to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:40 | 31.01.2020

Πολιτική

iSYRIZA: «Νέα εργαλεία, νέα σχέση με την πολιτική» (βίντεο)

Η ανάπτυξη της πλατφόρμας iSYRIZA αποτελεί ένα φιλόδοξο και μακρόπνοο εγχείρημα ψηφιακού εκσυγχρονισμού του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια περίοδο όπου η πολιτική αξιοποίηση ψηφιακών εργαλείων είναι απολύτως αναγκαία.


Τα τελευταία χρόνια η επικοινωνία έχει εξελιχθεί, με τη χρήση του διαδικτύου να παίζει καθοριστικό ρόλο. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει να ακολουθήσει την εποχή του και να χρησιμοποιήσει καινοτόμα εργαλεία στη διαμόρφωση της πολιτικής του και την επαφή του με τους πολίτες.

Προχώρησε λοιπόν στην ανάπτυξη της πλατφόρμας iSYRIZA, η οποία επανοηματοδοτεί την επαφή ενός πολιτικού κόμματος με τα μέλη του, δημιουργώντας μια αμφίδρομη σχέση, για πρώτη φορά στη χώρα μας. Η διαμόρφωση ενός ζωντανού και δυναμικού ψηφιακού πολιτικού περιβάλλοντος χρειάζεται μεθοδικό σχεδιασμό και χρόνο.

Στόχος είναι η πλατφόρμα να αποτελέσει έναν ζωντανό οργανισμό, που θα δίνει τη δυνατότητα στα μέλη της να εμπλουτίσουν την πολιτική τους συμμετοχή. Έχουμε ήδη αναπτύξει τις πρώτες λειτουργίες της πλατφόρμας, ενώ νέες πρόκειται να ενεργοποιηθούν το προσεχές διάστημα.

Η πλατφόρμα, ήδη, δίνει τη δυνατότητα παρακολούθησης των θεμάτων που ανοίγονται καθημερινά, μέσω του newsfeed, ενώ μέσω του εβδομαδιαίου newsletter τα μέλη της ενημερώνονται για τα βασικά πολιτικά θέματα της εβδομάδας που πέρασε.

Νέες δυνατότητες πρόκειται να ενεργοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα

Ask&Watch: τα μέλη θα έχoυν τη δυνατότητα να υποβάλουν ερωτήσεις σε στελέχη του κόμματος, να ψηφίζουν γι αυτές που θέλουν να τεθούν και θα βλέπουν τις απαντήσεις σε video.

iThink: τα μέλη της πλατφόρμας iSYRIZA θα έχουν την ευκαιρία να τοποθετούνται μέσω σχολίων επί συγκεκριμένων πολιτικών θεμάτων. Κάθε μέλος έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει σε θεματικές συζητήσεις, βάσει των ενδιαφερόντων που είχε δηλώσει κατά την εγγραφή του. Θα δημιουργούνται επίκαιρα ερωτήματα στα οποία τα μέλη καλούνται να απαντήσουν ή να τοποθετηθούν με δυνατότητα να αλληλεπιδρούν με άλλες απαντήσεις.

iChat&Share: πρόκειται για ένα εργαλείο το οποίο δίνει τη δυνατότητα επικοινωνίας με τους θεματικούς τομεάρχες της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ θέτοντάς τους ερωτήσεις, ή ενημερώνοντάς τους για κάποιο επίκαιρο ζήτημα αρμοδιότητάς τους.

iParticipate: είναι μια πρωτοβουλία της πλατφόρμας iSYRIZA, που αφορά: α) τη σκιαγράφηση των θέσεων των μελών της μέσα από τις απαντήσεις τους σε ερωτηματολόγια για συγκεκριμένα ζητήματα και β) τη δημιουργία wordclouds συλλογικά διαμορφωμένων από όλους τους χρήστες της πλατφόρμας.

Προσυνεδριακή διαβούλευση: η πλατφόρμα θα χρησιμοποιηθεί υποστηρικτικά και στον προσυνεδριακό διάλογο του ΣΥΡΙΖΑ. Οι παραπάνω λειτουργίες διαμορφώνουν ένα σύγχρονο ψηφιακό πολιτικό περιβάλλον για τους χρήστες και το κόμμα, το οποίο αναμένεται να τονώσει την πολιτική συμμετοχή, συμβάλλοντας στην ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ, ως μιας ισχυρής αριστερής και προοδευτικής παράταξης του 21ου αιώνα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)