to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Αποεπένδυση

Στο οικονομικό επιτελείο ήδη λένε ότι ο Άδ. Γεωργιάδης δεν έχει φέρει καμία επένδυση


Η κυβέρνηση της Ν.Δ. μας χρωστά ήδη για το 2020 2,3 δισ. ευρώ. Είχε δεσμευτεί για ανάπτυξη 4% και υπολογίζει -μόνο αυτή, γιατί όλοι οι άλλοι δίνουν χαμηλότερα ποσοστά- ότι θα πιάσει 2,8%.

Μας οφείλει επίσης τις χιλιάδες καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας. Αντ’ αυτού, ο Γιάννης Βρούτσης μας έχει δώσει αρνητικό ισοζύγιο προσλήψεων - απολύσεων. Οι τελευταίοι μήνες του 2019 είναι αρνητικοί.

Μας ετοιμάζει ακόμη δεκάδες χιλιάδες πλειστηριασμούς σπιτιών. Το προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης με το κυνικό «το λέω από τώρα για να μην χαλάμε τις καρδιές μας μετά».

Ο ίδιος υπουργός θεωρεί ότι το McArthurGlen και το Smart Park είναι τουριστικά αξιοθέατα και ότι τα Σπάτα είναι γραφικά σαν την καλντέρα στη Σαντορίνη - να το πει και στον ΕΟΤ, ν' αλλάξει τη διαφημιστική του καμπάνια. Γι’ αυτό τους έδωσε άδεια αυτά, και μόνον αυτά, να είναι ανοιχτά όλες τις Κυριακές. Το παραδέχεται πάλι κυνικά: «Το μόνο που αλλάξαμε είναι ότι τη ζώνη που είναι το McArthurGlen οι προηγούμενες αποφάσεις την είχαν εκτός τουριστικής περιοχής, ενώ εμείς τη βάλαμε εντός τουριστικής περιοχής». Τώρα γιατί η αγορά λέει ότι είναι καραμπινάτο ρουσφέτι και φωτογραφική Υπουργική Απόφαση...

Ο επί των επενδύσεων υπουργός πιστεύει σοβαρά ότι θα έρθει επενδυτής σε μια χώρα όπου οι Υπουργικές Αποφάσεις είναι πρωτοφανώς «προσωποποιημένες» και οι πολίτες της χάνουν τα σπίτια τους από τις τράπεζες;

Στο οικονομικό επιτελείο ήδη λένε ότι ο Άδ. Γεωργιάδης δεν έχει φέρει καμία επένδυση. Στο δε Ελληνικό, τι να λέμε τώρα. Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι έπεσε έξω στα χρονοδιαγράμματά του. Συγγνώμη που μας έλεγε ψέματα δεν ζήτησε. Τώρα ετοιμάζεται σε καμιά εικοσαριά μέρες να μπει να κόψει τα χόρτα και τα ξερόκλαδα. Χάντρες και καθρεφτάκια για τους ιθαγενείς. Το έργο αργεί να ξεκινήσει και ο υπουργός είναι έκθετος.

Έως τότε το μόνο που έχει πετύχει ο Άδ. Γεωργιάδης είναι να «σκάσει» στα χέρια του η Χαλυβουργική. Μία από τις πραγματικά εμβληματικές βιομηχανίες στην Ελλάδα. Άφησε εκατοντάδες εργαζόμενους χωρίς δουλειά.

Τα σημειώνουμε αυτά διότι το Σάββατο ο Άδ. Γεωργιάδης ζητούσε επιτακτικώς αλλαγή επικοινωνιακής ατζέντας από τα εθνικά θέματα. «Πρέπει να επικεντρωθούμε περισσότερο σ' αυτά που μας αφορούν, που είναι η ανάπτυξη, οι νέες θέσεις εργασίας, οι μεταρρυθμίσεις. Αυτά πρέπει να απασχολούν τον ελληνικό λαό, τα ελληνοτουρκικά ας τα αφήσουμε στον πρωθυπουργό και στον υπουργό των Εξωτερικών» δήλωσε και πρόσθεσε: «Η ελληνική εξωτερική πολιτική τις τελευταίες εβδομάδες δείχνει μια ενεργητικότητα και δραστηριότητα πρωτοφανή». Αυτό δε με τις «τελευταίες εβδομάδες» δεν το λες και στήριξη στον υπουργό Εξωτερικών...

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)