to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:48 | 31.01.2020

Πολιτική

Παπαδημούλης: Να δώσουμε την προσοχή και την προτεραιότητά μας σε αυτά που περιμένει ο κόσμος από εμάς. Δυνατή και τεκμηριωμένη αντιπολίτευση

Σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα (Α. Παπασταματίου - Στ. Χαρίτου) ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης, επεσήμανε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα: Οι πάντες θεωρούν στις Βρυξέλλες ότι ο Τσίπρας έχει μεγάλη πιθανότητα να είναι και πάλι πρωθυπουργός της χώρας μετά από μερικά χρόνια και αυτό πρέπει να υπηρετήσουμε.


Σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα (Α. Παπασταματίου - Στ. Χαρίτου) ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης, επεσήμανε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα: Οι πάντες θεωρούν στις Βρυξέλλες ότι ο Τσίπρας έχει μεγάλη πιθανότητα να είναι και πάλι πρωθυπουργός της χώρας μετά από μερικά χρόνια και αυτό πρέπει να υπηρετήσουμε. Σχολιάζοντας τα εσωκοματικά του ΣΥΡΙΖΑ, ο ευρωβουλευτής είπε: «Έχουμε Κεντρική Επιτροπή σε λίγες μέρες κι εκεί προσβλέπω στην ανάγκη να υπάρξει μια επιτάχυνση αυτού του οδικού χάρτη, που θα οδηγήσει στο Συνέδριο μας. Το πολιτικό και οργανωτικό άνοιγμα που επιχειρούμε είναι σχεδιασμένο και εγκεκριμένο ομόφωνα. Πρέπει να το υλοποιήσουμε με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα κι αυτό απαιτεί σύνθεση απόψεων στον δημοκρατικό διάλογο, άψογες δημοκρατικές διαδικασίες και σεβασμό αυτών που θα αποφασιστούν στο τέλος του Συνεδρίο. Πιστεύω ότι στα οργανωτικά θέματα, που καμιά φορά ταλαιπωρούν τα κόμματα και δεν είναι τα σημαντικότερα κατά τη γνώμη μου, πρέπει να βρεθούν λύσεις κοινής λογικής, με συνθετικό τρόπο και με διάθεση συνεννόησης, βάζοντας όλοι λίγο νερό στο κρασί τους. Και να δώσουμε την προσοχή και την προτεραιότητά μας σε αυτά που περιμένει ο κόσμος από εμάς: Δυνατή και τεκμηριωμένη αντιπολίτευση, πολιτικό σχέδιο και πρόγραμμα, έτσι ώστε να μπορέσουμε στις επόμενες εκλογές να είμαστε το πρώτο κόμμα κι ο κορμός της επόμενης κυβέρνησης».

Ο Δ. Παπαδημούλης είπε ακόμη τα εξής: «Ο ΣΥΡΙΖΑ, με δεδομένη την κοινή βούληση όλων μας , πρέπει να «ανοίξει» και να γίνει το μεγάλο κόμμα της Αριστεράς του 32% κι ο κορμός της δημοκρατικής, προοδευτικής πλειοψηφίας που έχει η χώρα. Και δεν μου αρέσει καθόλου να διαβάζω διαρροές από τα κορυφαία συλλογικά όργανα του κόμματός μου. Είμαι μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και από τους συνιδρυτές του κόμματός μου -και του Συνασπισμού παλιότερα και του ΣΥΡΙΖΑ στη συνέχεια- γι’ αυτό και κάνω έκκληση για συσπείρωση, σύνθεση απόψεων και σοβαρότητα. Έχουμε αδιαφιλονίκητο ηγέτη τον Τσίπρα, έχουμε σχεδιάσει με ομόφωνες αποφάσεις έναν δρόμο προς το Συνέδριο και εκπροσωπούμε ένα 32%, που είναι συνιστά το μεγαλύτερο κόμμα της Αριστεράς και μία από τις μεγαλύτερες προοδευτικές δυνάμεις στην Ευρώπη.

