to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:57 | 08.02.2020

Πολιτική

Ν. Ηγουμενίδης: Άκρως «επιτελική» η διάσταση θέσεων Υπουργού και Υφυπουργού Υποδομών για το «Νίκος Καζαντζάκης»

«Έχουμε υποχρέωση όχι μόνο να αναδεικνύουμε αυτό το πρόσωπο της Κυβέρνησης, αλλά και μετωπικά πλέον να αντιταχθούμε σε αυτό με όλες μας τις πολιτικές δυνάμεις»


Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης, αναδεικνύοντας τις εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις μεταξύ Υπουργού και Υφυπουργού Μεταφορών για την έκταση του νυν αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης», όπως κατεγράφησαν χθες σε Μέσο της Κρήτης και στην Ολομέλεια της Βουλής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σχετικά με την απαράδεκτη συμφωνία της Κυβέρνησης για αξιοποίηση της έκτασης του νυν Αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης» και την διασύνδεσή της με την πρόοδο του νέου Αεροδρομίου στο Καστέλι, έχει σημασία να επισημάνει κανείς πώς τοποθετείται από τη μία ο Υφυπουργός Μεταφορών και από την άλλη ο ίδιος ο Υπουργός Μεταφορών.

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, χθες το πρωί  ο Υφυπουργός Μεταφορών κ. Γ. Κεφαλογιάννης λέει επί λέξει: «Η εκταμίευση του ποσού των 180 εκ. σχετίζεται μόνο με την πρόοδο των εργασιών στο Καστέλι. Δεν έχει καμία σύνδεση με το τι θα γίνει στο Καζαντζάκης».

Την ίδια μέρα – ίσως και την ίδια ώρα – ο ίδιος ο Υπουργός Μεταφορών κ. Κ. Αχ. Καραμανλής απαντώντας σε μένα στη Βουλή και στην επίκαιρη ερώτηση που του είχα καταθέσει για το ίδιο θέμα είπε τα εξής – αντιγράφω από τα πρακτικά της Βουλής: «Πρακτικά αυτό που κάνει η συμφωνία αυτή -και πολύ σωστά κάνει- είναι ότι συνδέουμε την πρόοδο της αξιοποίησης του Αεροδρομίου «Καζαντζάκη» με την καταβολή των δόσεων των δανείων».

Κι όλα αυτά, την ώρα που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός για το ίδιο θέμα θα βρίσκεται στο Ηράκλειο.

Βεβαίως, η αντιπαράθεση των δύο δηλώσεων από μόνη της αρκεί για να βγάλει κανείς τα δικά του συμπεράσματα για την ίδια την Κυβέρνηση. Η ουσία είναι ότι ακόμη και μέσα από αυτή την διάσταση θέσεων επιταχύνεται ο «επιτελικός» στόχος της Κυβέρνησης για εξυπηρέτηση των ιδιωτών. Πριν απ’ όλα, σημασία έχει όσα ακριβώς επεσήμανε ο Υπουργός χθες στη Βουλή: Ανερυθρίαστα δήλωσε ότι θα καλέσει και θα βάλει μπροστά τους ιδιώτες με το πρόσχημα να μην …τσακώνεται η τοπική αυτοδιοίκηση με την κεντρική κυβέρνηση. Είναι πλέον καθαρό σε όλους ότι η έκταση του «Νίκος Καζαντζάκης» βρίσκεται στο στόχαστρο ιδιωτικών συμφερόντων. Η Κυβέρνηση στην εξυπηρέτηση αυτών ακριβώς των συμφερόντων προσβλέπει. Παράλληλα και εκ των υστέρων, καλεί τις τοπικές αρχές, και αφού έχουν υπογραφεί όλοι οι όροι με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, για δήθεν ...διαβούλευση.

Όπως ειπώθηκε και χθες μετά το πέρας της απάντησης του Υπουργού στην Ολομέλεια της Βουλής, έχουμε υποχρέωση όχι μόνο να αναδεικνύουμε αυτό το πρόσωπο της Κυβέρνησης, αλλά και μετωπικά πλέον να αντιταχθούμε σε αυτό με όλες μας τις πολιτικές δυνάμεις»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)