to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:30 | 28.01.2020

Πολιτική

Συνάντηση Μητσοτάκη - Κεραμέως: Τη συρρίκνωση της δημόσιας εκπαίδευσης στηλιτεύει ο ΣΥΡΙΖΑ (βίντεο)

«Είναι πλέον φανερό ότι το όραμα της ΝΔ για την Παιδεία συνοψίζεται στη συρρίκνωση της δημόσιας εκπαίδευσης και την απαξίωση των πανεπιστημίων», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ


Με ένα βίντεο στο οποίο σταχυολογεί τις παρεμβάσεις συρρίκνωσης της δημόσιας Παιδείας, κατά τις 200 ημέρες διακυβέρνησης της ΝΔ, σχολιάζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, τη σύσκεψη του Κυρ. Μητσοτάκη με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας (Τρίτη 28/1), η οποία πραγματοποιήθηκε στον απόηχο των αντιδράσεων της εκπαιδευτικής κοινότητας.

«Είναι πλέον φανερό ότι το όραμα της ΝΔ για την Παιδεία συνοψίζεται στη συρρίκνωση της δημόσιας εκπαίδευσης και την απαξίωση των πανεπιστημίων», σημειώνει ο Αλ. Χαρίτσης, θυμίζοντας την «ιδιαίτερη θέρμη την οποία επέδειξε η υπουργός Παιδείας να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις και τα συμφέροντα των κολεγιαρχών».

Ο Αλ. Χαρίτσης κατηγόρησε την Ν. Κεραμέως ότι, στη βιασύνη της να «τακτοποιήσει το ζήτημα», επικαλέστηκε το Ενωσιακό Δίκαιο, απέκρυψε αδιαβάθμητη αλληλογραφία και παραπλάνησε τη Βουλή. «Δεν παραπλάνησε όμως την εκπαιδευτική κοινότητα, η οποία στέκεται απέναντι στην κυβερνητική πολιτική για την εκπαίδευση», επισημαίνει ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης επαναλαμβάνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «στέκεται στο πλάι εκπαιδευτικών, μαθητών, φοιτητών και ερευνητών, υπερασπίζοντας την ποιοτική δημόσια και δωρεάν Παιδεία και Έρευνα για όλες και για όλους».

«Αναβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης» ανακάλυψε ο Μητσοτάκης

Κατά τη σύσκεψη στο υπουργείο Παιδείας, έγινε, σύμφωνα με «διαρροή» του Μεγάρου Μαξίμου, «ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην προσπάθεια αντιμετώπισης των ελλείψεων εκπαιδευτικού προσωπικού που παρατηρούνταν τα προηγούμενα χρόνια στην έναρξη της σχολικής χρονιάς. Συζητήθηκε επίσης το σχέδιο επέκτασης της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς και η ιδιαίτερη προσπάθεια που έγινε για να διευκολυνθεί η εφαρμογή της».

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός, σε δήλωσή του,. εκθείασε την πρόσφατη «μεταρρύθμιση» (βλέπε δώρο στους κολεγιάρχες), κάνοντας λόγο για «σημαντικό βήμα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Συνέχισε με γενικολογίες σχετικά με το «όραμα» της ΝΔ για τα σχολεία και χαρακτήρισε «συμμάχους» της κυβέρνησης τους εκπαιδευτικούς, παρά τις σφοδρές αντιδράσεις των τελευταίων για την κυβερνητική πολιτική για την εκπαίδευση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)