to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Με εργολαβοποίηση απειλούνται οι τεχνικοί του Alpha

Μετά από εξώδικο, το σωματείο πέτυχε να συναντηθεί με τη διοίκηση


Με μεταφορά σε τρίτη εταιρεία, την θυγατρική του ομίλου Βαρδινογιάννη «GREEN PIXEL», στην οποία ήδη έχουν μεταφερθεί και τεχνικοί του Star, απειλούνται δεκάδες από τους συνολικά 146 τεχνικούς του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, με φόντο την ολοκλήρωση της εξαγοράς του σταθμού από τη Μotor Oil (του Ομίλου Βαρδινογιάννη). Κάτι που θα σημάνει βλαπτική μεταβολή στις εργασιακές τους σχέσεις, δεδομένου ότι θα «χάσουν» το ταμείο τους (ΕΔΟΕΑΠ) και θα ασφαλίζονται πλέον στον ΕΦΚΑ, ενώ δεν θα τους αναγνωριστεί η προϋπηρεσία (καθώς για να προσληφθούν στην εταιρεία θα παραιτηθούν από τον Alpha).

Σε συνέλευση που πραγματοποίησαν οι τεχνικοί του Alpha την περασμένη Κυριακή 26/1, απέρριψαν το σχέδιο της εργοδοσίας (μόνο 4 εργαζόμενοι έχουν υπογράψει ως τώρα τη σύμβαση με την «GREEN PIXEL»), η οποία με εκβιαστικές τακτικές επιχειρεί να τους μετατρέψει σε «ενοικιαζόμενους» με την «συγκατάθεσή» τους.

«Καταδικάζουμε την τακτική που εφάρμοσε η Διοίκηση του Σταθμού φωνάζοντας ατομικά έναν-έναν εργαζόμενο στο γραφείο προσωπικού. Καμαράκια και απομονώσεις συναδέλφων δηλώνουμε ότι στο μέλλον δεν θα τα ανεχτούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά το κλαδικό σωματείο των τεχνικών (Ε.Τ.Ι.Τ.Α.) σε ανακοίνωσή του.

Υπό την πίεση του σωματείου, το οποίο έστειλε εξώδικο στη διοίκηση, η τελευταία αναγκάστηκε να συναντηθεί με το σωματείο και να υποσχεθεί καλύτερους όρους στις νέες συμβάσεις. Για την ώρα, οι τεχνικοί αντιστέκονται και δεν υπογράφουν, ενώ προειδοποιούν με κινητοποιήσεις «αν αρχίσουν και πάλι οι ατομικές κλήσεις στο γραφείο προσωπικού».

Τη συμπαράστασή της στους τεχνικούς του Alpha εκφράζει μεταξύ άλλων και η Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (Ε.Τ.Ε.Ρ.) που θέτει το εύλογο ερώτημα για την στάση «παρατηρητή» που κρατάει το Ε.Σ.Ρ.: «Υπάρχει καθεστώς αδειοδότησης ή όχι; Εξυπηρετεί η Αρχή το δημόσιο συμφέρον, σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε, μήπως ευνοεί τα ολιγοπώλια; Πώς καταπολεμάται η διαπλοκή και η ασυδοσία στα ΜΜΕ γεγονός που τελικά απηχεί σε όλη την κοινωνία και παραδέχονται όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς;»

Όπως αναφέρει επίσης η Ε.Τ.Ε.Ρ., συνδέοντας την παραπάνω εξέλιξη με το συνολικό τοπίο στα εργασιακά:

«Τι κάνει το Υπουργείο Εργασίας; Έτσι προάγεται η «απασχόληση» και η "δημιουργία νέων θέσεων εργασίας"; Γιατί γίνεται μία συνεχής υποβάθμιση των ελεγκτικών μηχανισμών της Επιθεώρησης Εργασίας; Γιατί απορρυθμίζονται συνεχώς οι διαδικασίες του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας; Εν τέλει πως ακριβώς φαντάζονται την Εργασία τον 21ο αιώνα; Σαν ένα τέρας που καταβροχθίζει εργαζόμενους προς όφελος "Επιχειρηματιών"; Να δουλεύει ο εργαζόμενος για 500 έως 700€ και οι εργοδότες να βγάζουν δεκάδες εκατομμύρια ενώ συγχρόνως τους χαρίζονται με φωτογραφικές ρυθμίσεις άλλα τόσα; Αυτή την Μεσαία Τάξη εννοούσαν στις προεκλογικές εξαγγελίες τους; Τους εργοδότες;»...

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)