to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:43 | 13.02.2020

Διεθνή

Τραμπ: Το Πεκίνο διαχειρίζεται επαγγελματικά την επιδημία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εξήρε την Κίνα για τον τρόπο διαχείρισης της επιδημίας του κορωνοϊού, σε μια συνέντευξη που μεταδόθηκε σήμερα, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ συνεργάζονται στενά με το Πεκίνο.


«Νομίζω ότι το αντιμετωπίζουν επαγγελματικά και πιστεύω ότι είναι πάρα πολύ ικανοί» επισήμανε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής ραδιοφωνικής συνέντευξης που παραχώρησε στο iHeart Radio.

Ερωτηθείς εάν η Κίνα λέει την αλήθεια για τον ιό, ο Τραμπ απάντησε:

«Ποτέ δεν ξέρεις. Νομίζω ότι θέλουν να δείξουν το καλύτερο πρόσωπό τους σε αυτό».

Από την άλλη, ο Λευκός Οίκος διατύπωσε σήμερα τη λύπη του για την έλλειψη διαφάνειας από το Πεκίνο σχετικά με τον νέο κοροναϊό, κρίνοντας πως αυτή θα καταστήσει δύσκολη την ανάλυση της κατάστασης και των κινδύνων.

«Είμαστε λίγο απογοητευμένοι από την έλλειψη διαφάνειας εκ μέρους των Κινέζων» δήλωσε ο Λάρι Κούντλοου, ο οικονομικός σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας με δημοσιογράφους.

Πριν από μία εβδομάδα, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε επίσης εξάρει, σε μια τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ την «άκρως επαγγελματική δουλειά» των κινεζικών αρχών μπροστά στην επιδημία.

«Ο πρόεδρος Σι διαβεβαίωσε τον πρόεδρο Τραμπ ότι η Κίνα ελέγχει το θέμα, ότι θα είναι ανοικτοί και θα αποδεχθούν τη βοήθειά μας» εξήγησε ο Κούντλοου, λέγοντας ότι αυτό δεν συνέβη.

«Άραγε το πολιτικό γραφείο (του κομμουνιστικού κόμματος) είναι πραγματικά ειλικρινές μαζί μας;» διερωτήθηκε.

Σε ερώτηση που του τέθηκε σχετικά με τον αντίκτυπο της επιδημίας Covid-19 στην αμερικανική οικονομία, ο σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου απάντησε πως εκτιμά ότι θα είναι «πολύ μικρή», υπογράμμισε, όμως, ότι αποτελεί έναν παράγοντα «αβεβαιότητας».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)