to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:39 | 15.02.2020

Διεθνή

Κορωνοϊός: 143 νέοι θάνατοι και 2.641 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα - Επιβεβαιώθηκε ο πρώτος θάνατος στην Ευρώπη

Η συντριπτική πλειονότητα των νέων θανάτων (139) καταγράφηκε στην επαρχία Χουμπέι, εστία της επιδημίας στο κεντρικό τμήμα της χώρας. Η γαλλίδα υπουργός Υγείας Ανιές Μπουζέν επιβεβαίωσε τον θάνατο 89χρονου που αποτελεί και τον πρώτο θάνατο που καταγράφεται επί ευρωπαϊκού εδάφους.


Η επιδημία ιογενούς πνευμονίας την οποία έχει προκαλέσει ο COVID-19 στοίχισε τη ζωή σε άλλους 143 ανθρώπους χθες Παρασκευή, αυξάνοντας το σύνολο των θανάτων στην ηπειρωτική Κίνα σε 1.523, ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Επιτροπή Υγείας

Σε όλη την κινεζική επικράτεια, εντοπίστηκαν 2.641 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού, τα 242 επίσης στη Χουμπέι. Το σύνολο των ανθρώπων που μολύνθηκαν έφθασε τους 66.492 ως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

Το πρώτο θύμα του νέου κορωνοϊού εκτός Ασίας καταγράφηκε στην Ευρώπη με τον θάνατο ενός Κινέζου τουρίστα στη Γαλλία

Η υπουργός Υγείας της Γαλλίας επιβεβαίωσε την είδηση, αλλά μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές σε ποιο σημείο της χώρας έχασε τη ζωή του ο τουρίστας.

Ενας ηλικιωμένος κινέζος τουρίστας, ο οποίος είχε μολυνθεί με τον κορωνοϊό και νοσηλευόταν στη Γαλλία, πέθανε, γεγονός που τον καθιστά το πρώτο θύμα του covid-19 στην Ευρώπη, δήλωσε σήμερα η γαλλίδα υπουργός Υγείας Ανιές Μπουζέν.

Ο 89χρονος Κινέζος που κατέληξε στη Γαλλία είναι «ο πρώτος νεκρός (από τον κορωνοϊό) εκτός Ασίας και ο πρώτος στην Ευρώπη», υπογράμμισε η υπουργός στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η Γαλλία έχει καταγράψει 11 κρούσματα του ιού. Η μεγάλη πλειονότητα των κρουσμάτων σημειώνεται στην Κίνα.

Μέχρι στιγμής μόνο τρεις θάνατοι από τον κορωνοϊό έχουν σημειωθεί εκτός της ηπειρωτικής Κίνας: στις Φιλιππίνες, στο Χονγκ Κονγκ και στην Ιαπωνία.

Νέο κρούσμα στην Ταϊλάνδη 

Η Ταϊλάνδη κατέγραψε ένα νέο κρούσμα του κορωνοϊού, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στη χώρα σε 34 από τον Ιανουάριο, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας.

Πρόκειται για μια 35χρονη, μέλος του υγειονομικού προσωπικού, που μολύνθηκε αφού ήρθε σε επαφή σε ασθενή, δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Ελέγχου Λοιμώξεων σε συνέντευξη Τύπου.

Δεκατέσσερις άνθρωποι έχουν αναρρώσει και έχουν επιστρέψει στο σπίτι τους.

Πάνω από 1.500 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω του ιού Covid-19, στη συντριπτική τους πλειονότητα στην ηπειρωτική Κίνα, πάντως μέχρι στιγμής η Ταϊλάνδη δεν έχει καταγράψει θανάτους.

 Ιάπωνας βρέθηκε θετικός στον ιό αφού επισκέφθηκε τη Χαβάη

Οι υγειονομικές αρχές της Χαβάης ξεκίνησαν σήμερα έρευνα αναζητώντας οποιοδήποτε πιθανόν είχε στενή επαφή με τον Ιάπωνα τουρίστα που ασθένησε στο νησί Ουάχου και βρέθηκε θετικός στον νέο κορωνοϊό λίγο καιρό αφού επέστρεψε στην πατρίδα του.

