to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:53 | 21.02.2020

Πολιτική

Ενημερωτικό δελτίο iSyriza: Όλοι για τον Σαμαρά δουλεύουν

Ξέρεις ότι μια κυβέρνηση πάει καλά όταν προκαλεί τα γεγονότα και οι άλλοι τρέχουν ξοπίσω της, και όχι όταν αυτή τρέχει πίσω από εκείνους που προκαλούν τα γεγονότα. Κι εδώ έχουμε να κάνουμε πραγματικά με μια κυβέρνηση φαινόμενο, σημειώνεται στο editorial του Ενημερωτικού Δελτίου του isyriaa, με τίτλο "Οι μάσκες της κανονικόητας έπεσαν"


Το τελευταίο γεγονός που προκάλεσε ήταν και το πρώτο: η νίκη της στις εκλογές. Από εκεί και μετά άνοιξαν οι προσωπικές ατζέντες και το κοπάδι σκορπίστηκε.

Τρέχουν να μαζέψουν κατόπιν εορτής το προσφυγικό, τα ελληνοτουρκικά, τα κόκκινα δάνεια, το βέτο της Γαλλίας για τη Βόρεια Μακεδονία, το Ελληνικό και τις μπουλντόζες που δεν μπαίνουν, τους ρυθμούς ανάπτυξης που δεν έρχονται κλπ κλπ. Οι υπουργοί αντί να κοιτούν τη δουλειά τους, δίνουν μάχη επικράτησης ή επιβίωσης, ανάλογα από ποιο πολιτικό τζάκι καίγονται.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Άδωνις Γεωργιάδης. Τις τελευταίες ημέρες, μετά τις εξελίξεις στην εξεταστική για τη Novartis έχει (ξανά)γίνει πρωτοπαλίκαρο του Σαμαρά. Λέγεται ότι μετά από μια μίνι κρίση στις σχέσεις τους τα ξαναβρήκαν. Βγήκαν και έφαγαν δημόσια, μέρα μεσημέρι, στο Κολωνάκι. Λίγα τετράγωνα πιο κάτω, στο Μαξίμου, το μήνυμα ελήφθη.

Ο Γεωργιάδης στριμωγμένος από τις αποκαλύψεις της Αυγής και θεωρώντας ότι πιο αξιόπιστα στηρίγματα μπορεί να βρει στη σαμαρική κοιτίδα του, έχει ξεχάσει ότι είναι υπουργός Ανάπτυξης. Εδώ υπάρχουν δυο προβλήματα για τον ίδιο. Πρώτον, οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές, όσο και αν ο Γεωργιάδης το ξεχνάει, ό,τι και να τον απασχολεί, βλέπουν στο πρόσωπό του τον άνθρωπο που αποτελεί τον θεσμικό συνομιλητή, ορισμένο από τον πρωθυπουργό της χώρας για τις επενδύσεις. Αντί γι’ αυτό διαπιστώνουν πως έχουν να κάνουν με έναν ιδρωμένο εμποράκο που τον έπιασε ο πελάτης να κλέβει στα ρέστα. Δεύτερον,  η βασική αγωνία του Άδωνι δεν είναι η αντιπολίτευση, αλλά η κυβέρνησή του. Κάθε μέρα βγαίνει στα κανάλια, γιατί νιώθει ανασφάλεια μέσα στο ίδιο του το κόμμα. Βρίσκει εκεί αποκούμπι, στην τηλεοπτική αρένα. Είναι η δεύτερη κοιτίδα του μετά τον Σαμαρά. Κι επιστρέφει και σε αυτή. Ο Γεωργιάδης είναι αυτός που ξέρει καλύτερα από τον καθένα – για να παραφράσουμε τον Γούντι Άλεν – ότι η πολιτική δεν μιμείται την τέχνη, μιμείται την κακή τηλεόραση.

Ο Γεωργιάδης όμως είναι μόνο αυτός που φωνάζει πιο πολύ για λογαριασμό άλλου. Του πρώην πρωθυπουργού. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πιέζεται από το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ από τη μια πλευρά και από τον Αντώνη Σαμαρά από την άλλη. Δεν μπορεί να έχει δύο μέτωπα ανοιχτά. Προσπαθεί να κλείσει το ένα. Και κάνει όλες τις νομικές καφρίλες, καταλύει κάθε έννοια κράτους δικαίου και νόμων. Κάνει όλα αυτά που παλιά οι δημοκρατικοί πολίτες έλεγαν χαφιεδιλίκια. Και σε αυτό παίζουν πρίμα σιγόντα οι μικροί της αντιπολίτευσης.  Η πλευρά Σαμαρά έχει κάθε λόγο να νιώθει ικανοποιημένη τις τελευταίες ημέρες.

Ό,τι ζητάει γίνεται, αφού στο πρόσφατο παρελθόν δεν έγινε τίποτα και πρέπει να εξευμενιστεί. Ούτε η Προεδρία της Ελλάδας ούτε η Αντιπροεδρία της Κομισιόν.  Άλλωστε από τα πίσω καθίσματα στη Βουλή που συνηθίζει να κάθεται ο πρώην πρωθυπουργός, ίσως να νιώθει πιο δυνατός. Είναι μια θέση που βλέπεις τους άλλους, χωρίς εκείνοι να σε βλέπουν.

tags: isyriza

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)