to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:03 | 06.02.2020

Πολιτική

Γ. Τσατάνη: «Πιστεύω πρώτα στο θεό και μετά στη Δικαιοσύνη!»

Στην επανάληψη αυτών που είχε καταθέσει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας όταν είχε κληθεί το 2016 έχει επιδοθεί η εισαγγελέας Γεωργία Τσατάνη κατά την εξέταση της από την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ. Τότε, η κ. Τσατάνη είχε ισχυριστεί πως διαθέτει αποδεικτικά στοιχεία για παρεμβάσεις από τον Δ. Παπαγγελόπουλο.


Κατά τη διάρκεια της εξέτασης της, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η κ. Τσατάνη έφτασε στο σημείο να δηλώσει,α αναφερόμενη στον Δ. Παπαγγελόπουλο: Καρτερώ την ώρα. Πιστεύω πρώτα στο θεό και μετά στη Δικαιοσύνη"!

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Τσατάνη έχει πειθαρχική ποινή για τους χειρισμούς της, όπως και άλλοι δικαστικοί. Μάλιστα η αναφορά είχε γίνει από τον Γ. Αγγελή. Αναλυτικότερα, Γ. Τσατάνη πρωταγωνίστησε στην παράνομη αφαίρεση της δικογραφίας κατά του Ανδρέα Βγενόπουλου από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς. Εν συνεχεία, αρχειοθέτησε τη συγκεκριμένη δικογραφία χωρίς να γνωρίζει τα συμπεράσματα των Κυπριακών Αρχών για την ίδια υπόθεση ενώ η έρευνα ήταν αρμοδιότητα των Κυπρίων κατόπιν συμφωνίας Ελληνικών και Κυπριακών Αρχών.

Συγκεκριμένα, είχε αποφασισθεί το κομμάτι της έρευνας για το χρηματισμό του πρώην Κεντρικού Τραπεζίτη της Κύπρου, Χριστόδουλου Χριστοδούλου, να διεξαχθεί από τις Κυπριακές Αρχές, αλλά Γεωργία Τσατάνη το συμπεριέλαβε στη δική της έρευνα και το αρχειοθέτησε. Για τα παραπάνω, η εισαγγελέας κρίθηκε πειθαρχικά ελεγκτέα και τελικά τιμωρήθηκε με ποινή στέρησης μισθού δύο μηνών. Επίσης, αρνήθηκε να παραδώσει τη δικογραφία Βγενόπουλου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Επίσης, ο Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και βασικός μάρτυρας της «σκευωρίας Novartis» Ιωάννης Αγγελής ο οποίος είχε ασχοληθεί με την υπόθεση Βγενόπουλου ως εισαγγελέας δικαστικής συνδρομής, είχε συντάξει πολυσέλιδη αναφορά στηλιτεύοντας τις μεθοδεύσεις Τσατάνη που αποσκοπούσαν στην απαλλαγή Βγενόπουλου. Στο πλαίσιο της πειθαρχικής δίωξης της Γεωργίας Τσατάνη είχε καταθέσει εναντίον της και η έτερη βασική μάρτυρας της «σκευωρίας Novartis», Ελένη Ράικου η οποία είχε καταγγείλει ότι με παράτυπο τρόπο της αφαιρέθηκε η δικογραφία Βγενόπουλου προκειμένου να καταλήξει στην εισαγγελέα Τσατανη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Γεωργία Τσατάνη συνέταξε τη διάταξη αρχειοθέτησης Βγενόπουλου σε τρεις ημέρες. Η διάταξη ήταν 801 σελίδες και ομολογουμένως συντάχθηκε σε… χρόνο ρεκόρ.

Με πληροφορίες από το documento.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)