Το κρούσμα αυτό ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου στη Χονολουλού από τον κυβερνήτη Ντέιβιντ Ίγκε και υψηλόβαθμους αξιωματούχους των κρατικών υπηρεσιών υγείας, που δήλωσαν πως ο άνδρας εκτιμάται ότι είχε μολυνθεί στην Ιαπωνία πριν ξεκινήσει το ταξίδι του, ή ενώ μετέβαινε στη Χαβάη.

Η υπόθεση αυτή βασίζεται στην περίοδο επώασης των 14 ημερών του ιού και στο γεγονός ότι ο άνδρας εμφάνισε συμπτώματα ενώ βρισκόταν λιγότερο από μία εβδομάδα στη Χαβάη, εξήγησαν οι κρατικοί αξιωματούχοι.

Ο ασθενής και η σύζυγός του επισκέφθηκαν το νησί του Μάουι από την 28η Ιανουαρίου έως την 3η Φεβρουαρίου και στη συνέχεια ταξίδεψαν στο Ουάχου, όπου έμειναν έως την 7η Φεβρουαρίου οπότε και πέταξαν για την πατρίδα τους, στην επαρχία Αϊτσί στην κεντρική Ιαπωνία, σύμφωνα με τους αξιωματούχους.

Ο άνδρας δεν εμφάνισε συμπτώματα παρά αφότου έφθασε στο Ουάχου, όταν παρουσίασε συμπτώματα παρόμοια με αυτά ενός απλού κρυολογήματος χωρίς όμως πυρετό, σύμφωνα με τον επικεφαλής των υπηρεσιών υγείας της πολιτείας Δρ. Μπρους Άντερσον. Σύμφωνα με τον ίδιο, όταν ο άνδρας επέστρεψε στην Ιαπωνία, η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και διενεργήθηκαν οι απαραίτητοι εργαστηριακοί έλεγχοι για τον κορωνοϊό αφού πήγε στο νοσοκομείο.

«Πράγματι πιστεύουμε ότι αυτό είναι μια σοβαρή ανησυχία και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι το σενάριο αυτό είναι ακριβώς για το οποίο προετοιμαζόμαστε και είμαστε έτοιμοι για αυτό», δήλωσε ο κυβερνήτης.

Η πλέον επείγουσα ενέργεια είναι να εντοπιστούν και να ταυτοποιηθούν τα άτομα που είχαν σε στενή επαφή στον ίδιο χώρο με τον Ιάπωνα αφού άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα στο Ουάχου, δήλωσε η Δρ. Σάρα Παρκ, η επικεφαλής επιδημιολόγος της πολιτείας.

Συνεχίζει να υπάρχει, ωστόσο, ασάφεια για το ακριβές δρομολόγιο του ταξιδιού του Ιάπωνα, δήλωσε ο Δρ. Άντερσον, προσθέτοντας ότι ο άνδρας ζήτησε ιατρική βοήθεια μόνο αφού επέστρεψε στην Ιαπωνία.

Οι ΗΠΑ θα επαναπατρίσουν Αμερικανούς που επιβαίνουν στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σχεδιάζει την κατεπείγουσα απομάκρυνση και τον επαναπατρισμό ορισμένων αμερικανών πολιτών και μελών των οικογενειών τους που επιβαίνουν στο Diamond Princess, το κρουαζιερόπλοιο που βρίσκεται σε καραντίνα στα νερά της Ιαπωνίας και έχει συγκεντρωμένα τα περισσότερα κρούσματα του κορωνοϊού εκτός ηπειρωτικής Κίνας, λίγο έξω από το λιμάνι στη Γιοκοχάμα, έγραψε χθες Παρασκευή η εφημερίδα The Wall Street Journal

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)