to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:55 | 27.01.2020

Πολιτισμός

Στήριξη στον Ασάνζ από την γαλλοελληνική Καλλιτεχνική Ομάδα Ήριννα

Καλεσμένοι της Ομάδας ήταν ο Χουάν Μπράνκο, δικηγόρος των Wikileaks και νομικός σύμβουλος του Ασάνζ, διδάκτορας διεθνούς δικαίου, συγγραφέας και υποστηρικτής του κινήματος των Κίτρινων Γιλέκων της Γαλλίας καθώς και ο Mαξίμ ,δημοσιογράφος, αντικαπιταλιστής ακτιβιστής και ενεργό μέλος των Κίτρινων Γιλέκων.


Ένας πανευρωπαϊκός αέρας υποστήριξης στο δημοσιογράφο, ιδρυτή των Wikileaks, Tζούλιαν Ασάνζ (Julian Assange) έφτασε και στη χώρα μας. Δεκάδες καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι, πολιτικοί, άνθρωποι των γραμμάτων και απλοί πολίτες παραβρέθηκαν την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου και την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου στις εκδηλώσεις στήριξης που διοργανώθηκαν στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ και στο θέατρο Τζένη Καρέζη, με πρωτοβουλία της Καλλιτεχνικής Ομάδας Ήριννα - Compagnie Erinna, που έχει έδρα το Παρίσι και σκοπό την επεξεργασία -  μέσω της σκηνικής δημιουργίας - φλεγόντων κοινωνικών, πολιτικών και ηθικών ζητημάτων.

Καλεσμένοι της Ομάδας Ήριννα και της ηθοποιού-σκηνοθέτιδας Αναστασίας Πολίτη, ήταν ο Γαλλο-Ισπανός Δρ. Χουάν Μπράνκο (Dr Juan Branco), δικηγόρος των Wikileaks και νομικός σύμβουλος του Ασάνζ, διδάκτορας διεθνούς δικαίου, συγγραφέας και υποστηρικτής του κινήματος των Κίτρινων Γιλέκων της Γαλλίας καθώς και ο Mαξίμ Νικόλ (Μaxime Nicolle), δημοσιογράφος- Quartier Général- αντικαπιταλιστής ακτιβιστής και ενεργό μέλος των Κίτρινων Γιλέκων. Και οι δύο πρωτοστατούν στην καμπάνια αλληλεγγύης υπέρ του Ασάνζ, και όπως εξήγησαν, ο αγώνας τους είναι κοινός.

Τη συζήτηση συντόνισε ο πρώην βουλευτής και τ. Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, Μάκης Μπαλαούρας, από την εφημερίδα Εποχή, που συνδιοργάνωσε την εκδήλωση, ενώ εισηγήσεις και διερμηνεία έκανε η Αναστασία Πολίτη.

Xαιρετισμό στο Θέατρο Τζένη Καρέζη απηύθυνε η Τάνια Τσανακλίδου.

Ο μουσικός Χρήστος Αδαμόπουλος συνόδευσε με την κιθάρα του δύο τραγούδια ειδικά διασκευασμένα για την εκδήλωση, που ερμήνευσε με την Αναστασία Πολίτη.
Κάλεσμα διαμαρτυρίας προς τις Βρετανικές Αρχές που ζητά την άμεση απελευθέρωση του Ασάνζ υπεγράφη από δεκάδες παρισταμένους, με πρώτους υπογράφοντες την Τάνια Τσανακλίδου, τη Μάνια Παπαδημητρίου, την Έλλη Παπακωνσταντίνου, το Μάκη Μπαλαούρα και την Αναστασία Πολίτη.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)