to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:48 | 02.03.2020

Κοινωνία

Επτά παραμένουν τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα

Από τα επτά συνολικά μέχρι στιγμής κρούσματα στη χώρα μας, το ένα είναι παιδί, μαθητής δημοτικού, τέσσερις είναι γυναίκες και δύο είναι άνδρες. Επιπλέον, τρία από τα επτά κρούσματα νοσηλεύονται στη Θεσσαλονίκη και τέσσερα στην Αθήνα. Ποια σχολεία κλείνουν στη Θεσσαλονίκη λόγω κορονοϊού


Τρία νέα κρούσματα του κορωνοϊού επιβεβαιώθηκαν αργά το βράδυ του Σαββάτου 29/2 ανεβάζοντας τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα στα επτά.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Παθολογίας - Λοιμωξιολογίας στο πανεπιστήμιο Αθηνών Σωτήρης Τσιόδρας, το πρώτο πρόκειται για Ελληνίδα, στενή επαφή του πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος, η οποία παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς στη Θεσσαλονίκη.

Το δεύτερο πρόκειται για Έλληνα, ο οποίος ταξίδεψε πρόσφατα σε πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας και παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Αθήνας.

Το τρίτο πρόκειται για Έλληνα, στενή επαφή του τρίτου επιβεβαιωμένου κρούσματος, ο οποίος παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της
Αθήνας.

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καρναβαλική «ανυπακοή» στην Πάτρα: Ποτάμι κόσμου στο κέντρο της πόλης (βίντεο)

Τα πρώτα 4 κρούσματα

Θυμίζουμε ότι το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στη χώρα μας που ανακοινώθηκε την περασμένη Τρίτη, είναι μια Ελληνίδα 38 ετών, ταξιδιώτισσα από πληττόμενη περιοχή της βόρειας Ιταλίας, η οποία εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ. Το δεύτερο κρούσμα που επιβεβαιώθηκε είναι ο γιος της 38χρονης που νοσηλεύεται με τη μητέρα του.

Το τρίτο κρούσμα είναι μία 40χρονη Ελληνίδα, που κι αυτή είχε ταξιδέψει σε πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας, η οποία νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν» στην Αττική.

Το τέταρτο κατά σειρά κρούσμα του νέου κορωνοϊού είναι μία 36χρονη Ελληνίδα καθηγήτρια, η οποία είχε ταξιδέψει σε πληττόμενη περιοχή της Βόρειας Ιταλίας και νοσηλεύεται στο «Αττικόν».

Σύμφωνα με τον καθηγητή Σ. Τσιόδρα, τα τέσσερα πρώτα περιστατικά που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία αναφοράς για τον κορονοϊό στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, είναι καλά στην υγεία τους.

Ποια σχολεία κλείνουν στη Θεσσαλονίκη λόγω κορονοϊού

Το κλείσιμο σχολείων στην περιοχή του Αγίου Νεκταρίου (Δενδροπόταμος) από αύριο έως και την Πέμπτη, για να αντιμετωπισθούν ενδεχόμενοι κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία από τον κορονοϊό ανακοίνωσε ο δήμος Αμπελοκήπων Μενεμένης.

Με απόφαση του δημάρχου Λάζαρου Κυρίζογλου θα παραμείνουν κλειστά τα εξής σχολεία

-2ο Νηπιαγωγείο Μενεμένης

- 3ο και 5ο Διαπολιτισμικά Δημοτικά Σχολεία Μενεμένης

- 3ο Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις Μενεμένης

- Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) Μενεμένης

- Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) του Δήμου

- Δημοτικός Παιδικός Σταθμός

Απολύμανση αύριο και την Τρίτη σε όλα τα σχολεία του Δήμου Δέλτα

Απολύμανση σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα γίνει στον Δήμο Δέλτα, με απόφαση του δημάρχου Γιάννη Ιωαννίδη.

   Όπως ανακοινώθηκε από τον Δήμο, η απολύμανση στα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα γίνει αύριο Καθαρά Δευτέρα.

   Στα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα γίνει την Τρίτη 3 Μαρτίου, γι αυτό και θα μείνουν κλειστά αυτή την ημέρα.

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανδ. Ξανθός: Ο ΣΥΡΙΖΑ κράτησε όρθιο το δημόσιο σύστημα υγείας

Μήνυμα από την εφορία για την προστασία από τον ιό

Στα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία που έχουν δηλώσει οι Έλληνες πολίτες για την επικοινωνία της εφορίας και του συστήματος taxisnet, θα σταλεί το σχετικό μήνυμα που θα αφορά σε οδηγίες για τον κορονοϊό. Το Υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΔΥ χρησιμοποιούν το εν λόγω σύστημα επικοινωνίας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων προκειμένου να ενημερώσουν άμεσα όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες.

