to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ο «μάστερ σεφ» του ρατσισμού

Την ώρα που ταξιδιώτες που επιστρέφουν από την Ιταλία απορούν με το γεγονός πως κανείς δεν τους ελέγχει στα αεροδρόμια, η κυβέρνηση με ΜΑΤ και δακρυγόνα επιχειρεί να φυλακίσει δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στη Λέσβο και τη Χίο μην τυχόν και μολύνουν με τις «αρρώστιες» τους τα νησιά και ολόκληρη τη χώρα


Χθες το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με μία και μόνη δήλωση κατάφερε να βάλει στη χύτρα του επιτελικού κράτους το προσφυγικό και τον κορωνοϊό.

«Με πυξίδα όλα αυτά τα πλεονεκτήματα των κλειστών δομών, η κυβέρνηση προχωρά με αποφασιστικότητα στην υλοποίηση του σχεδίου της. Το σχέδιο αυτό είναι προς όφελος της χώρας και κυρίως των τοπικών κοινωνιών. Ιδιαίτερα σήμερα, που υπάρχουν σε έξαρση θέματα δημόσιας υγείας, γίνεται καλύτερα αντιληπτό από όλους ότι θέματα όπως ο κορωνοϊός μπορούν να αντιμετωπιστούν γρήγορα και αποτελεσματικά σε μια κλειστή δομή και όχι σε μια άναρχη ανοιχτή δομή που αποτελεί υγειονομική βόμβα» ήταν η δήλωση του Στ. Πέτσα που, ανακατεύοντας τον ρατσισμό με τον φόβο μας σέρβιρε ένα μοναδικό πιάτο επικίνδυνης ανευθυνότητας.

Ανακατεύοντας τον κορωνοϊό με τους πρόσφυγες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρουσίασε τη συνταγή των κλειστών κέντρων κράτησης ως την επιτελική λύση που η Νέα Δημοκρατία προωθεί ώστε η χώρα να γλιτώσει από τις αρρώστιες και τις μολύνσεις που κουβαλάνε οι ξένοι στον τόπο μας.

Όσο ανατριχιαστικός κι αν ακούγεται ο φασίζων λόγος του κυβερνητικού εκπροσώπου τόσο εύπεπτος είναι για ένα κοινό τηλεοπτικά εκπαιδευμένο και έτοιμο να κοιτάζει από σήμερα κιόλας με μισό μάτι και με φόβο όποιον μετανάστη βλέπει μπροστά του.

Ας θυμηθούμε τις αντιδράσεις κάποιων συλλόγων γονέων και κηδεμόνων που δεν ήθελαν τα δήθεν ανεμβολίαστα προσφυγόπουλα στα σχολεία των παιδιών τους και θα καταλάβουμε σε πόσο πρόσφορο έδαφος φρόντισε να σπείρει τον ιό του ρατσισμού και του φόβου η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δια του εκπροσώπου του.

Η ίδια κυβέρνηση που με το “καλημέρα” στην εξουσία φρόντισε το καλοκαίρι του 2019 να πετάξει έξω από τα νοσοκομεία πρόσφυγες και μετανάστες αδιαφορώντας για τη δημόσια Υγεία και για όσα σήμερα υποτίθεται πως ανησυχεί.

Έτσι λοιπόν, την ώρα που στα ρεπορτάζ της ΕΡΤ ακούμε τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν από την Ιταλία να απορούν με το γεγονός πως κανείς δεν τους ελέγχει στα αεροδρόμια, η κυβέρνηση με ΜΑΤ, ξύλο και δακρυγόνα επιχειρεί να φυλακίσει δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στη Λέσβο και τη Χίο μην τυχόν και μολύνουν με τις «αρρώστιες» τους τα νησιά και ολόκληρη τη χώρα.

Εξαιρετική η συνταγή του κ. Πέτσα, που δικαίως κερδίζει τον τίτλο του «μάστερ σεφ» του ρατσισμού.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)