to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:38 | 25.01.2020

Πολιτική

Θεοδωρικάκος 2020 vs Θεοδωρικάκος 2019

Άλλα έλεγε το 2019 άλλα το 2020


Τ. Θεοδωρικάκος, 24 Ιανουαρίου 2020

"Με τη χθεσινή του ομιλία (σ.σ. της περασμένης Πέμπτης), ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποθάλπει πολύ συνειδητά την εκλογική σεναριολογία", είπε με περίσσεια δόση στόμφου ο υπουργός Εσωτερικών, Τ. Θεοδωρικάκος, στην ομιλία του την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή για τον εκλογικό νόμο.

Συνεχίζοντας τον σχολιασμό του στην ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο υπουργός συνέχισε στο ίδιο μοτίβο, ότι δηλαδή ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης τροφοδοτεί τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών: "Καλλιεργεί ο ίδιος συνειδητά τη συζήτηση για πρόωρες εκλογές".

Και πρόσθεσε: "Ταυτόχρονα, χρησιμοποιεί, κυρίες και κύριοι, τις πρόωρες εκλογές, τις οποίες θέλει να τις αποδώσει σε μας, ως ένα πιθανό σενάριο του κοντινού αύριο, για να καταλαγιάσει τις εσωτερικές αντιπαραθέσεις και αντιθέσεις οι οποίες πολλαπλασιάζονται στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ. Όσο πιο πολύ φοβούνται οι βουλευτές και τα στελέχη της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ ότι μπορεί να έχουμε σύντομα εκλογές, τόσο πιο πολύ κλείνουν τα στόματα και δεν υπάρχουν εσωτερικές αντιπαραθέσεις, οι οποίες βλέπω ότι φτάνουνε στο κόκκινο κατά κυριολεξία, γιατί ακούω απόψεις και αντιλήψεις που δεν θα περίμενα να τις ακούσω από ένα κόμμα που θεωρώ ότι είναι δημοκρατικό".

Ο Τ. Θεοδωρικάκος είπε ότι το σενάριο αυτό είναι απίθανο, λόγω και της... μπέσας του Κυρ. Μητσοτάκη: "Πρόωρες εκλογές όπως έχει πει κατηγορηματικά ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να γίνουν και ό,τι λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το εννοεί".

Τ. Θεοδωρικάκος, 23 Νοεμβρίου 2019

Ωστόσο, δύο μήνες νωρίτερα, σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24, ο Τ. Θεοδωρικάκος είχε πει ακριβώς τα αντίθετα, πάντα όμως με το ίδιο ίδιο στομφώδες ύφος. Είχε δηλώσει δηλαδή πως αν ο Αλ. Τσίπρας δεν ψηφίσει τον εκλογικό νόμο, θα πάμε σε διπλές εκλογές: "Ο κ. Τσίπρας έχει τινάξει στον αέρα πολλές φορές θέματα για τα οποία ισχυριζόταν ότι ήταν θέσεις αρχές για το ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα μεταβάλει στάση. Και αυτή τη φορά καλά θα κάνει να το κάνει και να μεταβάλει στάση θα κάνει καλό και στη χώρα για να αποφύγουμε την ταλαιπωρία και την περιπέτεια των διπλών εκλογών που δεν έχουν κανένα απολύτως νόημα. Ο μόνος τρόπος για να μην υπάρξουν διπλές εκλογές είναι να συναινέσει ο κ. Τσίπρας σε ένα άλλο εκλογικό νόμο αλλιώς δεν υπάρχει άλλος δρόμος". 

Με άλλα λόγια: "Αυτό ακριβώς, τίποτε άλλο", όπως έχει δηλώσει ο ανυπέρβλητος αντιπρόεδρος του Εδεσσαϊκού.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)