to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Γιατί μας βγαίνει θολός;

Εντάξει, η ευρωπαϊκή μας πορεία συνεχίζεται ακάθεκτη. Μπορεί τα πλεονάσματα να μη μειώνονται, η ανάπτυξη να αγκομαχά, στο Βερολίνο να μη μας καλούν, αλλά θα αποκτήσουμε νέες ταυτότητες, ευρωπαϊκών προδιαγραφών, με όλα τα νέα συστήματα εγκυρότητας, γνησιότητας και ασφάλειας.


Με τον νέο διαγωνισμό μάλιστα, της κυβέρνησης Μητσοτάκη, οι νέες ταυτότητες θα έχουν και έγχρωμες φωτογραφίες, εγχάρακτες ή κάτι παρόμοιο τέλος πάντων, και θα κάνουν μπαμ. Κάτι παραπάνω από μισό δισεκατομμύριο θα κοστίσει κατ’ αρχήν αυτό το μπαμ, αλλά προέχει η ευρωπαϊκή πορεία και η τεχνολογική πρωτοπορία, για όποιον έχει απορία.

Βέβαια, όπως αποκάλυψε με ντοκουμέντα ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, ακυρώνοντας με διαδικασίες fast track, μια βδομάδα μετά τις εκλογές, τον προηγούμενο διαγωνισμό και θέτοντας νέες προδιαγραφές, o εκτελών χρέη φωτογράφου κύριος Μητσοτάκης, απέκλεισε καμιά εικοσαριά εταιρείες και άφησε ανοιχτή διά της φωτογραφίας την πόρτα για μία.

Φωτογραφική και γερμανική. Φούσκωσε έτσι κατά διακόσια δισεκατομμύρια τον λογαριασμό, προκαλώντας τις εύλογες διαμαρτυρίες των αποκλεισμένων και τις εύλογες υποψίες των πτωχευμένων. Διαγωνισμός με ένα διαγωνιζόμενο παίζει;

Παίζει, πώς δεν παίζει. Πρέπει να αντιληφθούμε ότι με τον Μητσοτάκη και τον Δημητριάδη στο Μαξίμου επανήλθε επιτέλους και η ευφορία στις δουλειές. Στις αναθέσεις και στους διαγωνισμούς. Η ακάθεκτος ευρωπαϊκή μας πορεία συνδυάζεται με την ακάθιστο νεοδημοκρατική ευφορία. Φωτογραφικώς μιλώντας, μια φίλα προσκείμενη εταιρεία, με καλές άκρες, παίρνει τη δουλειά.

Εγχάρακτη και έγχρωμη. Και οι φίλοι τής φίλα προσκείμενης εταιρείας παίρνουν φυσικά την ηθική ανταμοιβή της καλής τους πράξης - ο φίλος τον φίλον κ.λπ. Έτσι, οι ταυτότητές μας, οψέποτε τις παραλάβουμε, θα πιστοποιούν όχι μόνο ποιοι είμαστε εμείς, αλλά και τι είναι αυτοί που μας κυβερνούν.

Εννοείται ότι παρόμοια ταυτότητα ευφορίας έχουν και άλλα ευφορικά του Μαξίμου. Τα αρχαία της Θεσσαλονίκης, που μετακινούνται, για παράδειγμα, προς ευφορία του εθνικού μας εργολάβου. Τα κλειστά κέντρα στα νησιά και το πλωτό φράγμα στο Αιγαίο - ζητείται εργολάβος. Το στοπ και η φτου κι από την αρχή προκήρυξη για μεγάλα έργα που ξεκίνησε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Η επάνοδος των εργολάβων όπου και να κοιτάξεις. Το Ελληνικό - ένας υπερτυχερός του καζίνο. Η ΛΑΡΚΟ - κι εκεί ένας. Ο Μητσοτάκης φωτογραφίζει, εν γένει. Και φωτογραφίζεται. Έγχρωμος, εγχάρακτος, αλλά γιατί μας προκύπτει θολός, γαμώτο;

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)