to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:15 | 22.01.2020

Κοινωνία

Αποτρόπαιος Μουτζούρης: «Θέλουμε αποτροπή, δεν μας ενδιαφέρει τι λένε οι Συνθήκες»

Ακόμα μια ακροδεξιά παρεκτροπή από τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, με τις στενές σχέσεις με τη ΝΔ, στην ομιλία του σήμερα στη συγκέντρωση για το προσφυγικό στη Μυτιλήνη. Ζήτησε «αποτροπή» των λέμβων των προσφύγων στο Αιγαίο, γνωρίζοντας πολύ καλά πως αυτό σημαίνει βέβαιους θανάτους. Και δεν σταμάτησε εκεί: «Θέλουμε αποτροπή ό,τι κι αν λένε οι συνθήκες» είπε ο πρώην πρύτανης του ΕΜΠ.


Για τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, οι ζωές δεν έχουν σημασία αν δεν είναι «οι δικές μας», όπως έλεγε η εμετική αφίσα με την οποία καλούσε η Περιφέρεια της οποίας ηγείται στις σημερινές συγκεντρώσεις. Ετσι, στη σημερινή συγκέντρωση για το προσφυγικό στη Μυτιλήνη, αναφώνησε από βήματος πως «θέλουμε αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων μας, δεν θέλουμε διακοσμητική Frontex», και για να μην υπάρχει καμιά αμφιβολία τι εννοεί, πρόσθεσε: «Θέλουμε αποτροπή, κινδυνεύει η πατρίς, δεν με ενδιαφέρουν τι λένε οι συνθήκες». «Θέλουμε αποτροπή!»

Ο Περιφερειάρχης βέβαια, γνωρίζει πολύ καλά πως «αποτροπή» στη θάλασσα - με όπλα; με κυματισμό; - σημαίνει πως στέλνει στο θάνατο τους στοιβαγμένους στις λέμβους φέρετρα πρόσφυγες και μετανάστες. Αυτό ζητάει;

Για τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, εκλεγμένο τον Μάιο με τη στήριξη του πρώην υπουργού της ΝΔ, Χαράλαμπου Αθανασίου, και πολλών γαλάζιων στελεχών (παρά το επίσημο χρίσμα στην Χριστίνα Καλογήρου), οι ζωές δεν έχουν σημασία αν δεν είναι «οι δικές μας», αλλά δεν έχουν σημασία, λοιπόν, και «οι Συνθήκες».

Προφανώς εννοεί τις διεθνείς Συνθήκες, αυτές που ορίζουν πως όταν ένας άνθρωπος κινδυνεύει στη θάλασσα πρέπει να του παρέχεται αμέσως βοήθεια. Ή αυτές που ορίζουν πως όταν ένας άνθρωπος φτάνει στα σύνορά σου ως ικέτης, οφείλεις να εξετάσεις το αίτημά του για άσυλο.

Αλλά αυτά «που λένε οι Συνθήκες» είναι αδιάφορα για τον γαλάζιο Περιφερειάρχη, αν είναι να πουλήσει τον εαυτό του στο αγανακτισμένο ακροατήριο.

Η σχετική αναφορά του Κ. Μουτζούρη, ανάμεσα σε πολλές άλλες αντίστοιχου περιεχομένου,. στο 38ο λεπτό μαζί με τα «κλαπ κλαπ» των χειροκροτητών του:

Γ. Μπουρνούς:Τη μέρα νοικοκύρης, το βράδυ αμαρτωλός

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)