to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:13 | 25.02.2020

Κοινωνία

Συνεχίζεται η σκληρή αστυνομική καταστολή εναντίον κατοίκων σε Λέσβο και Χίο (βίντεο)

Επίθεση με χημικά και καπνογόνα έγινε στους διαδηλωτές στην περιοχή του «17» από περίπου 300 άνδρες των ΜΑΤ - Έξι τραυματίες στη Χίο - Πάνω από 1500 κάτοικοι τώρα στην Καράβα Λέσβου, σκληρή καταστολή από τα ΜΑΤ


Σύμφωνα με μαρτυρίες, ενώ η διαδήλωση γινόταν ειρηνικά, οι άνδρες των ΜΑΤ ξεκίνησαν αναίτια την ρίψη χημικών στο συγκεντρωμένο πλήθος.

>> Δείτε όλες τις προηγούμενες εξελίξεις εδώ

Ενημέρωση 20:45

Ακόμα τέσσερις τραυματίες μεταφέρθηκαν από την περιοχή του Αίπους, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη αψιμαχίες με τα ΜΑΤ, στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου Χίου, νωρίς το βράδυ της Τρίτης 25 Φεβρουαρίου 2020.

Πρόκειται για τέσσερις άνδρες, ηλικίας 30, 45, 50 και 52 ετών, εκ των οποίων οι δύο φέρουν τραύματα στο πόδι και οι άλλοι δυο στο κεφάλι, χωρίς να είναι σοβαρή η κατάστασή τους.

Ενημέρωση 18:40

Μία γυναίκα ηλικίας περίπου 30 ετών και ένα κορίτσι 16 ετών είναι οι μέχρι στιγμής τραυματίες από τις εκτεταμένες επιθέσεις των ΜΑΤ στην περιοχή Φλώρι του Αίπους, το απόγευμα της Τρίτης 25 Φεβρουαρίου 2020.

Η πρώτη τραυματίσθηκε από κατευθείαν βολή δακρυγόνου στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να της σπάσουν δόντια και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο τμήμα επειγόντων του νοσοκομείου. Η 16χρονη, που επίσης πήγε στα επείγοντα, είχε γδαρσίματα από τα συρματοπλέγματα που υπάρχουν στους δασικούς πυρήνες του Αίπους

Ενημέρωση 18:10

Πρωτοφανείς διαστάσεις έχει πάρει η αστυνομική βία σε βάρος των πολιτών της Χίου, καθώς απρόκλητα και άνευ λόγου γίνεται συνεχής χρήση χημικών, δίνοντας την εικόνα ότι βρίσκονται σε διατεταγμένη  υπηρεσία να «γονατίσουν» οποιαδήποτε μορφή αντίδρασης των κατοίκων της Χίου με οποιοδήποτε μέσο.

Στην ευρύτερη περιοχή Φλώρι του Αίπους επικρατεί κυριολεκτικά πανζουρλισμός, καθώς οι δυνάμεις των ΜΑΤ επιδίδονται σε διαρκές κυνηγητό και συνεχή χρήση χημικών, όπου βλέπουν ότι υπάρχει η οποιαδήποτε κίνηση.

Θα προσπαθήσουμε να ανεβάζουμε συνεχώς και νέο οπτικοακουστικό υλικό από την περιοχή.

Ενημέρωση 17:25

Μάχες σώμα με σώμα εκτυλίσσονται σε δύσβατα σημεία πάνω στο Αίπος στην ευρύτερη περιοχή του Φλώρι και του «17», με τις ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ να συνεχίζουν την εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων.

Ενημέρωση 17:16

Νέος γύρος επιθέσεων των ΜΑΤ κατά κατοίκων της Χίου που είχαν μεταβεί στον Άγιο Γιώργη στο Φλώρι για να συμμετάσχουν στην παράκληση που είχε καλέσει ο μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος, ξεκίνησε περί τις 4 το απόγευμα της Τρίτης, 25 Φεβρουαρίου 2020, στην περιοχή του Αίπους.

Οι κάτοικοι στην προσπάθειά τους να κινηθούν προς την επίμαχη περιοχή του «17» βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι για ακόμα μία φορά δεν δίστασαν να κάνουν εκτεταμένη χρήση χημικών για να τους απωθήσουν, χωρίς προηγουμένως να είχε συμβεί κάποια επιθετική ενέργεια σε βάρος τους.

Από την ώρα εκείνη και έως αυτή τη στιγμή συνεχίζεται ο «κλεφτοπόλεμος» μεταξύ των ΜΑΤ και κατοίκων της Χίου, οι οποίοι έχουν ανέβει στα ορεινά σημεία της περιοχής.

 

Συνεχίζονται οι συγκρούσεις μεταξύ ΜΑΤ και διαδηλωτών στην Καράβα Λέσβου

Από το μεσημέρι αντιμετωπίζουν συνεχείς ρίψεις χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης. Σύμφωνα με καταγγελίες τα ΜΑΤ επιτίθενται βρίζοντας τους κατοίκους και αποκαλώντας τους «τουρκόσπορους» και «γκασμάδες» που κάνει πολλούς να ζητούν την παρέμβαση της Εισαγγελίας πρωτοδικών Μυτιλήνης.

Συνεχίζονται οι συγκρούσεις στην Καράβα που είχαν ξεκινήσει απο νωρίς το πρωί. Οι αστυνομικές δυνάμεις κάνουν εκτεταμένη χρήση χημικών στους συγκεντρωμένους πολίτες. Αυτή την ώρα η αστυνομία λόγω του μεγάλου πλήθους κόσμου που έχει μαζευτεί στη θέση Καράβα κάνει χρήση και του ειδικού οχήματος ΑΙΑΝΤΑΣ, απένταντι στους διαδηλωτές.

Μάχες όλη τη μέρα σε Καράβα και Διαβολόρεμα με τα μηχανήματα του Στρατού να φτάνουν στην επιταγμένη ζώνη μέσω στρατιωτικής οδού

Στο Διαβολόρεμα τα ΜΑΤ με δακρυγόνα κατάφεραν να απωθήσουν τους πολλούς κατοίκους του λεκανοπεδίου καλλονής κύρια εκτός του παλιού δρόμου Μυτιλήνης καλλονής. Κατέλαβαν δηλαδή την είσοδο του δρόμου που οδηγεί στο ΧΥΤΑ και στη συνέχεια στου Καβακλή. Ο «ανταρτοπόλεμος» όμως με νεαρούς μέσα από το δάσος αλλά κυρίως τα βαρέως τύπου οχήματα που είχε παρατάξει ο Δήμος δυτικής Λέσβου εκεί, δεν τους επέτρεψε να χρησιμοποιήσουν αυτή τη δίοδο.

Με πληροφορίες: astraparis, stonisi

tags: Χίος

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)