to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:08 | 26.02.2020

Πολιτική

«Άνθρακες ο θησαυρός»: Ο Σάμπυ Μιωνή καταθέτει στην προανακριτική

«Τις προηγούμενες ημέρες ζήσαμε μια εικονική πραγματικότητα με "αποκαλύψεις" για μίζες υπουργών, συνωμοσιών στο Μαξίμου και άλλα τέτοια φαιδρά, για να απαντήσει τελικά ο ίδιος ότι «Τσίπρας και Παππάς δεν είχαν καμία ανάμειξη 100%», τονίζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την εξέταση του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή από την προανακριτική επιτροπή


(φωτογραφία αρχείου)

Η ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης συνεδριάζει αυτήν την ώρα, με αντικείμενο την εξέταση του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο Μιωνής ισχυρίστηκε ότι η φερόμενη εμπλοκή του στη Λίστα Λαγκάρντ και το ξέπλυμα χρήματος «ήταν εκβιαστικό μέσο, προκειμένου να του ζητηθεί ένα μεγάλο χρηματικό ποσό από τον κ. Παπαγγελόπουλο για να κλείσει υποθέσεις». Ο μάρτυρας υποστηρίζει πως για όσα θα καταγγείλει έχει αποδεικτικά στοιχεία.

«Δεν υπάρχει ανάμειξη των κ.κ. Τσίπρα και Παππά 100%»

«Άνθρακες ο θησαυρός. Η διαφημισμένη βόμβα ήταν στράκα στρούκα δεύτερης διαλογής. Ενώ τα πραγματικά περιστατικά που έχουν περιγραφεί είναι από γελοία ως πολύ γελοία», είναι το σχόλιο κοινοβουλευτικών πηγών του ΣΥΡΙΖΑ για όσα υποστηρίζει ο επιχειρηματίας. «Η συνάντηση στην οποία αναφέρεται κ. Μιονί έλαβε χώρα κατόπιν αιτήματος της ισραηλινής κυβέρνησης», σχολίάζουν οι ίδιες πηγές.

Ο ισχυρισμός λοιπόν, ότι εκβιάστηκε σε συνάντηση την οποία ο ίδιος επιθυμούσε διακαώς και η ισραηλινή κυβέρνηση ζήτησε να γίνει καθίσταται ασόβαρος, ενώ οι δήθεν μίζες παραδέχθηκε ότι τελικά δεν ήταν μίζες αλλά εξωδικαστικός συμβιβασμός μεταξύ δυο ιδιωτών, υπογραμμίζουν οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως σχολιάζουν οι ίδιες πηγές, τις προηγούμενες ημέρες ζήσαμε μια εικονική πραγματικότητα με  "αποκαλύψεις" για μίζες υπουργών, συνωμοσιών στο Μαξίμου και άλλα τέτοια φαιδρά, για να απαντήσει τελικά ο ίδιος ότι «Τσίπρας και Παππάς δεν είχαν καμία ανάμειξη 100%».

 «Η συνάντηση έγινε στο γραφείο Παππά. Κατάλαβα ότι γινόταν με πρωτοβουλία Φιλιππάκη, μετά από τηλεφώνημα του πρώτου. Δεν είχε ευθύνη ο Παππάς», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μιωνής.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «μετά από ερώτημα του Γ. Ραγκούση, ο κ. Μιωνή αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι ο δήθεν χρηματισμός εντός του Μαξίμου αφορούσε την εξεύρεση εξωδικαστικής λύσης».

Ακολούθησαν οι παρακάτω απαντήσεις του μάρτυρα στον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, Σπ. Λάππα:

Λάππας: Πόσες συναντήσεις είχατε με Παππά και Παπαγγελόπουλο;

Μιωνή: Μια.
Λάππας: Είχατε κάποιον να σας εκπροσωπεί στην Ελλάδα για την επίλυση των διαφορών;
Μιωνή: Όχι, ή εγώ ή οι δικηγόροι μου από το Ισραήλ.
Λάππας: Τελικά κ. μάρτυς όλα αυτά που καταγγέλλετε έχουν να κάνουν αποκλειστικά και μόνο με τη διένεξή σας με τον κ. Φιλλιπάκη;
Μιωνή: Ναι.
Λάππας: Υπήρχε ενδεχόμενο συμβιβασμού με Φιλλιπάκη;
Μιωνή: Συνάντηση έγινε για επιδίωξη συμβιβασμού.
Λάππας: Πριν από όλη αυτή την αντιδικία είχατε κάποια άλλη με άλλο πολιτικό πρόσωπο;
Μιωνή: Όχι.
Λάππας: Θυμάστε την αγωγή που κάνατε στον κ. Βορίδη;
Μιωνή: Παρακαλώ να σεβαστείτε την ακτιβιστική μου δράση.
Λάππας: Διαβάζω εδώ στην αγωγή σας στην οποία καταγγέλλετε όλο το ελληνικό πολιτικό σύστημα για αντισημιτισμό.
Μιωνή: Ναι, δε με είχε υπερασπιστεί κανείς.
Λάππας: Έγινε άλλη φορά προσπάθεια συμβιβασμού;
Μιωνή: Ναι, το 2018. Υπήρχαν ένα σωρό διαδικασίες. Μετά από πέντε χρόνια ήμουν κουρασμένος και έπρεπε να κλείσω την υπόθεση.
Λάππας: μήπως ένα κατεξοχήν δικόγραφο (προς Φιλλιπάκη) το διανθίζετε με όλα αυτά περί αντισημιτισμού για να πετύχετε τους σκοπούς σας;

