to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:16 | 24.01.2020

Πολιτική

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Θα βρεθούμε απέναντι στην «κανονικότητα» της απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων

«Καλούμε τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες του κλάδου να οργανωθούν στα σωματεία τους, να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις και να αντιδράσουν απέναντι στην διάλυση των δικαιωμάτων τους. Καλούμε τους πολίτες να μην ψωνίζουν τις Κυριακές και να ενισχύσουν τα μικρομεσαία καταστήματα της γειτονιάς τους» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ.


H ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ:

Πριν λίγο καιρό, ανακοινώθηκε η λειτουργία των καταστημάτων JUMBO σε Κατερίνη και Πρέβεζα, όλες τις Κυριακές του χρόνου. Ο πρόεδρος της εταιρίας, Απόστολος Βακάκης, με ιδιαίτερα απαξιωτικό για τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες ύφος, δήλωσε ότι είναι απόρροια του «ανταγωνισμού» και σχολίασε δεικτικά, απέναντι στις αντιδράσεις, «μήπως να μη δουλεύουμε και τις Τετάρτες»;

Η απόφαση αυτή σηματοδοτεί ουσιαστικά την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας για το προσωπικό των JUMBO σε Κατερίνη και Πρέβεζα. Προκειμένου η αλυσίδα να αυξήσει τα κέρδη της, επιβάλλει υπερβολική πίεση στους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, στερώντας τους το δικαίωμα για μία ημέρα ξεκούρασης και αναψυχής. Ανάλογες πρακτικές καταπάτησης των εργασιακών δικαιωμάτων είναι συνηθισμένες για τα JUMBO, όπου η υπέρβαση ωραρίου, οι απλήρωτες υπερωρίες και η μη τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας αποτελούν καθημερινό φαινόμενο.

Η λειτουργία των JUMBO τις Κυριακές δεν θα τονώσει τον τζίρο, ούτε θα διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας στα αντίστοιχα καταστήματα, όπως έχει αποδειχθεί έως σήμερα. Αντίθετα, θα θέσει σε κίνδυνο τα θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων και θα συμπιέσει τους μικρομεσαίους εμπόρους, όπως επισημαίνουν οι τοπικοί εμπορικοί σύλλογοι και η ΕΣΕΕ.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες του κλάδου να οργανωθούν στα σωματεία τους, να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις και να αντιδράσουν απέναντι στην διάλυση των δικαιωμάτων τους. Καλούμε τους πολίτες να μην ψωνίζουν τις Κυριακές και να ενισχύσουν τα μικρομεσαία καταστήματα της γειτονιάς τους.

Θα βρεθούμε απέναντι στην «κανονικότητα» της απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων, δίνοντας μάχη δίπλα στους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)