to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:47 | 06.02.2020

Διεθνή

Επόμενος σταθμός για τον «παππού» το Νιου Χαμσάιρ μετά το προβάδισμά του κατά 6000 ψήφους στην Αϊόβα

Με περίπου 6,000 περισσότερους ψήφους προηγήθηκε ο Bernie Sanders στην Αιόβα, πρώτο σταθμό της κούρσας για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ


Ευχαριστούμε τους ανθρώπους της Αϊόβα για την πολύ δυνατή νίκη που μας έδωσαν το βράδυ της Δευτέρας, δήλωσε ο Μπέρνι Σάντερς. Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος της Αϊόβα, Τομ Πέρεζ ζήτησε την επανεξέταση των αποτελεσμάτων.

Με περίπου 6,000 περισσότερους ψήφους προηγήθηκε ο Bernie Sanders στην Αιόβα, πρώτο σταθμό της κούρσας για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ

Με οκτώ δυνατούς υποψήφιους να ανταγωνίζονται, αυτό είναι ένα δυνατό περιθώριο νίκης.

"Επόμενος σταθμός New Hampshire όπου χιλιάδες εθελοντές εργάζονται τόσο σκληρά για να μας φέρουν τη νίκη την Τρίτη. Συνεχίσουμε δυνατά"

Την επανεξέταση της εκλογικής διαδικασίας ζητά ο πρόεδρος του τοπικού Δημοκρατικού Κόμματος

Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος της Αϊόβα, Τομ Πέρεζ ζήτησε σήμερα την επανεξέταση των αποτελεσμάτων από τις προκριματικές που διεξήχθησαν την Δευτέρα στην Πολιτεία αυτή, μετά την εμφάνιση λαθών στα μερικά αποτελέσματα που έχουν ανακοινωθεί, γεγονός που προκαλεί αβεβαιότητα για την ακρίβειά τους.

«Ως εδώ και μη παρέκει. Δεδομένων των προβλημάτων που προέκυψαν στην εφαρμογή του σχεδίου επιλογής αντιπροσώπων και με σκοπό να εξασφαλίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών στα αποτελέσματα, καλώ το Δημοκρατικό Κόμμα της Αϊόβα να ξεκινήσει αμέσως την επανεξέταση" των αποτελεσμάτων, είπε ο Πέρεζ με tweet του.

Τέσσερις μέρες μετά την εσωκομματική διαδικασία δεν έχει ανακηρυχθεί νικητής στις πρώτες προκριματικές εκλογές του κόμματος που έγιναν σε 1.600 τοποθεσίες - σχολεία, δημοτικά κέντρα και άλλα κτίρια - στην μεσοδυτική αυτή πολιτεία την Δευτέρα.

Με ενσωματωμένο το 97% των εκλογικών περιφερειών, ο 38χρονος πρώην δήμαρχος Πιτ Μπούτιτζετζ και ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς δίνουν μάχη στήθος με στήθος, με τον πρώτο να λαμβάνει 26,2% και τον Σάντερς 26,1%, σύμφωνα με το Δημοκρατικό Κόμμα της Αϊόβα.

Δεν είναι ξεκάθαρο πότε θα ανακοινωθούν τα υπόλοιπα αποτελέσματα.

Η καθυστέρηση ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων αποδόθηκε σε ένα τεχνικό πρόβλημα μιας νέας εφαρμογής κινητού τηλεφώνου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)