to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:17 | 03.02.2020

Πολιτική

Στη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ο Κυρ. Μητσοτάκης

Στη Σαουδική Αραβία βρίσκεται από χθες το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος στην αραβική χερσόνησο θα επισκεφτεί και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.


Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα θα δαθέσει μιας πυροβολαρχία Patriot στη Σαουδική Αραβία που αφορά στην προστασία κρίσιμων υποδομών ενέργειας.

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού στην αραβική χερσόνησο:

Την Δευτέρα, στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Διάδοχο του Θρόνου της Σαουδικής Αραβίας, Mohammad bin Salman bin Abdulaziz Al Saud.

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση παρουσία αντιπροσωπειών των δύο χωρών με τον Υπουργό Εμπορίου και Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας Dr. Majid bin Abdullah Al Qasabi και ακολούθως με τον Διοικητή του Public Investment Fund (PIF) Yasir Al-Rumayyan.

Την Δευτέρα το μεσημέρι θα παρακαθήσει σε γεύμα που παραθέτει προς τιμήν του ο Βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Salman bin Abdulaziz Al Saud και αμέσως μετά θα ακολουθήσει διμερής συνάντηση παρουσία αντιπροσωπειών.

Την Δευτέρα το βράδυ ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί στο 'Αμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ,) όπου την Τρίτη το πρωί θα έχει συνάντηση με τον διευθυντή του κρατικού επενδυτικού φορέα Abu Dhabi Investment Authority (ADIA) Σεΐχη Hamed bin Zayed Al Nahyan. Στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον Διάδοχο του Θρόνου του 'Αμπου Ντάμπι, Σεΐχη Mohammed Bin Zayed Al Nahyan.

Εκτός από τους κ. Γεωργιάδη και Φραγκογιάννη, μαζί με τον πρωθυπουργό θα βρίσκονται στην αποστολή, ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Αλέξης Διακόπουλος, ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης και ο αναπληρωτής διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δελαβέκουρας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)