to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:33 | 26.02.2020

Πολιτική

Θ. Φωτίου: Εξαπάτηση και καταστολή η συνταγή της κυβέρνησης (βίντεο)

Εξαπάτηση και καταστολή: Η συνταγή της κυβέρνησης για το προσφυγικό, το ασφαλιστικό, το σκάνδαλο Novartis, τα Πανεπιστήμια.


 Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νότιου Τομέα Αθήνας  Θεανώ Φωτίου, καλεσμένη στην εκπομπή της ΕΡΤ «Από τις 6» και τους δημοσιογράφους κκ Δημήτρη Κοτταρίδη και Γιάννη Πιτταρά, αναφέρθηκε στα μεγάλα θέματα της επικαιρότητας:

Καταστολή και εξαπάτηση  είναι η συνταγή της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση  του προσφυγικού, του ασφαλιστικού, της υπόθεσης Νovartis  αλλά και στα Πανεπιστήμια. Η πολιτική αυτή διαλύει την κοινωνική συνοχή και δεν οδηγεί πουθενά.

Στο προσφυγικό εφαρμόζει το σχέδιο εγκλωβισμού των ανθρώπων στα νησιά, δήθεν για να δώσει σήμα αποτροπής  στην απέναντι πλευρά, με την δημιουργία κλειστών κέντρων κράτησης. Είναι βέβαιο ότι θα αποτύχει, αλλά όταν μετά από κάποιους μήνες θα αντιληφθεί το λάθος, όπως έγινε και με την κατάργηση και επανασύσταση του Υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής, θα είναι πολύ αργά.

Να φύγουν τώρα τα ΜΑΤ από τα νησιά, να εγκαταλειφθεί το σχέδιο των  κλειστών κέντρων κράτησης και  να μεταφερθούν άμεσα οι αιτούντες άσυλο με διασπορά στην ενδοχώρα. Η ΝΔ υπέθαλψε την μισαλλοδοξία στις τοπικές κοινωνίες και τώρα υφίσταται τις συνέπειες. Όλοι εμείς με πρώτο τον Πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα θα συμβάλουμε στην άρση του αδιεξόδου, μπαίνοντας  μπροστά για να πείσουμε τις τοπικές κοινωνίες ότι πρέπει να οικοδομήσουμε μια αλληλέγγυα κοινωνία συνοχής. Με εδραιωμένη την αλληλεγγύη μεταξύ των κατοίκων των νησιών και της ηπειρωτικής χώρας αλλά και προς τους πρόσφυγες και μετανάστες,  ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας θα  διεκδικήσει και την αλληλεγγύη της Ευρώπης. Ένας είναι ο δρόμος: Αποδοχή και αλληλεγγύη. Διαφορετικά θα σηκώσει κεφάλι η ακροδεξιά και θα το πληρώσουμε όλοι.

Στην εξωτερική πολιτική ο κ. Μητσοτάκης σπεύδει βραδέως, δεν καταλαβαίνει το momentum των γεγονότων, θεωρεί θετικό το ότι είναι προβλέψιμος. Έτσι οδηγηθήκαμε στον αποκλεισμό από την διάσκεψη του Βερολίνου για την Λιβύη και το φιάσκο της συνάντησης με τον Τραμπ. Το γεγονός ότι εδώ και 40 χρόνια δεν κατοχυρώθηκε η ΑΟΖ το βρίσκουμε μπροστά μας. Εμείς πιστεύουμε πως δεν είναι καλό να παραμένουν τα θέματα κάτω από το τραπέζι, γι αυτό επιδιώξαμε και πετύχαμε την συμφωνία με την Βόρεια Μακεδονία αναλαμβάνοντας το πολιτικό κόστος, ώστε να μειωθεί η επιρροή στα Δυτικά Βαλκάνια   και να εξασφαλίσουμε στα βόρεια σύνορά μας συμμάχους και όχι εχθρούς.

Επιδιώκουμε την συναίνεση στα μεγάλα εθνικά  θέματα. Δεν μπορεί όμως την ίδια στιγμή που η ΝΔ ζητά συναίνεση, ο  ελεγχόμενος για το σκάνδαλο Novartis αντιπρόεδρός της κ. Γεωργιάδης να απειλεί με ισόβια τον κ. Τσίπρα, δεν είναι α λα κάρτ η συναίνεση. Η   ΝΔ δεν κατάφερε, παρ’ ότι προσπάθησε με κάθε τρόπο,  να πάρει τον φάκελο της υπόθεσης από την κυρία Τουλουπάκη.  Δεν κατάφερε  να χρησιμοποιήσει την δήθεν σκευωρία  Παπαγγελόπουλου ως προπέτασμα καπνού για να αποφύγει τις συνέπειες για τα στελέχη της. Δεν κατάφερε να αποκαλύψει την ταυτότητα των προστατευομένων μαρτύρων, οι οποίοι επιβεβαίωσαν τις αρχικές τους καταθέσεις  περί εμπλοκής πολιτικών προσώπων  που προκύπτει από στοιχεία στους υπολογιστές της ίδιας της εταιρείας και αρνήθηκαν ότι πιέστηκαν ή καθοδηγήθηκαν. Η θεωρία της σκευωρίας κατέπεσε. Οι ευθύνες για την ζημιά δισεκατομμυρίων του δημοσίου από το σκάνδαλο Novartis θα αποδειχτούν.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)