δήλωσε χθες, Δευτέρα, αποφασισμένο να απωθήσει την τουρκική επίθεση. Με τη βοήθεια της Μόσχας, το συριακό καθεστώς επανέλαβε τον Δεκέμβριο την επίθεσή του εναντίον της περιοχής Ιντλίμπ και κατάφερε να ανακαταλάβει τη μισή επαρχία, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Η επίθεση ώθησε σχεδόν ένα εκατομμύριο αμάχους σε φυγή, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, και σκότωσε τουλάχιστον 470 αμάχους, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Σήμερα, τουλάχιστον εννέα άμαχοι, εκ των οποίων πέντε παιδιά, σκοτώθηκαν από την έκρηξη πυραύλου που εκτοξεύθηκε από το καθεστώς εναντίον της πόλης Ιντλίμπ, που τελεί υπό τον έλεγχο κυρίως της ισχυρής τζιχαντιστικής οργάνωσης Χαγιάτ Ταχρίρ αλ-Σαμ (πρώην συριακό παρακλάδι της Αλ Κάιντα), σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Πύραυλος εδάφους-εδάφους του συριακού στρατού έπεσε σε ένα κατοικημένο προάστιο της πόλης, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας.

Στο μεταξύ, άλλος ένας Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε στις μάχες που διεξάγονται στην επαρχία Ιντλίμπ, ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας. Ο θάνατος του στρατιώτη, που σημειώθηκε χθες, Δευτέρα, προκλήθηκε από πυρά πυροβολικού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)