to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:28 | 26.02.2020

Πολιτική

Χ. Καφαντάρη: Επίλυση του προσφυγικού με σεβασμό στα Ανθρώπινα Δικαιώματα

Η Χαρά Καφαντάρη, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δυτικού Τομέα Αθήνας και Αν. Τομεάρχης Περιβάλλοντος ΣΥΡΙΖΑ, στην εκπομπή του ΣΚΑΪ, «Αταίριαστοι», σχετικά με το προσφυγικό και τα γεγονότα στη Λέσβο, αναφέρθηκε στις εμφανείς πλέον παλινωδίες και ανακολουθίες της Κυβέρνησης όσον αφορά στο προσφυγικό: Κατάργηση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και επανασύστασή του, επιτάξεις και κατόπιν ακυρώσεις τους, κλπ.


Το μήνυμα που στέλνει η ΝΔ στους πολίτες είναι επιβολή του Νόμου με χρήση των ΜΑΤ. Οφείλουμε να καταδικάσουμε τις εικόνες που είδαμε, την τρομοκράτηση του κόσμου του Βορείου Αιγαίου.

Η ΝΔ είναι πλήρως εγκλωβισμένη. Προεκλογικά ο κ. Μητσοτάκης μιλούσε για αποσυμφόρηση των νησιών και τώρα στη Μόρια ο κόσμος ξεπερνά τις 25.000.

Επιπλέον, η Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. υπενθύμισε την πολιτική που ακολούθησε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στο προσφυγικό το 2015-2016 που οι ροές ήταν πολύ μεγάλες και μάλιστα ήταν κάτι πρωτόγνωρο. Υπήρξε διάλογος με τις τοπικές κοινωνίες και την Αυτοδιοίκηση, προγράμματα και εστίες φιλοξενίας.

Επεσήμανε ότι η ΝΔ τώρα εισπράττει αυτό που έσπειρε. Τη μισαλλοδοξία και το μίσος που στήριξε προεκλογικά. Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι: άμεση αποσυμφόρηση των νησιών, μεταφορά στην ενδοχώρα, κέντρα για ταυτοποίηση, διαχωρισμός, αιτήσεις ασύλου κλπ. «Δεν συμφωνούμε με τις κλειστές δομές που δεν μπορούν ούτε μεταβατικά να λειτουργήσουν εφόσον θα ακολουθήσουν και άλλες ροές. Η Κυβέρνηση πρέπει να διεκδικήσει και να αναδείξει σοβαρά το ζήτημα στην Ευρώπη.

Εμείς δεν δημαγωγούμε, μιλάμε υπεύθυνα στο συγκεκριμένο θέμα και θα στηρίξουμε την όποια πρωτοβουλία της Κυβέρνησης προς αυτήν την κατεύθυνση, βέβαια με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα – σε αυτό δεν κάνουμε πίσω». ​

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)