to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:01 | 25.02.2020

Αθλητισμός

Στη σκιά του κορωνοϊου: Ολοκληρώνονται οι πρώτοι αγώνες για τους «16» του Champions League

Με αυξημένο προβληματισμό και ανησυχία εξαιτίας της εμφάνισης του COVID-19 στην Ιταλία, το Champions League επιστρέφει αυτή την εβδομάδα, προκειμένου σήμερα (25/2) και αύριο (26/2) να ολοκληρωθούν οι πρώτες αναμετρήσεις για τη φάση των «16»


Με αυξημένο προβληματισμό και ανησυχία εξαιτίας της εμφάνισης του COVID-19 στην Ιταλία, το Champions League επιστρέφει αυτή την εβδομάδα, προκειμένου σήμερα (25/2) και αύριο (26/2) να ολοκληρωθούν οι πρώτες αναμετρήσεις για τη φάση των «16».

Το ταξίδι της Γιουβέντους στη Λιόν για την μεταξύ τους αναμέτρηση (26/2) και λιγότερο η σημερινή (25/2) συνάντηση της Νάπολι με την Μπαρτσελόνα είναι τα ραντεβού που συγκεντρώνουν τις ανησυχίες της UEFA.Στο «Σαν Πάολο» θα αναμετρηθούν Νάπολι (με τον Μανωλά στην ενδεκάδα της) και Μπαρτσελόνα, οι δύο ομάδες που άλλαξαν προπονητή (Γκατούζο αντί Αντσελότι και Σετιέν αντί Βαλβέρδε) σε σχέση με την ολοκλήρωση των ομίλων.

Ο Λιονέλ Μέσι σημείωσε τέσσερα γκολ, τα τρία πριν την λήξη του ημιχρόνου, στη νίκη 5-0 επί της Εϊμπάρ, ενώ η Νάπολι πανηγύρισε την έκτη της νίκη στα τελευταία επτά ματς, κάνοντας ανατροπή απέναντι στην Μπρέσια (2-1).

«Είμαστε αντιμέτωποι με μια μεγάλη ομάδα με σπουδαίους παίκτες. Γνωρίζουμε ότι θα είναι δύσκολο, αλλά για εμένα και την ομάδα μου θα είναι μια πηγή υπερηφάνειας να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που είναι ισχυρότερη από εμάς, που κατά τη διάρκεια των τελευταίων δέκα, 15 χρόνων, μία από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο. Δεν πρέπει να φοβόμαστε. Πρέπει να τους σεβόμαστε και να παίζουμε το δικό μας παιχνίδι με μεγάλη ευαισθησία και αξιοπρέπεια», είπε ο προπονητής της Νάπολι, Τζενάρο Γκατούζο.

Η Τσέλσι θα υποδεχθεί (25/2) στο Λονδίνο την Μπάγερν, που σίγουρα βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από τους αγώνες των ομίλων.

Σε εξαιρετική κατάσταση ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, που άνοιξε το σκορ στο θρίαμβο (4-1) επί της Κολωνίας και έγινε ο τέταρτος σκόρερ στην ιστορία της Bundesliga όλων των εποχών.
Η Τσέλσι, από τη μεριά της, εδραιώθηκε στην τέταρτη θέση της Premier League, νικώντας (2-1) την Τότεναμ.

Με τον εντυπωσιακό Κριστιάνο Ρονάλντο να σκοράρει για 11ο σερί παιχνίδι στην Serie A, ισοφαρίζοντας το σχετικό ρεκόρ που... μοιράζονται Μπατιστιούτα και Κουαλιαρέλα, η Γιουβέντους φιλοξενείται στην Λιόν, ενώ στο μεγάλο ματς η Ρεάλ Μαδρίτης θα υποδεχθεί την Μάντσεστερ Σίτι.

Οι Μαδριλένοι προέρχονται από την απρόσμενη ήττα (1-0) στο πρωτάθλημα από την Λεβάντε, που τους υποχρέωσε να οπισθοχωρήσουν στη δεύτερη θέση, πίσω από την Μπαρτσελόνα.

Οι Αγγλοι του Γκουαρντιόλα «κουβαλάνε» το βάρος της τιμωρίας-αποκλεισμού από την UEFA, γνωρίζουν τη μεγάλη πρόκληση για αποδείξεις που παρουσιάζεται μπροστά τους σε αυτόν τον υπόλοιπο δρόμο της κορυφαίας διοργάνωσης.

Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα των πρώτων αγώνων της φάσης των «16» του Champions League:

Ντόρτμουντ (Γερμανία)-Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία)   2-1
Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)-Λίβερπουλ (Αγγλία)   1-0
Αταλάντα (Ιταλία)-Βαλένθια (Ισπανία)             4-1
Τότεναμ (Αγγλία)-Λειψία (Γερμανία)               0-1
Τσέλσι (Αγγλία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)      25/02
Νάπολι (Ιταλία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)           25/02
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)26/02
Λιόν (Γαλλία)-Γιουβέντους (Ιταλία)              26/02

Οι αγώνες αρχίζουν στις 22:00 ώρα Ελλάδας. Η κλήρωση για τους προημιτελικούς, τους ημιτελικούς και τον τελικό θα γίνει στις 20 Μαρτίου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)