to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

«Πρώτα η ασφάλεια»;

Με αφορμή το ατύχημα στη Motor Oil, ας μιλήσουμε για τις ταμπέλες «ΠΡΩΤΑ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ» που φιγουράρει σε όλες τις εισόδους των Διυλιστηρίων


Με αφορμή το ατύχημα στη Motor Oil, ας μιλήσουμε για τις ταμπέλες «ΠΡΩΤΑ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ» που φιγουράρει σε όλες τις εισόδους των Διυλιστηρίων...

«Πρώτα η ασφάλεια»; Είναι γεγονός ότι σε εγκαταστάσεις διυλιστηρίων, το ατύχημα δεν ξέρεις πότε θα σε βρει και κάτω από ποιες συνθήκες.

Οι εταιρείες φιγουράρουν το πρώτα η ασφάλεια, χωρίς να υπολογίζουν το κόστος. Υποτίθεται.

Τι ισχύει: Όταν συνάπτει μια εταιρεία σύμβαση με εργολάβο για την αποπεράτωση έργου, η σύμβαση περιλαμβάνει και την χρήση ΜΑΠ (Μέτρα Ατομικής Προστασίας), με '' Χ '' κόστος και με τις ανάλογες Προδιαγραφές . Αυτό το '' Χ'' κόστος οι εργολαβικές εταιρείες προσπαθούν να το επωφεληθούν, π.χ όταν η σύμβαση αναφέρει φόρμες εργασίας NOMEX (πυρίμαχο ύφασμα), αμέσως αμέσως μετατρέπεται σε ΤΥΠΟΥ NOMEX!! Η διαφορά; Στην τσέπη του εργολάβου, παπούτσια εργασίας που από την πρώτη ημέρα βγάζεις '' κάλους '', γάντια προστασίας που δεν χωράει παλάμη, γυαλιά που το πιθανότερο να επιφέρουν άλλου είδους ζημιά στο μάτι από το να σε προστατεύει. Και όλα ελέγχονται!!

ΩΡΑΡΙΑ - ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ - ΕΜΠΕΙΡΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Όπως δεν υπολογίζονται τα ΜΑΠ, άλλο τόσο δεν υπολογίζεται και ο ανθρώπινος παράγοντας.

10ωρα, 12ωρα,16ωρα το σύνηθες ωράριο σε περίοδο γρήγορης αποπεράτωσης έργου, ελεγκτικοί μηχανισμοί ανύπαρκτοι.
Το έμπειρο προσωπικό είναι απαγορευτικό λόγου κόστους, προτιμάτε η λογική περισσότερα χέρια αντί για δύο έμπειρα, πρακτικές μεσαίωνα.

ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ: Όταν στο προσωπικό επικρατεί εργασιακή ανασφάλειά, όταν η απειλή της απόλυσης πλανάται, όταν μειώνεται η προσωπικότητα, όταν δεν εργάζεσαι 12 μήνες το χρόνο, όταν.. όταν.. όταν.., μοιραία το λάθος θα γίνει.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)