to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:06 | 01.03.2020

Διεθνή

Κορωνοϊός: 1.700 τα κρούσματα στην Ιταλία - Δύο παιδιά μολύνθηκαν στην ανατολική Γαλλία

Στην Ιταλία 34 ασθενείς έχουν χάσει τη ζωή τους, τα κρούσματα ανέρχονται σε σχεδόν 1.700 - Δύο παιδιά ηλικίας 1 και 5 ετών και η μητέρα τους 27 ετών μολύνθηκαν από τον νέο κορωνοϊό και νοσηλεύονται μαζί στο Στρασβούργο, στην ανατολική Γαλλία


Τα κρούσματα κοροναϊού, στην Ιταλία, έχουν αγγίξει τα 1.694. Οι νεκροί είναι πλέον 34, ενώ 84 ασθενείς έχουν γίνει καλά, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσαν οι ιταλικές αρχές. Από την αρχή της εξάπλωσης του ιού, στην Ιταλία, έχουν υποβληθεί σε εξετάσεις για την ανίχνευσή του πάνω από είκοσι χιλιάδες άνθρωποι.

Οι ασθενείς που εισήχθησαν στο νοσοκομείο είναι 639 και 140 είναι σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Έξω από δημόσια νοσοκομεία της χώρας έχουν στηθεί εκτάκτως 283 κέντρα, στα οποία εξετάζονται πολίτες, οι οποίοι μπορεί να έχουν μολυνθεί από τον κοροναϊό.

Στο μεταξύ, έκλεισαν στη Ρώμη οι πύλες της ιστορικής εκκλησίας San Luigi dei Francesi, ένας ιερέας της οποίας έχει βρεθεί θετικός στον ιό στο Παρίσι. Η συγκεκριμένη εκκλησία ανήκει στη Γαλλική Πρεσβεία στην Ιταλία.

Η ιταλική δικαιοσύνη, τέλος, άσκησε δίωξη κατά δεκαοκτώ κατοίκων της «κόκκινης ζώνης» κοντά στην πόλη Λόντι, οι οποίοι προσπάθησαν να παραβιάσουν την απομόνωση, την οποία έχει επιβάλλει η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε.

Τα κρούσματα ανήλθαν σε 130 στη Γαλλία

Η Γαλλία ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του νέου κοροναϊού ανέρχεται πλέον σε 130 από 100 μία ημέρα πριν, σύμφωνα με τον επικεφαλής της αρχής Δημόσιας Υγείας Ζερόμ Σαλμόν.

Δύο παιδιά ηλικίας 1 και 5 ετών και η μητέρα τους 27 ετών μολύνθηκαν από τον νέο κοροναϊό και νοσηλεύονται μαζί στο Στρασβούργο, στην ανατολική Γαλλία, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Όλοι τους προέρχονται από τον νομό του Άνω Ρήνου, διευκρίνισε η περιφέρεια, κάνοντας λόγο για τέσσερα επιπλέον κρούσματα του Covid-19 στην Αλσατία.

Η τέταρτη ασθενής είναι μια γυναίκα ηλικίας 32 ετών, η σύντροφος ενός 36χρονου που νοσηλεύεται από τις αρχές της προηγούμενης εβδομάδα στο Στρασβούργο, ο οποίος είχε ταξιδέψει στη Λομβαρδία, στη βόρεια Ιταλία.

Στη Γαλλία, ένα παιδί 9 ετών συγκαταλέγεται ήδη μεταξύ μιας ομάδας Βρετανών, στις Άλπεις, στους οποίους μετέδωσε τον Covid-19 ένας συμπατριώτης τους, που είχε ταξιδέψει στη Σιγκαπούρη.

Στα 129 ο αριθμός των κρουσμάτων στη Γερμανία

Ο αριθμός των ανθρώπων που νόσησαν από τον νέο κοροναϊό στη Γερμανία ανέρχεται πλέον σε 129, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Βάσει του τελευταίου απολογισμού που έδωσε το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, το επιδημιολογικό κέντρο αναφοράς στη Γερμανία, ο αριθμός των κρουσμάτων σχεδόν διπλασιάστηκε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Τα μισά και πλέον κρούσματα προέρχονται από τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, το πλέον πυκνοκατοικημένο κρατίδιο της Γερμανίας όπου ένα ζευγάρι, που είχε προσβληθεί από τον Covid-19, πήρε μέρος το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στο καρναβάλι, μια πολύ δημοφιλή ετήσια εκδήλωση.

Ο ιός καταγράφει κρούσματα στα 9 από τα 16 ομόσπονδα κρατίδια της χώρας, με τη Φρανκφούρτη, το Αμβούργο και τη Βρέμη να βρίσκονται μεταξύ των πόλεων που ανακοίνωσαν τα πρώτα κρούσματα του νέου κοροναϊού.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)