to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:36 | 23.01.2020

Αθλητισμός

Τμ. Αθλητισμού ΣΥΡΙΖΑ: Ούτε τον «διαιτητή» δεν μπόρεσε να κάνει ο κ. Αυγενάκης

Το Τμ. Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει τη συνάντηση Αυγενάκη - FIFA - UEFA - ποδοσφαιρικών παραγόντων


Η συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού με τους ιδιοκτήτες των μεγάλων ΠΑΕ και εκπροσώπους της FIFA-UEFA, δεν προσέφερε τίποτα παραπάνω από λίγες δόσεις επικοινωνιακής δημοσιότητας στη κυβέρνηση της ΝΔ, σχολιάζει το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Από τη σύσκεψη απουσίαζαν τα πραγματικά προβλήματα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, ενώ, το βασικό θέμα για το οποίο φαίνεται να υπήρξε ομοφωνία είναι ο έλεγχος του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, μέσω παρέμβασης στις εκλογές της ΕΠΟ. Αυτή είναι η "ανανέωση" στις ομοσπονδίες για την οποία κομπάζει ο κ. Αυγενάκης.

Είναι απορίας άξιο πώς οι διεθνείς φορείς υπέρμαχοι του "αυτοδιοίκητου" του ποδοσφαίρου συμφώνησαν σ’ αυτή την ωμή παρέμβαση, ερήμην των ερασιτεχνικών ποδοσφαιρικών σωματείων και των ενώσεων. Παράλληλα, ο αρμόδιος υφυπουργός έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός όταν συνομιλεί με παράγοντες που τελούν σε δικαστική απαγόρευση για  τα θέματα του ποδοσφαίρου ή έχουν στερηθεί διοικητικών δικαιωμάτων και συναποφασίζουν για την ΕΠΟ.

Η κυβέρνηση της ΝΔ αν θέλει να ασχοληθεί με τα προβλήματα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, πρέπει να ανοίξει τη συζήτηση για την οικονομική διαφάνεια των ΠΑΕ, τη συνιδιοκτησία, τη χειραγώγηση μέσω τηλεοπτικών συμβάσεων ή δανεισμού ποδοσφαιριστών, το στοίχημα, τα θέματα της οπαδικής και κατευθυνόμενης βίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε πολλές πρωτοβουλίες  σ’ αυτή τη κατεύθυνση, ενέπλεξε τις διεθνείς ομοσπονδίες ως συνομιλητές με το επίσημο Ελληνικό κράτος, πράγμα που στο παρελθόν αυτές είχαν αρνηθεί κατηγορηματικά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν απεμπολήσει. Επέβαλε κανόνες στη λειτουργία των πειθαρχικών οργάνων, θωράκισε  θεσμικά την αθλητική δικαιοσύνη, επέβαλε κυρώσεις σε περιπτώσεις βίας, τόσο σε ομάδες όσο και σε παράγοντες.

Δυστυχώς, ο κ. Αυγενάκης αφού πρώτα έδωσε ένα δωράκι στις ΠΑΕ με τη μείωση της φορολογίας, αντί να συνεχίσει σ’ αυτή τη κατεύθυνση προτίμησε να είναι, ούτε καν διαιτητής, παρά ένας απλός παρατηρητής.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)