to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:02 | 18.02.2020

Κοινωνία

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ και πρώην υποψήφιος της ΝΔ απαντά στο Μαξίμου για την απεργία (βίντεο)

Ο Γιάννης Πάιδας απάντησε στις κυβερνητικές συκοφαντίες μέσω τηλεοπτικής του συνέντευξης - Έφη Αχτσιόγλου: «Κανένας κοινωνικός αυτοματισμός δεν μπορεί να κρύψει την αλήθεια για το ασφαλιστικό»


Κύκλοι του Μαξίμου χαρακτήρισαν τη Δευτέρα17/2 τη σημερινή απεργία ως «καθαρά αντιπολιτευτική ενέργεια από επαγγελματίες εργατοπατέρες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΜΕ».

Είναι όμως έτσι; Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Γιάννης Πάιδας, απάντησε ακριβώς γι’ αυτά τα σχόλια στο Open. Αφού δήλωσε μέλος της ΔΑΚΕ, ξεκαθάρισε πως κινείται στον φιλελεύθερο χώρο.

Αξίζει να θυμίσουμε ότι ο κ. Πάιδας ήταν και υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές του περασμένου Μαΐου. Άρα, μάλλον, η σημερινή μεγάλη απεργία δεν είναι από επαγγελματίες εργατοπατέρες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΜΕ, αλλά από υπαλλήλους που απλά αντιδρούν στο ασφαλιστικό.

Η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, έκανε το εξής σχόλιο, με αφορμή το «άδειασμα» του προέδρου της ΑΔΕΔΥ προς τα κυβερνητικά στελέχη:

Όταν ο κ. Μητσοτάκης και οι υπουργοί του κατηγορούν τους απεργούς χαρακτηρίζοντάς τους ως δήθεν «εργατοπατέρες του ΣΥΡΙΖΑ» και την ίδια ώρα βγαίνει ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ και δηλώνει πως είναι μέλος της ΔΑΚΕ, δηλαδή της ΝΔ (σ.σ.: παρατίθεται το σχετικό απόσπασμα παρακάτω), της οποίας ήταν και υποψήφιος ευρωβουλευτής, τότε όλη η Ελλάδα καταλαβαίνει πως κανένας κοινωνικός αυτοματισμός δεν μπορεί να κρύψει την αλήθεια για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που πίσω από την προπαγάνδα για γενικευμένες αυξήσεις στις συντάξεις φέρνει μόνο αυξήσεις στις εισφορές για 9 στους 10 και μειώσεις στο συνολικό εισόδημα των συνταξιούχων.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)