to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:01 | 26.01.2020

Κοινωνία

Βιαοπραγία κατά ανηλίκου στο Μενίδι: Ρατσιστικό κίνητρο του δράστη αστυνομικού αναζητά ο εισαγγελέας (βίντεο)

Ένα ακόμα απαράδεκτο περιστατικό αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας


Ένα ακόμα απαράδεκτο περιστατικό αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας σε βάρος ενός 11χρονου αγοριού Ρομά ήρθε στο προσκήνιο από αυτόπτες μάρτυρες και από κάμερα που το κατέγραψε.

Η καταγγελία έγινε από την «Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό» με βίντεο που εμφανίζει αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ να χτυπά το 11χρονο παιδί στο Μενίδι:

Σύμωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η  Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας διερευνά από χθες την υπόθεση σχετικά με βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και απεικονίζει περιστατικό βιαιοπραγίας αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ σε βάρος ανήλικου Έλληνα, στο Μενίδι, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, οι αστυνομικοί τίθενται σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάσσεται σε βάρος τους η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Όπως αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση, θα υπάρξει σχετική ενημέρωση, ενώ έχει ληφθεί μέριμνα ώστε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής να επικοινωνήσει με την οικογένεια του ανήλικου και να διατεθεί υπηρεσιακός ψυχολόγος για την υποστήριξή του, εφόσον το επιθυμεί.

Όποιος χτυπά ανήλικα, δεν χωρά πουθενά, δηλώνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης  σε ανάρτησή του στο twitter: «Όποιος χτυπά αναίτια, δεν έχει θέση στην Ελληνική Αστυνομία. Όποιος χτυπά ανήλικα, δεν χωρά πουθενά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Π. Σκουρλέτης: Σοκαριστικό και όχι μεμονωμένος γεγονός ο ξυλοδαρμός 11χρονου από αστυνομικό

Ρατσιστικό κίνητρο στην πράξη του δράστη αστυνομικού που εμφανίστηκε σήμερα αναζητά ο εισαγγελέας

Έρευνα για το αδίκημα της σωματικής βλάβης με ρατσιστικά χαρακτηριστικά διέταξε ο εισαγγελέας σε βάρος του αστυνομικού, μέλους της τετραμελούς ομάδας ΔΙΑΣ, που έχει καταγραφεί σε βίντεο να βιαιοπραγεί σε βάρος ανήλικου αγοριού στο Μενίδι.

Οι υπόλοιποι τρεις αστυνομικοί της ΔΙΑΣ που ήταν παρόντες στο περιστατικό οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα και παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο κατηγορούμενοι για υπόθαλψη, καθώς στο επίμαχο καταγραφέν υλικό εμφανίζονται απαθείς στην βιαιοπραγία του συναδέλφους τους κατά του 11χρονου παιδιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες , ο αστυνομικός δράστης της επίθεσης σε βάρος του 11χρονου, εμφανίστηκε σήμερα, που πλέον έχει παρέλθει ο χρόνος του αυτοφώρου, ενώπιον του εισαγγελέα χωρίς δικηγόρο. Έτσι ο εισαγγελέας διέταξε τη διενέργεια έρευνας σε βάρος του.

Η εντολή του εισαγγελικού λειτουργού είναι να ληφθούν καταθέσεις ώστε να διερευνηθεί η υπόθεση και να εξακριβωθεί όχι μόνο αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της σωματικής βλάβης αλλά αν διαπράχθηκε με την επιβαρυντική περίπτωση ότι ο δράστης είχε ρατσιστικά κίνητρα για την πράξη του σε βάρος του μικρού που φαίνεται να είναι Ρομά.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)