to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:12 | 27.02.2020

Κοινωνία

Με ξυλοδαρμούς, χημικά και πέτρες αποχώρησαν τα ΜΑΤ από τη Χίο (βίντεο - φωτογραφίες)

Με χουλιγκάνικη «μέθοδο» αποχώρησαν από τη Χίο το μεσημέρι της Πέμπτης οι δυνάμεις των ΜΑΤ, αφού μετέτρεψαν σε εμπόλεμη ζώνη το νησί και βιαιοπράγησαν εναντίον των κατοίκων αλλά και λιμενικών - Συμπεριφερόμενοι ως όχλος, χρησιμοποίησαν υπηρεσιακό εξοπλισμό και ξυλοκοπούσαν πολίτες - Δύο τραυματίες - Κατατίθενται μηνύσεις


(Άνδρες των ΜΑΤ, συμπεριφερόμενοι σαν όχλος, έχουν πάρει τον υπηρεσιακό τους εξοπλισμό και φορώντας πολιτικά ρούχα σκαρφαλώνουν στα κάγκελα του λιμανιού για να καταδιώξουν διαμαρτυρόμενους κατοίκους της Χίου)

Όπως αναφέρει το astraparis.gr (και επιβεβαιώνουν και άλλες τοπικές ιστοσελίδες) πρωτόγνωρες εικόνες κι όχι μόνον για τη Χίο εκτυλίχθηκαν την Πέμπτη 27/2 στο λιμάνι των Μεστών με άνδρες των υπό αποχώρηση ΜΑΤ να έχουν περιέλθει σε κατάσταση αλλοφροσύνης και αμόκ, σπάζοντας ό,τι έβρισκαν μπροστά τους και συμπεριφερόμενοι κατά τρόπο που προσβάλλει την ελληνική πολιτεία.

(άνδρες των ΜΑΤ σπάνε αυτοκίνητα και βρίζουν χυδαία τους κατοίκους της Χίου)

Οι ΜΑΤατζήδες ξυλοκοπούν άγρια, δέκα γύρω από έναν, πολίτες της Χίου

Με κάποιες μικρές στιγμές έντασης από λεκτικές επιθέσεις μικρού αριθμού πολιτών που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το λιμάνι των Μεστών και έναν ελάχιστο αριθμό από πέτρες που είχαν πετάξει στην αρχή, όλα έδειχναν ότι η επιβίβαση στο πλοίο θα ήταν ομαλή και η αναχώρηση επίσης.

MATατζήδες εν δράσει στο Λιμένα των Μεστών, με πολιτικά ρούχα και το δακρυγονοβόλο, ασπίδες και κράνη στα χέρια

Ωστόσο κάποια στιγμή και συγκεκριμένα λίγο πριν τη μία το μεσημέρι και την άφιξη του «Νήσος Ρόδος» δημιουργήθηκε κάποια ένταση μεταξύ των ίδιων των ανδρών των ΜΑΤ, κυρίως με πολιτική περιβολή και πριν παρέλθει ελάχιστος χρόνος κάποιοι από αυτούς κινήθηκαν προς μια μικρή έξοδο, έσπασαν το λουκέτο και βγήκαν έξω, ενώ ένας άλλος αριθμός σκαρφάλωσαν τα κάγκελα και βγήκαν τον δρόμο για να κυνηγήσουν τους πολίτες. Ματαίως κάποιοι ψυχραιμότεροι, μεταξύ αυτών και λιμενικοί, προσπαθούσαν να κατευνάσουν τα πνεύματα και να τους συγκρατήσουν.

Στο μεταξύ είχε αρχίσει η ρίψη χημικών και πέτρες και πυροτεχνήματα από την άλλη πλευρά, ενώ οι άνδρες των ΜΑΤ έκαναν ασύντακτα καταδρομικές επιχειρήσεις και φαινόταν ότι δεν υπάκουαν σε εντολές των προϊσταμένων τους.

Η κατάσταση συνεχίσθηκε για πάνω από μισή ώρα, με άνδρες των ΜΑΤ σε έξαλλη κατάσταση να ρίχνουν δακρυγόνα, να πετούν πέτρες, να βρίζουν και να σπάνε αδιακρίτως τζάμια αυτοκινήτων που είχαν σταθμεύσει στον δρόμο πάνω από το λιμάνι.