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

H μήνυση Μιωνή και η απάντηση της Γιάννας Παπαδάκου

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, οι δικηγόροι του Μιωνή «καταθέτουν σήμερα μήνυση για σύσταση συμμορίας, για δωροληψία και εκβιασμό,  σε βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, του εκδότη Γιάννη Φιλιππάκη, του εκδότη Αλέξανδρου Τάρκα και της δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου».

Η Γιάννα Παπαδάκου σε δήλωσή της κάνει λόγο για «ψέματα, φαντασιώσεις, και ψευδή στοιχεία», και τονίζει: «Για όσα με κατηγορεί σήμερα στην επιτροπή της Βουλής, θα λογοδοτήσει στην ελληνική Δικαιοσύνη, από την οποία θα ζητήσω προστασία απέναντι σε έναν άθλιο συκοφάντη», τονίζει η κ. Παπαδάκου. 

Δ. Παπαγγελόπουλος: Αναξιόπιστος μάρτυρας ο Σ. Μιωνής

Θυμίζοθμε επίσης ότι, ο Δ. Παπαγγελόπουλος, με χθεσινή δήλωσή του (25/2/20), χαρακτήρισε μηδενική την αξιοπιστία του κ. Μιωνή, διότι ο κ. Μιωνής «έχει διωχθεί για απόπειρα κακουργηματικής απάτης σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου μαζί με το γνωστό Σταύρο Παπασταύρου, σύμβουλο του κ. Σαμαρά, και σήμερα κατηγορείται για εξαπάτηση της Ελληνικής Δικαιοσύνης».

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του Δ. Παπαγγελόπουλου έχει ως εξής:

«Κατέρρευσε η προσπάθεια συγκάλυψης του μεγάλου σκανδάλου της Novartis. Eπιστρατεύουν λοιπόν τώρα και τον κ. Μιωνή γνωστό από την εμπλοκή του στη Λίστα Λαγκάρντ. Ο κ. Μιωνής έχει διωχθεί για απόπειρα κακουργηματικής απάτης σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου μαζί με το γνωστό Σταύρο Παπασταύρου, σύμβουλο του κ. Σαμαρά, και σήμερα κατηγορείται για εξαπάτηση της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Μετά το Noor 1 και τον ισοβίτη καταδικασμένο για ναρκωτικά Γιαννουσάκη εμφανίζεται ένας ακόμη αμφιλεγόμενος μάρτυρας άσχετος με την υπόθεση που ερευνά η επιτροπή. Ευκαιρία να ξεπλύνουν άλλο ένα μεγάλο σκάνδαλο.

Χρησιμοποιούν ένα ευφάνταστο πρόσωπο που συγχέει σκόπιμα και κατ' εξακολούθηση ιδιωτικές υποθέσεις του με διακρατικά ζητήματα. Μεγάλος ο κίνδυνος να διαταραχθούν οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας - Ισραήλ και να προκληθεί διπλωματικό επεισόδιο.

Όσο κυβερνούσε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ο επιχειρηματίας Σαμπύ Μιωνής επεδίωκε να συνάψει σχέσεις με υπουργούς και στελέχη του και κατηγορούσε ως εκβιαστή το σημερινό υπουργό της Ν.Δ. Μάκη Βορίδη.

Σήμερα που κυβερνά η Ν.Δ. στρέφεται εναντίον μου. 'Αξια θαυμασμού η μηδενική αξιοπιστία του και προφανής η ανέντιμη πολιτική εκμετάλλευση από διεφθαρμένους διαπλεκόμενους παρανοϊκούς που θα σπεύσουν να υιοθετήσουν τα μεγάλα ψεύδη του. Περισσότερα μετά την κατάθεση του κ. Μιωνή».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)