Μεγαλώνει η λίστα των κρουσμάτων διεθνώς

Στο μεταξύ, η Εθνική Επιτροπή Υγείας ανακοίνωσε ότι κατέγραψε 35 νέους θανάτους και 573 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού που προκαλεί επιδημία πνευμονίας στην ηπειρωτική Κίνα ως τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

Ο αριθμός των θανάτων είναι μειωμένος σε σχέση με αυτόν που καταγραφόταν την Παρασκευή (47). Ο συνολικός απολογισμός των θανάτων εξαιτίας της επιδημίας ανήλθε σε 2.870.Τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα ήταν περισσότερα από ό,τι μία ημέρα νωρίτερα (427), κατά την Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας.

Όλοι πλην ενός από τους θανάτους καταγράφηκαν στην επαρχία Χουμπέι, εστία της κρίσης. Στην επαρχία αυτή καταγράφηκαν επίσης 570 από τα 573 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού που προκαλεί την ασθένεια covid-19.

Περισσότερα τα κρούσματα παγκοσμίως 

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έκανε σήμερα γνωστό ότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων του Covid-19 που καταγράφηκαν παγκοσμίως τις τελευταίες 24 ώρες είναι πολύ μεγαλύτερος από τον αριθμό των κρουσμάτων που καταγράφηκαν στην Κίνα.

«Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών, καταγράφηκαν σχεδόν εννεαπλάσια κρούσματα του Covid-19 εκτός της Κίνας σε σύγκριση με την Κίνα» δήλωσε ο διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, σε μια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στη Γενεύη.

Στην Κίνα, όπου ο ιός εμφανίστηκε στα τέλη Δεκεμβρίου, ο αριθμός των κρουσμάτων συνεχίζει να μειώνεται, επισήμανε ο επικεφαλής του ΠΟΥ, υπογραμμίζοντας πως 206 κρούσματα ανακοινώθηκαν στον ΠΟΥ σήμερα, ήτοι ο μικρότερος αριθμός από τις 22 Ιανουαρίου. Μονάχα 8 κρούσματα έχουν καταγραφεί εκτός της επαρχίας Χουμπέι, της εστίας της επιδημίας. Εκτός της Κίνας, έχουν καταγραφεί συνολικά 8.739 κρούσματα σε 61 χώρες, με 127 θανάτους.

Ο απολογισμός της επιδημίας του νέου κοροναϊού ξεπέρασε σήμερα τους 3.000 θανάτους παγκοσμίως και συνεχίζει να έχει σοβαρές επιπτώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο.

Οι επιδημίες στη Νότια Κορέα, την Ιταλία, το Ιράν και την Ιαπωνία «αποτελούν τη μεγαλύτερη ανησυχία μας» τόνισε ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

Στο Ιράν, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έστειλε σήμερα μια πρώτη ομάδα γιατρών και τόνους ιατρικού εξοπλισμού, ενώ ένα μέλος του προσωπικού του στη χώρα βγήκε θετικό στον ιό, ανακοίνωσε ο ίδιος, διευκρινίζοντας ότι ο ασθενής αυτός «έχει εμφανίσει ήπια συμπτώματα».

Σήμερα, το Ιράν απέρριψε την προσφορά των ΗΠΑ να βοηθήσουν στη μάχη κατά της ασθένειας υπό την προϋπόθεση η Τεχεράνη να υποβάλει το σχετικό αίτημα.

Σχολιάζοντας την αμερικανική πρόταση, ο διευθυντής του ΠΟΥ υπογράμμισε «τη σημασία της αλληλεγγύης την παρούσα στιγμή». Ο κοροναϊός είναι ένας «κοινός εχθρός και πρέπει να είμαστε ενωμένοι» σημείωσε.

Στη Νότια Κορέα, σχεδόν 600 νέα κρούσματα του Covid-19 καταγράφηκαν, με αποτέλεσμα ο αριθμός των ασθενών από τον νέο κοροναϊό να ανέρχεται στους 4.300, σύμφωνα με τον απολογισμό που έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα οι αρχές της χώρας. Γεγονός που σημαίνει ότι αυτή η χώρα κατέγραψε πάνω από τα μισά κρούσματα εκτός της Κίνας, σχολίασε ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

Πληροφορίες: Reuters

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)