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Το αρχηγείο της ΕΛΑΣ λέει ότι θα «κάνει έρευνα» για «τα συμβάντα» σε Χίο και Λέσβο

Δέρνουν μέχρι να φύγουν: Απρόκλητη επίθεση και τραυματισμός πολιτών της Χίου από τα ΜΑΤ

Δύο τραυματίες

Δύο άνδρες ηλικίας 30 ετών τραυματίσθηκαν στα επεισόδια που έγιναν στο λιμάνι των Μεστών. Και οι δύο, σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές που επικαλείται το astraparis.gr, φέρουν τραύματα στο κεφάλι από γκλομπ, χωρίς η κατάστασή τους να είναι σοβαρή. Νωρίτερα είχαν μεταβεί στο κέντρο υγείας Πυργίου και στην συνέχεια μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Χίου.

Στο τέλος, κι ενώ πλέον είχε φανεί το πλοίο κι είχε αρχίσει την διαδικασία πρόσδεσης μαζεύτηκαν και άρχισαν να επιβιβάζονται τα οχήματα, ενώ κάποιος αριθμός ανδρών των ΜΑΤ συντεταγμένα περιφρουρούσε την επιβίβαση και την αναχώρηση από το λιμάνι των Μεστών.

Και η για γέλια απάντηση Γεραπετρίτη στη Βουλή: ¨Εφυγαν επειδή «ολοκλήρωσαν το έργο τους»

Ο υπουργός Επικρατείας προκάλεσε γέλια στα έδρανα της αντιπολίτευσης με τη δήλωση ότι δεν αποσύρθηκαν τα ΜΑΤ αλλά... «ολοκληρώθηκε το έργο τους»!

Αντί να απολογηθεί για την αγελαία συμπεριφορά των ΜΑΤατζήδων, ο υπ. Επικρατείας επιμένει στο ψέμα, προκαλώντας το γέλιο (αναλυτικά)

Μηνυτήρι αναφορά κατά των ανδρών των ΜΑΤ - Θα καταγγείλουν και οι λιμενικοί τις βαιοπραγίες των ΜΑΤατζήδων

Μηνυτήρια αναφορά για τις βιαιοπραγίες ανδρών των ΜΑΤ στο λιμάνι των Μεστών κατά την αναχώρησή τους θα καταθέσουν οι δικηγόροι της συντονιστικής επιτροπής αιρετών και κατοίκων Χίου.

Όπως ενημερώνει την ιστοσελίδα astraparis.gr  η δικηγόρος κα Πετρίδου, ήδη μετέβησαν στο λιμεναρχείο Χίου για την κατάθεσή τους, αλλά το λιμεναρχείο τους παρέπεμψε στο αστυνομικό τμήμα Καλαμωτής, όπου και υπάγεται (στην αστυνομία) η περιοχή εκτός χερσαίας ζώνης του λιμανιού.

ΜΑΤατζήδες συγκρούονται με λιμενικούς που προσπαθούν να τους συγκρατήσουν, στο λιμάνι των Μεστών

Με την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς, για τους τραυματισμούς και τη πρόκληση ζημιών σε αυτοκίνητα, θα κινηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου σε βάρος των δραστών των πρωτοφανών επιθέσεων που συνέβησαν έξω από τον περίφρακτο χώρο του λιμένα Μεστών.

Σχετικό σήμα για τα όσα διαδραματίσθηκαν στο λιμάνι θα στείλει, σύμφωνα με πληροφορίες στου astraparis.gr, το λιμεναρχείο Χίου, αναφέροντας προπηλακισμό λιμενικών από άνδρες των ΜΑΤ, καθώς και την πρόκληση φωτιάς σε σημείο πίσω από οικίσκο του λιμανιού.

Το «Νήσος Ρόδος» με τις δυνάμεις των ΜΑΤ και τα άλλα οχήματα και άνδρες της πυροσβεστικής και του στρατού θα καταπλεύσει στο λιμάνι του Λαυρίου.

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)