Οι πάντες θεωρούν στις Βρυξέλλες ότι ο Τσίπρας έχει μεγάλη πιθανότητα να είναι και πάλι πρωθυπουργός της χώρας μετά από μερικά χρόνια και αυτό πρέπει να υπηρετήσουμε. Ο Κ. Μητσοτάκης εκλέχθηκε πρόεδρος της ΝΔ με τη στήριξη βαρόνων του κόμματός του, όπως ο Α. Σαμαράς, και στη συνέχεια πρωθυπουργός με τη στήριξη βαρόνων του χρήματος, του ποδοσφαίρου και των ΜΜΕ. Γι’ αυτό ακριβώς λειτουργεί ως όμηρος και εντολοδόχος αυτών των βαρόνων. Οι δε χειρισμοί του στο ποδόσφαιρο έχουν οδηγήσει σε έναν τραγέλαφο, προσπαθώντας να διορθώσει τα λάθη με νέα λάθη, ενώ ο κακόμοιρος ο Αυγενάκης, που τα έχει κάνει μπάχαλο, είναι ουσιαστικά εντολοδόχος του Μητσοτάκη, καθώς όλες αυτές οι ρυθμίσεις έχουν γίνει με εντολή του. Κι αυτό φάνηκε και χθες στην ομιλία Μητσοτάκη στη Βουλή. Και το λέω γιατί διαβάζω διάφορα δημοσιεύματα που λένε ότι ο Αυγενάκης θα «θυσιαστεί» για να εκτονωθεί η κατάσταση».

Για το ποδόσφαιρο

«Για όσους ξέρουν από κανονισμούς και νομικά, για να εφαρμοστεί αυτός ο νόμος -η πατέντα αυτή που ψήφισε η κυβέρνηση, και μάλιστα με αναδρομική ισχύ- πρέπει να αλλάξει ο σχετικός κανονισμός από την αρμόδια Επιτροπή στην Ελλάδα και να εγκριθεί και από τη FIFA. Που σημαίνει ότι αυτό μπορεί να μην εφαρμοστεί στο παρόν πρωτάθλημα και να πάει για την επόμενη χρονιά. Και σκέφτομαι με όλα αυτά ότι ενδεχομένως κι ο Ζαγοράκης θα μπορούσε να την έχει γλιτώσει τη διαγραφή, αν έλεγε για προσωπικούς λόγους, όπως ο Σαμαράς. Οι αντιδράσεις του Μητσοτάκη απέναντι στους Σαμαρά, Μαρινάκη, Σαββίδη, δεν δείχνουν την εικόνα ενός ισχυρού πρωθυπουργού, που δεν εκβιάζεται και κάνει αυτό που θέλει. Δίνουν την εικόνα ενός ανθρώπου, που είναι όμηρος των βαρόνων».

Για το πλωτό φράγμα

«Αθλιότητα και πεταμένα λεφτά το πλωτό φράγμα, κόστους 500.000 ευρώ, που υποτίθεται θα ανασχέσει τις προσφυγικές ροές στο Αιγαίο - Η κυβέρνηση οδηγείται στην αυτο-γελοιοποίηση. Θεωρώ αθλιότητα και πεταμένα λεφτά αυτό το πλωτό φράγμα, κόστους 500.000 ευρώ, που υποτίθεται θα ανασχέσει τις προσφυγικές ροές στο Αιγαίο. Θα το προμηθευτεί μάλιστα ο στρατός ξηράς, τραγέλαφος. Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε μέσα σε μια βδομάδα, σκεφτείτε τι μίζες πέφτουν σε αυτή την ιστορία. Και αμφιβάλλω αν τέτοιες επιλογές είναι συμβατές με τους ευρωπαϊκούς κανόνες κι αν θα χρηματοδοτηθούν. Το πιθανότερο είναι να μας το τρίψουν στη μούρη και να πάει και αυτό εις υγείαν των κορόιδων, των Ελλήνων φορολογουμένων. Μια τρύπα στο νερό. Μέχρι τώρα, αυτά χρησιμοποιούνταν σε στρατιωτικές επιχειρήσεις, είναι αντίθετο στους κανόνες με τους οποίους αντιμετωπίζονται οι προσφυγικές ροές και θα οδηγήσει στην αυτο-γελοιοποίηση την ελληνική κυβέρνηση. Στα πόσα μίλια θα το βάλουν και πώς θα το στερεώσουν; Αυτό που ξέρω είναι ότι όταν έφυγε η κυβέρνηση Τσίπρα, στη Μόρια υπήρχαν 5.000 άνθρωποι και τώρα έχουν φτάσει τους 20.000».

2022 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)