to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:17 | 25.02.2020

Κοινωνία

«Αυτό είναι το μόνο όπλο που έχει βγει από την ΑΣΟΕΕ»

Η παρέμβαση στο "Kontra News" από την Ιουλία Ηλιοπούλου, φοιτήτρια της ΑΣΟΕΕ και μέλος του BLOCO Ριζοσπαστικής Αριστεράς


Η Ιουλία Ηλιοπούλου, φοιτήτρια της ΑΣΟΕΕ και μέλος του BLOCO Ριζοσπαστικής Αριστεράς, που ήταν παρούσα στο συμβάν με τον κουμπουροφόρο αστυνομικό, μιλώντας τη Δευτέρα στο Kontra, δήλωσε:  “Σήμερα (σ.σ.: χθες) όλοι και όλες βιώσαμε ένα περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας άνευ προηγουμένου. Συγκεκριμένα ένας άνδρας αστυνομικός με πολιτικά, μπήκε στον προαύλιο χώρο της ΑΣΟΕΕ. Αναγνωρίστηκε από φοιτητές/τριες και αφού προκλήθηκε ένταση, έβγαλε το όπλο του και απείλησε τους φοιτητές. Αμέσως μετά δυνάμεις των ΜΑΤ επιχείρησαν με ρήψη χημικών στον προαύλιο χώρο της ΑΣΟΕΕ, να φυγαδεύσουν τον αστυνομικό. Προκάλεσαν έτσι τον πανικό σε όλους τους φοιτητές/τριες που βρισκόταν εκεί για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα τους”.

Να θυμίσουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που διαταράσσεται η ακαδημαϊκή ειρήνη στο πανεπιστήμιο της ΑΣΟΕΕ. Αντίστοιχο περιστατικό είχε συμβεί τον περασμένο Νοέμβρη, όπου αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν βίαια στους φοιτητές που επιχείρησαν να ανοίξουν το πανεπιστήμιο, προκειμένου να πραγματοποιήσουν Γενική Συνέλευση ενόψει του 3ήμερου εορτασμού του Πολυτεχνείου.

Η Ιουλία Ηλιοπούλου ανέφερε επίσης:  “Τον Νοέμβριο, η Κυβέρνηση της ΝΔ προχώρησε σε μία επικοινωνιακή φιέστα, δηλώνοντας ότι τα πανεπιστήμια περνάνε στα χέρια των φοιτητών και των καθηγητών. Σήμερα όμως, απέδειξε περίτρανα ότι τελικά τα πανεπιστήμια περνάνε στα χέρια των αστυνομικών. Τα μόνα όπλα που έχουν βγει από την ΑΣΟΕΕ ήταν αυτά που είδαμε σήμερα και τα κρατούσαν αστυνομικοί.” Θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να καυτηριάσει τόσο τις δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη όσο και αυτές της υφυπουργού εργασίας Δόμνας Μηχαηλίδου.
Κλείνοντας την παρέμβαση της κάλεσε όλους τους φοιτητές της ΑΣΟΕΕ να συμμετέχουν στην προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου την Τετάρτη 1 μ.μ. προκειμένου να συζητήσουν για συγκεκριμένο περιστατικό και να οργανώσουν την δράση τους.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)