to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:46 | 05.02.2020

πηγή: Αυγή

Κοινωνία

Ο διοικητής στο Λαϊκό προετοιμάζει την επαναφορά των εργολάβων

Καταγγελία του συλλόγου των εργαζομένων στο νοσοκομείο - Ο Χ. Αντωνόπουλος δεν υπέγραψε τις ατομικές συμβάσεις με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα


Γράφει στην Αυγή ο Παναγιώτης Αντωνογιαννάκης:

Μεγάλη αναστάτωση στους εργαζόμενους στο Λαϊκό Νοσοκομείο έχει προκαλέσει η απόφαση του νέου διοικητή Χ. Αντωνόπουλου να μην προχωρήσει από την Τρίτη 4/2 στη σύναψη των ατομικών συμβάσεων με εργαζόμενους στην καθαριότητα, όπως προβλέπεται μέσω του ΑΣΕΠ, με σκοπό, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Λαϊκού Νοσοκομείου της Αθήνας, την πανηγυρική επαναφορά των εργολαβικών συνεργείων και τις συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα για τους εργαζόμενους στις υποστηρικτικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με την καταγγελία του συλλόγου των εργαζομένων, από εχθές το Λαϊκό Νοσοκομείο είναι ακάλυπτο στον νευραλγικό τομέα της καθαριότητας μετά την μονομερή και παράνομη απόφαση του διοικητή να παρατείνει για λίγες μέρες τις συμβάσεις για 37 από τους 80 συνολικά εργαζόμενους στην καθαριότητα των οποίων έληξαν οι ατομικές τους συμβάσεις.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν τον διοικητή για απόπειρα παρέμβασης στον πινάκα των επιτυχόντων μέσω του ΑΣΕΠ και προσπάθεια αποκλεισμού των ήδη εργαζομένων, οι οποίοι για χρόνια, όπως επισημαίνουν, προσφέρουν στο νοσοκομείο τις υπηρεσίες τους καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Υποστηρίζουν μάλιστα ότι οι κινήσεις του διοικητή γίνονται κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας και με το σαθρό επιχείρημα ότι συμπληρώνουν 24 μήνες εργασίας οδηγούν τους εργαζόμενους στην απόλυση.

Επιπλέον καταγγέλλουν προσπάθειες χειραγώγησης του υπάρχοντος Διοικητικού Συμβουλίου, με πρωτόγνωρες μεθόδους που παραπέμπουν σε άλλες σκοτεινές εποχές όπως επισημαίνουν, σχολιάζοντας το γεγονός του αιτήματος του νέου διοικητή για παραίτηση του αιρετού εκπροσώπου των εργαζομένων στο Δ.Σ.

Απέναντι σε αυτή την εξέλιξη ο Σύλλογος Εργαζομένων, με απόλυτο αίσθημα ευθύνης, αναφέρει ότι απαντάει στο διαφαινόμενο πραξικόπημα με άμεση προσφυγή στη Δικαιοσύνη καταγγέλλοντας την προσπάθεια διάλυσης των υπηρεσιών του νοσοκομείου με απώτερο στόχο και σκοπό, όπως τονίζει να επανέλθουμε πανηγυρικά στον εργασιακό μεσαίωνα των εργολάβων".

Παράλληλα ο Σύλλογος καλεί την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να πάρει ξεκάθαρη θέση για την όλη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στον νευραλγικό χώρο της καθαριότητας στο νοσοκομείο και λαμβάνοντας υπόψη τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο με την έξαρση της γρίπης, της πιθανής εμφάνισης κρουσμάτων κορωνοϊού και άλλων πιθανών λοιμώξεων να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την εξομάλυνση της κατάστασης. Σε αντίθετη περίπτωση, για οτιδήποτε προκύψει, όχι μόνο για τους εργαζόμενους αλλά κυρίως στους νοσηλευόμενους, η ευθύνη θα βαρύνει αποκλειστικά τη διοίκηση του νοσοκομείου και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, προειδοποιεί ο Σύλλογος Εργαζομένων.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)