to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:17 | 13.02.2020

Κοινωνία

Ξυλοδαρμός 17χρονου μαθητή στο Βύρωνα - «Χτυπήθηκε με σιδηρογροθιές και κλειδιά»

Σφοδρές αντιδράσεις έχουν προκληθεί από το περιστατικό ξυλοδαρμού ενός μαθητή λυκείου από μια ομάδα μαθητών του γυμνασίου,στον προαύλιο χώρο του σχολείου της Ανάληψης στον Βύρωνα.


Σύμφωνα με πληροφορίες του vyronasnews.gr το θλιβερό περιστατικό σημειώθηκε εχθές το μεσημέρι,όταν ο μαθητής του λυκείου δέχτηκε επίθεση από μια μεγάλη παρέα άλλων μαθητών,οι οποίοι αφού τον έριξαν κάτω  του επιτέθηκαν χτυπώντας τον σε διάφορα μέρη του σώματός του προκαλώντας του κακώσεις.

Ο 16χρονος μαθητής μεταφέρθηκε αιμόφυρτος στο Νοσοκομείο με τραύματα στο πρόσωπο και στο κεφάλι και υποβλήθηκε σε μαγνητικές τομογραφίες για να δουν τη σοβαρότητα της κατάστασης της υγείας του.

Ο πατέρας του υπέβαλε μήνυση κατά των ανήλικων δραστών, οι οποίοι συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα.

«Χτυπήθηκε με σιδηρογροθιές και κλειδιά»

«Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι εκτός των άλλων, το παιδί δέχτηκε χτυπήματα με σιδηρογροθιές και κλειδιά» είπε ο δικηγόρος του 17χρονου Γιάννης Καλαϊτζίδης στο VyronasNews.

«Ο μαθητής κόντεψε για χιλιοστά να χάσει το μάτι του. Όλο του το πρόσωπο είναι γεμάτο εκχυμώσεις και μώλωπες. Το χειρότερο όλων όμως είναι ότι έχει μία τεράστια ουλή περιμετρικά από την κόγχη του αριστερού του ματιού και κάτω», επισημαίνει.

«Είμαι σοκαρισμένος και ιδιαίτερα προβληματισμένος από την απουσία των καθηγητών. Όχι μόνο δεν αντέδρασαν αλλά γνωρίζω ότι προσπάθησαν να δικαιολογήσουν τη στάση τους – οι τρεις οι οποίοι ήταν παρόντες στο περιστατικό- ισχυριζόμενοι ότι φοβήθηκαν και για τη δική του ζωή. Δεν επενέβησαν λοιπόν και όχι μόνο αυτό αλλά πρέπει να δώσουν και εξηγήσεις πώς είναι δυνατόν να εισέλθουν στο χώρο του σχολείου οι εξωσχολικοί οι οποίοι επίσης συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό».

Ο δικηγόρος κ. Καλαϊτζίδης αποκάλυψε ότι θα ακολουθήσουν και νέες προσαγωγές για το περιστατικό. “Ηδη τέσσερις αυτόπτες μάρτυρες έχουν αναγνωρίσει τους εμπλεκόμενους, 8 εκ των οποίων (οι μισοί Έλληνες και άλλοι μισοί αλλοδαποί), προσήχθησαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Αναμένεται να προσαχθούν περίπου άλλα τόσα άτομα των οποίων η εμπλοκή έχει διαπιστωθεί.

Τέλος εκτός από την ήδη μία μήνυση που έχουμε καταθέσει επιφυλασσόμεθα αν εξετάσουμε τις ευθύνες και να κινηθούμε στο άμεσο μέλλον και προς το σχολείο αλλά και κατά των γονέων των εμπλεκομένων για παραμέληση ανηλίκων.

«Η δικαιοσύνη του όχλου δεν θα περάσει», αναφέρει ο κ. Καλαϊτζίδης.

Ο μαθητής της 3ης Λυκείου του 1ου ΓΕΛ Βύρωνα εξετάστηκε από ιατροδικαστή, το πόρισμα του οποίου αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Με «δάσκαλο εμπιστοσύνης» απαντάει το υπουργείο Παιδείας

Για «πρωτοφανές περιστατικό το οποίο καταδικάζουμε απερίφραστα», έκανε λόγο η υπουργός Παιδείας, κατά την επίσκεψή της στο 1ο Γενικό Λύκειο Βύρωνα, προκειμένου να ενημερωθεί και να σχηματίσει η ίδια εικόνα για τον ξυλοδαρμό 17χρονου μαθητή.

Η Νίκη Κεραμέως επεσήμανε ότι έχουν ήδη ληφθεί «παιδαγωγικά μέτρα» και ενημέρωσε ότι από το απόγευμα θα βρεθεί στην περιοχή ομάδα ψυχολόγων για να στηρίξει την εκπαιδευτική κοινότητα στο σύνολό της.

Η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε και στις λύσεις που θα πρέπει να δοθούν σε βάθος χρόνου, για τις οποίες συνεργάζεται με την αρμόδια υφυπουργό.

Όπως είπε, μια από τις λύσεις είναι ο θεσμός του «Δάσκαλου Εμπιστοσύνης», στον οποίο θα καταφεύγουν τα παιδιά για να ενημερώνουν για τέτοια περιστατικά, προσθέτοντας ότι με τη νέα σχολική χρονιά, θα ενταχθούν και θεματικές σε συγκεκριμένα σχολεία, προκειμένου τα παιδιά να εντρυφήσουν σε έννοιες, όπως ο σεβασμός του ενός στον άλλο, συνύπαρξης και συναρμογής στο κοινωνικό σύνολο.

Στις δηλώσεις της η κ. Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι τα περιστατικά εκφοβισμού και βίαιης συμπεριφοράς «δεν έχουν καμία θέση στο δημόσιο σχολείο» και ότι «το υπουργείο Παιδείας θα είναι αμείλικτο» απέναντι σε τέτοιες συμπεριφορές.

«Στεκόμαστε δίπλα σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα και αναφέρομαι στους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, με σειρά ενεργειών και πρωτοβουλιών, τόσο πρόσκαιρων όσο και πιο μακροχρόνιων», κατέληξε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)