to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:27 | 28.01.2020

Διεθνή

Το Κρεμλίνο θεώρησε προσβλητικές τις δηλώσεις Ζελένσκι για τον ρόλο της ΕΣΣΔ στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Το Κρεμλίνο χαρακτήρισε προσβλητικές τις δηλώσεις του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι για το ρόλο της Σοβιετικής Ένωσης στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, σύμφωνα με τις οποίες αιτία για την έναρξη του πολέμου ήταν η συμφωνία της ΕΣΣΔ με την ναζιστική Γερμανία.


«Κατηγορηματικά διαφωνούμε με αυτές τις δηλώσεις. Σε αυτές τις δηλώσεις ο πρόεδρος της Ουκρανίας τάσσεται αλληλέγγυος με την άκρως λαθεμένη κατά την πεποίθηση μας, άποψη της πολωνικής ηγεσίας. Και τάσσεται αλληλέγγυος με μια άποψη, η οποία είναι προσβλητική για δεκάδες εκατομμύρια Ρώσους και πολίτες των χωρών της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών (ΚΑΚ), των οποίων οι γονείς, οι παππούδες, οι συγγενείς έδωσαν την ζωή τους για την απελευθέρωση της Ευρώπης, μαζί και της Πολωνίας από τον φασισμό», δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου εξέφρασε επίσης την αμφιβολία του για το αν μια τέτοια άποψη την συμμερίζονται εκατομμύρια Ουκρανοί που πολέμησαν εναντίον του φασισμού.

Στις 27 Ιανουαρίου, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι μετά την συνάντησή του με τον πρόεδρο της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα στην Βαρσοβία είχε δηλώσει ότι η Ουκρανία είναι αλληλέγγυα με την Πολωνία όσον αφορά την άποψη ότι η Σοβιετική Ένωση ευθύνεται για την έναρξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και το Ολοκαύτωμα.

«Η Πολωνία και ο πολωνικός λαός πρώτοι νοιώσανε πάνω τους την συμφωνία των ολοκληρωτικών καθεστώτων. Αυτό οδήγησε στην έναρξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και έδωσε την δυνατότητα στους ναζί να θέσουν σε λειτουργία την θανατηφόρα μέγγενη του Ολοκαυτώματος», δήλωσε ο Ζελένσκι.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, TASS, Ukrinform

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)