to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Για μια μαζική αριστερή, προοδευτική και πολυσυλλεκτική οργάνωση Νεολαίας

Σε αυτή τη μάχη δεν περισσεύει κανείς.



Mετά τις εκλογές του Ιουνίου και την επικράτηση της ΝΔ,η κοινωνία και ιδιαίτερα ο νέος κόσμος ήρθαν αντιμέτωποι με μία καινόυρια κατάσταση. Η νεοφιλελεύθερη και νεοσυντηρητική κυβέρνηση ξεδίπλωσε άμεσα το αντιλαϊκό της πρόσωπο, ενεργώντας σε βάρος των πολλών, προς όφελος συγκεκριμένων συμφερόντων, προς όφελος των ελίτ. Σε αυτή την κατεύθυνση ήταν τα μέτρα που αφορόυσαν τα εργασιακά με το ξήλωμα του ΣΕΠΕ και την απελευθέρωση των απολύσεων, την εξαπάτηση της μεσαίας τάξης που είδε τελικά να φοροελαφρύνονται τα μεγάλα εισοδήματα, την αποσάθρωση της παιδείας και του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της μέσω της εξίσωσης των πτυχίων των ιδιωτικών κολλεγίων με τα ΑΕΙ, την υποβάθμιση της δημόσιας υγείας καθώς και την επίδειξη αυταρχισμού μέσω του δόγματος νόμος και τάξη και την επιβολή σκληρής αστυνομικής καταστολής απέναντι κυρίως σε φοιτητές και νέους ανθρώπους.


Σε αυτή  την ιδιαίτερη συγκυρία, είναι αναγκαίο να συσπειρωθούν οι αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις. Κομβικό ρόλο σε αυτή τη μάχη καλείται να διαδραματίσει η νεολαία. Ενόψει του συνεδρίου της, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, οφείλει να είναι πρωταγωνίστρια στις εξελίξεις και στην πάλη για μία πιο δίκαιη κοινωνία. Για να συμβεί αυτό είναι ανάγκη να μαζικοποιηθεί και να θέσει μία ατζέντα μέσα από την οποία θα δίνει απαντήσεις στα προβλήματα που μαστίζουν τη νέα γενιά. Γι’αυτό το λόγο, στο επόμενο συνέδριο καλείται να επικυρωθεί η ανασυγκρότηση της σε μία μαζική, αριστερή, προοδευτική, πολυσυλλεκτική οργάνωση μέσα από την οποία θα μπορόυν να εκφραστούν οι ιδεές της ριζοσπαστκής αριστεράς, της σοσιαλιστικής αριστεράς, ο προοδευτικός νέος κόσμος.


Να απευθυνθεί σε όσους βλέπουν τον εαυτό τους απέναντι στο νεοφιλελευθερισμό, στις διαπλεκόμενες ελίτ και την ολιγαρχία. Στους νέους που προσήλθαν στις κάλπες και εμπιστεύθηκαν σε μεγάλη πλειοψηφία τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και σε αυτούς που απείχαν. Στη νέα γενιά, στους μη προνομιούχους, τους άνεργους, τους επισφαλώς εργαζομένους, τους υποαμοιβόμενους, τους φοιτητές, τους μαθητές, τους νέους αγρότες, τους νέους επιστήμονες που προσπαθούν να εργαστούν με αξιοπρεπείς συνθήκες.


Οφείλει να δώσει λύσεις και διέξοδο στα πολύ σημαντικά ζητήματα που αφορούν τη νέα γενιά όπως αυτό του περιβάλλοντος και της κλιματικής κρίσης, της στέγασης, που έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις λόγω της βραχυχρόνιας μίσθωσης, του brain drain. Να μπορεί να εκπροσωπείται και να συμμετέχει δυναμικά στα μαζικά κινήματα όπως το μαθητικό, το φοιτητικό και το συνδικαλιστικό. Να σταθεί εμπόδιο στις επιδιώξεις της ακροδεξιάς να πουλήσει πατριδοκαπηλία, υπενθυμίζοντας ότι ο δημοκρατικός πατριωτισμός ήταν και παραμένει δομικό στοιχείο του αριστερού και προοδευτικού χώρου. Σημαντικός στόχος πρέπει να είναι και η διεκδίκηση και επανανοηματοδότηση του όρου της προόδου μπολιάζοντάς τον με τις αρχές και τις αξίες της αριστεράς.


Αναγνωρίζοντας το νεοφιλελευθερισμό, που έχει ως συνέπεια του την άνοδο της ακροδεξιάς, ως βασικό ιδεολογικό και πολιτικό αντίπαλο, καλούμε όλο τον προοδευτικό, αριστερό νέο κόσμο να πυκνώσει τις γραμμές της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για τη χώρα και την κοινωνία.


Σε αυτή τη μάχη δεν περισσεύει κανείς.


Μέλη του Δικτύου Νέων Σοσιαλιστών, συλλογικότητα που συμμετέχει στη διεύρυνση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)