to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:36 | 28.02.2020

Κοινωνία

Αρνητικά τα δείγματα των παιδιών που ελέγχθηκαν για κορωνοϊό

Αρνητικά βγήκαν τέσσερα βραδινά δείγματα από παιδιά, τα οποία σχετίζονταν με το νοσηλευόμενο παιδί στο ΑΧΕΠΑ, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Η επιδημία από τον νέο κορωνοϊό (Covid-19) βρίσκεται πλέον σε πλήρη εξέλιξη παγκοσμίως.


Αρνητικά βγήκαν τέσσερα βραδινά δείγματα από παιδιά, τα οποία σχετίζονταν με το νοσηλευόμενο παιδί στο ΑΧΕΠΑ, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Η επιδημία από τον νέο κορωνοϊό (Covid-19)  βρίσκεται πλέον σε πλήρη εξέλιξη παγκοσμίως. Προς το παρόν, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δεν έχει κηρύξει πανδημία αλλά αυτό αξιολογείται διαρκώς. Σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα της ιστοσελίδας του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, το πρωί της 28ης Φεβρουαρίου 2020 είχαν επιβεβαιωθεί 83.386 κρούσματα και 2.858 θάνατοι σε 44 χώρες παγκοσμίως. Μετά την Κίνα, η Νότια Κορέα ακολουθεί με 2.022 κρούσματα και 13 θανάτους και ακολουθεί η Ιταλία με 655 κρούσματα και 17 θανάτους, το Ιράν με 270 επιβεβαιωμένα περιστατικά και 26 θανάτους και η Ιαπωνία με 214 κρούσματα και 4 θανάτους. 

Στο μεταξύ, ασθενείς που είχαν μολυνθεί με τον κοροναϊό και πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο γιατί ανέρρωσαν, αλλά στη συνέχεια βρέθηκαν εκ νέου θετικοί στον ιό, προέκυψε ότι δεν μπορούν να μεταδώσουν τον ιό, όπως δήλωσε σήμερα ένας αξιωματούχος της Κινεζικής Εθνικής Επιτροπής Υγείας (NHC).

Ο Γκουό Γιανχόνγκ, ένας αξιωματούχος της NHC, δήλωσε στους δημοσιογράφους στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης του Τύπου, ότι θα πρέπει να κατανοήσουμε σε βάθος τον νέο κοροναϊό και να βελτιώσουμε την διαδικασία εντοπισμού, παρακολούθησης και διαχείρισης των ασθενών που έχουν αναρρώσει.

με στοιχεία από ΑΠΕ-ΜΠΕ και John Hopkins

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)