to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:06 | 04.02.2020

Κοινωνία

Συναντήσεις αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία»

«Υπάρχουν ακόμα ανοικτές “πληγές” στα δημόσια νοσοκομεία και πρέπει να δοθεί έμφαση στη στελέχωσή τους με μόνιμο προσωπικό, να ενισχυθεί το όριο δαπανών τους και να υπάρξουν κίνητρα για την αναστροφή της μετανάστευσης νέων γιατρών», τόνισε ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ


Περιοδεία στο νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» πραγματοποίησε την Δευτέρα αντιπροσωπεία της Επιτροπής Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου (ΕΠΕΚΕ) και του τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στις συναντήσεις με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό «τέθηκαν τα προβλήματα της υποστελέχωσης με μεγαλύτερο το πρόβλημα της έλλειψης σε αναισθησιολόγους και ειδικευόμενους γιατρούς.Ταυτόχρονα επισημάνθηκε η αύξηση στη ζήτηση των υπηρεσιών υγείας στο μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο της χώρας, γεγονός που οδηγεί σε μεγάλες αναμονές στο τμήμα επειγόντων περιστατικών.

Παράλληλα, στη συνάντηση με το Διοικητή του νοσοκομείου, Μανώλη Παπασάββα, τέθηκε μεταξύ άλλων, το ζήτημα της λειτουργίας του Παραρτήματος της Παιδιατρικής κλινικής του Γ.Ν. “Παναγιώτη και Αγλαϊα Κυριακού” που εδρεύει στην Καλλιθέα και εξυπηρετεί στα εξωτερικά ιατρεία τον πληθυσμό των όμορων δήμων.

Επίσης, συζητήθηκε το θέμα των εισαγγελικών παραγγελιών, «ένα πρόβλημα που ταλάνιζε το παιδιατρικό νοσοκομείο και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να το αντιμετωπίσει με συνεργασία των υπουργείων Υγείας και Εργασίας προχωρώντας στη δημιουργία δομής φιλοξενίας, η οποία ξεκίνησε πρόσφατα τη λειτουργία της».

Τέλος, η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε το τμήμα ιατρικής απεικόνισης όπου εγκαταστάθηκε ο νέος μαγνητικός τομογράφος η αγορά του οποίου χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής υπό τη διοίκηση της Ρ.Δούρου.

Ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, στις συζητήσεις με το υγειονομικό προσωπικό αναγνώρισε τη «συνεχιζόμενη δυσκολία στην καθημερινότητα των δημόσιων νοσοκομείων».

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ διασφάλισε με τεράστια προσπάθεια και μέσα σε ασφυκτικό δημοσιονομικό πλαίσιο την  επιβίωση του υπό κατάρρευση δημόσιου συστήματος υγείας και την προσβασιμότητα όλων των πολιτών χωρίς διακρίσεις στις υπηρεσίες του. Παρόλα αυτά υπάρχουν ακόμα ανοικτές “πληγές” στα δημόσια νοσοκομεία και  πρέπει να δοθεί έμφαση στη στελέχωσή τους με μόνιμο προσωπικό, να ενισχυθεί το όριο δαπανών τους και να υπάρξουν κίνητρα για την αναστροφή της μετανάστευσης νέων γιατρών», τόνισε ο ίδιος.

Εκτός από τον τομεάρχη και τέως υπουργός Υγείας, Ανδρέα Ξανθό. στις συνατνήσεις συμμετείχαν από πλευράς της ΕΠΕΚΕ Υγείας και του τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής Τρικάλων, Σάκης Παπαδόπουλος, και από το τμήμα Υγείας η Μαρία Βαμβουρέλλη και η Ευαγγελία Κοντοδήμα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)